Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Αποστόλου: Καταχρηστικές διώξεις εναντίον αγροτοσυνδικαλιστών

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Βαγγέλης Αποστόλου, αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτηση για την άρση της δίωξης των αγροτοσυνδικαλιστών είπε:

Είναι πολλοί οι λόγοι που συνηγορούν στην αποδοχή του αιτήματός μας για την άρση της δίωξης των συνδικαλιστικών εκπροσώπων του αγροτικού χώρου .
  1. εκπροσωπούν την ασθενέστερη ομάδα της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας μας.Το εισόδημά τους όχι μόνο είναι το μικρότερο αλλά και βαίνει συνεχώς μειούμενο΄.
  2. Αποτελούν το τομέα εκείνο που διασφαλίζει την επιβίωσή μας, πόσο μάλλον σε μια κρίση που εκτός από οικονομική ενδέχεται να γίνει και επισιτιστική
  3. στις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες έχουν τη συμπαράσταση όλης της ελληνικής κοινωνίας,
  4. δε δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα ούτε στη κυκλοφορία, ούτε στα ευπαθή προϊόντα, αφού δεν υπήρξε καμία καταγεγραμμένη βλάβη, επικοινωνιακός και μόνον ήταν ο θόρυβος, δεν τον δημιούργησαν οι ίδιοι
  5. σε ανάλογη περίπτωση με τις αγροτικές κινητοποιήσεις του 1997 εξαλείφθηκε το αξιόποινο αντίστοιχων αδικημάτων
  6. ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στις Σέρρες τη προεκλογική περίοδο δεσμεύτηκε ότι θα ρυθμίσει το ζήτημα
  7. και ο Υπουργός Δικαιοσύνης κατά τη συνάντηση που είχε με τους φορείς των Σερρών τους υποσχέθηκε ότι θα τακτοποιήσει το θέμα αν υπάρξει από τα κόμματα ανάλογη προσέγγιση
  8. εκτός από εμάς πιστεύουμε ότι και όλα τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου συμφωνούν, το ΚΚΕ ήδη έχει καταθέσει και σχετική τροπολογία .
Θα μπορούσα να αναφέρω χίλιους ακόμη λόγους

Πάρτε τη πρωτοβουλία εσείς φέρτε την τροπολογία βάζοντας ακόμη και τη προϋπόθεση της σύμφωνης γνώμης όλων των κομμάτων της Βουλής

Μόνον έτσι θα φανεί η πολιτική συνέπεια των πύρινων λόγων της προεκλογικής περιόδου

Οι συμπάθειες και η συμπαράσταση είναι για κατανάλωση δε λύνουν το πρόβλημα.

Τι θα απαντήσετε στους αγρότες όταν μόλις προχθές με το ν. 4055/2012 κάνατε αναπροσαρμογή ποσών και ορισμένα αδικήματα που είχαν χαρακτηριστεί κακουργηματικά ,π.χ. η απάτη σε μια νύχτα μετατράπηκαν σε πλημμελήματα και μάλιστα πολλά οδηγήθηκαν σε παραγραφή, αφού δεν είχαν εκδοθεί τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, ενώ την ίδια ώρα τους σέρνετε στα δικαστήρια.

Τονίζοντας ο Υφύπουργος Δικαιοσύνης κ.Καραγκούνης στην απάντηση του δε δεσμεύτηκε για άμεση παρέμβαση αλλά άφησε το ζήτημα ανοιχτό για το μέλλον.

Μέχρι τις 26/11 πρέπει να επισκεφτούν τους ανταποκριτές ΟΓΑ όσοι συνταξιούχοι δεν έχουν σωστό ΑΜΚΑ και ΑΦΜ

Οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) που δεν έχουν σωστά συμπληρωμένο τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), θα πρέπει να προσέλθουν έως τις 26/11/2012 στον ανταποκριτή του ΟΓΑ του τόπου κατοικίας τους, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Οργανισμού.

Για να εντοπίσουν αν τα στοιχεία αυτά λείπουν ή δεν είναι σωστά συμπληρωμένα, οι συνταξιούχοι και δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων, θα πρέπει να ελέγξουν στην επιστολή που τους έχει αποσταλεί από τον ΟΓΑ αν ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ τους είναι σωστά συμπληρωμένοι. Επίσης, η σύζυγος του δικαιούχου θα πρέπει να δηλώνει το δικό της ΑΜΚΑ και ΑΦΜ και όχι του συζύγου της.

Η διοίκηση του ΟΓΑ επισημαίνει τέλος ότι για τους συνταξιούχους του Οργανισμού που δεν θα δηλώσουν τον σωστό ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, θα ανασταλεί από τον Ιανουάριο του 2013 και μετά, η καταβολή της σύνταξης ή του επιδόματος. Από την αρχή του επόμενου χρόνου θα ανασταλεί και η καταβολή της σύνταξης όσων συνταξιούχων δεν προσέλθουν για να απογραφούν.

Η καταγραφή φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων και δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου 2012. Η διοίκηση του ΟΓΑ έχει διευκρινίσει ότι δεν θα δοθεί παράταση λόγω δεσμευτικών ημερομηνιών τεχνικής ολοκλήρωσης της απογραφής.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...