Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Έωλες οι Αγροτικές Συνδικαλιστικές Οργανώσεις - Πέρασε η τροπολογία - Ακόμα το ΦΕΚ

Επιστολή Αυγενάκη προς Τσαυτάρη και Ειδικό Γραμματέα Εθνικού Τυπογραφείου.

Την επίσπευση διαδικασιών για τη δημοσίευση νόμου που παρατείνει τη θητεία των διοικήσεων των Αγροτικών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων επιτρέποντας τις συναλλαγές των οργανώσεων με τις τράπεζες, που αφορούν σε καταβολή μισθών, πληρωμή φόρων, εργοδοτικών εισφορών κλπ , ζητά με επιστολή του ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη. και τον Ειδικό Γραμματέα του Εθνικού Τυπογραφείου κ. Γεώργιο Αποστολίνα.

Την 9η Ιουλίου 2013 ψηφίστηκε από το Σώμα της Βουλής των Ελλήνων το σχέδιο νόμου «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Τουρκίας για συνεργασία στον τομέα της γεωργίας» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στον εν λόγω νόμο στο άρθρ. 3 παρ. 8 ορίζεται ότι «…παρατείνεται για το ίδιο χρονικό διάστημα η θητεία των διοικήσεων των υφιστάμενων κατά τη δημοσίευση του παρόντος Αγροτικών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων όλων των βαθμίδων ( Αγροτικών Συλλόγων, Ομοσπονδιών , Συνομοσπονδιών.»

Όπως αναφέρει ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης στις επιστολές του «δεδομένου ότι η εν λόγω διάταξη ενεργοποιεί τη νομιμότητα των διοικητικών οργάνων των Αγροτικών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, είναι αναγκαίο να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό η δημοσίευση του προαναφερθέντος νόμου, προκειμένου και οι τράπεζες να επιτρέψουν τις συναλλαγές των οργανώσεων που αφορούν σε καταβολή μισθών, πληρωμή φόρων, εργοδοτικών εισφορών κλπ. και γενικότερα την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας τους».

Αρχίζει η συγκομιδή βιομηχανικής τομάτας στην Ηλεία και τη Λάρισα στις 15 και 25 Ιουλίου αντίστοιχα

Λίγο πριν την έναρξη της φετινής συγκομιδής βιομηχανικής τομάτας βρίσκονται οι παραγωγοί της Ηλείας αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουλίου θα ανοίξει το εργοστάσιο της Unilever. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα ακολουθήσει ο Κύκνος στις 18 με 20 του μήνα που διανύουμε. 

Μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο τοματοπαραγωγός και μέλος της Ομάδας Παραγωγών Βιομηχανικής Τομάτας Αμαλιάδας, κ. Χρήστος Βαλλιανάτος, αναφέρει ότι μέχρι στιγμής τα πράγματα πάνε σχετικά καλά και οι αποδόσεις θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

Στην Θεσσαλία το εργοστάσιο του Νομικού αναμένεται να ξεκινήσει τις παραλαβές στις 25 με 26 Ιουλίου. Σύμφωνα με όσα κάνει γνωστά στον ΑγροΤύπο ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσσαλών Τοματοπαραγωγών «ΘΕΣΤΟ», κ. Αστέριος Σαπουνάς η παραγωγή – τουλάχιστον στην περιοχή των Φαρσάλων – θα είναι μειωμένη αφού η καλλιέργεια επλήγει τόσο από το χαλάζι όσο και από κάποιες βροχές. Ωστόσο στην Λάρισα τα πράγματα με την καλλιέργεια είναι καλύτερα.
Enhanced by Zemanta

Βελτίωση των προϋποθέσεων καταβολής της εξισωτικής ενίσχυσης στους κτηνοτρόφους

Επιστολή-παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη προς τον Αθανάσιο Τσαυτάρη.

Στο πρόβλημα της καταβολής της εξισωτικής ενίσχυσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ προς τους κτηνοτρόφους, αναφέρεται σε προσωπική επιστολή αλλά και κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ζητώντας τη βελτίωση του κανονισμού καταβολής της ενίσχυσης.

Στην επιστολή του ο Λ. Αυγενάκης αναφέρει ότι : «Όπως γνωρίζετε, αυτές τις ημέρες ξεκίνησαν να καταβάλλονται τα χρήματα της εξισωτικής αποζημίωσης σε χιλιάδες κτηνοτρόφους. Ωστόσο, πολλοί από τους κτηνοτρόφους ενημερώθηκαν μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ, ότι απορρίφθηκαν και δε θα λάβουν ενίσχυση, διότι πλέον η καταβολή της ενίσχυσης, θα γίνεται μόνο σε όσους δεν έχουν καμία εκκρεμή μήνυση εις βάρος τους στην κτηνοτροφική ζώνη».

Επισημαίνει μάλιστα ότι «το προηγούμενο καθεστώς προέβλεπε χωρίς να τηρείται ότι, οι εξισωτικές αποζημιώσεις θα καταβάλλονταν στους κτηνοτρόφους που είχαν μέχρι και τρεις εκκρεμείς μηνύσεις εις βάρος τους, ενώ η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά πάνω από 1000 κτηνοτρόφους στο Νομό Ηρακλείου, οι οποίοι είναι πλέον ανάστατοι καθώς, όπως καταγγέλλουν, ενώ περίμεναν αυτές τις ημέρες να τους δοθούν τα χρήματα της εξισωτικής αποζημίωσης, τελικά ενημερώθηκαν, ότι πολλοί από τους κτηνοτρόφους απορρίφθηκαν και δε θα λάβουν τελικά ενίσχυση γιατί οι περισσότερο εξ αυτών έχουν τουλάχιστον μια εκκρεμοδικία.»

Τέλος, ο Ηρακλειώτης Βουλευτής ζητά να εξεταστεί το αίτημα βελτίωσης του κανονισμού καταβολής της ενίσχυσης, δηλαδή, να μην καταβάλλεται η ενίσχυση στα δύο παραπτώματα, αντί του μιας εκκρεμοδικίας που πλέον ισχύει σήμερα. και υπογραμμίζει ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διέρχεται η χώρα, να μην μεταβαίνουμε από το ένα άκρο στο άλλο, δηλαδή από την απόλυτη ασυδοσία στην απόλυτη αυστηρότητα και στόχος μας πρέπει να είναι να υπάρχουν κανόνες οι οποίοι θα τηρούνται βεβαίως, αλλά και ενεργή κτηνοτροφία και παραγωγικός πρωτογενής τομέας».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...