Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Με ένα... μοσχάρι επιβράβευσε η Κατερίνα Μπατζελή τελειόφοιτο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Αιφνιδίασε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, όταν έδωσε στον 18χρονο τελειόφοιτο μαθητή της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Αντώνη Θεοδωρίδη το «έπαθλο» για την αποφοίτησή του.
Ένα νεογέννητο μοσχαράκι, που θα αποτελέσει την αρχή για τη δική του παραγωγική μονάδα. Με αυτή τη συμβολική χειρονομία η Κατερίνα Μπατζελή επισήμανε ότι ακόμη και τα βραβεία θα πρέπει να είναι εφόδια.
Ο 18χρονος μαθητής που όλοι του ευχήθηκαν να...χιλιάσει τα μοσχαράκια του, κατάγεται από το Κιλκίς, είναι απόφοιτος του τμήματος σύγχρονης επιχειρηματικής γεωργίας και οι γονείς του λειτουργούν ήδη μια καθετοποιημένη κτηνοτροφική μονάδα.
Το πρώτο βραβείο, εν προκειμένω το μοσχαράκι, αποτελεί παράδοση για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης και δίνεται για πάνω από 50 χρόνια. Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο της αποψινής τελετής αποφοίτησης του Δευτεροβάθμιου Προγράμματος της σχολής, στην οποία φοιτούν 240 μαθητές, εκ των οποίων οι 70 από σήμερα είναι έτοιμοι να εισέλθουν στην παραγωγική διαδικασία του «επιχειρείν».

Η Κατερίνα Μπατζελή, στο περιθώριο της βράβευσης, προανήγγειλε την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης και την ενίσχυση της συνεργασίας τους, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη σχολή ως πρότυπο εκπαίδευσης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...