Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΔΕΗ προς αγρότες Ακτίου - Βόνιτσας: Πληρώστε για να βάλετε φωτοβολταϊκά

"Βάσει του υφισταμένου νομικού πλαισίου που προβλέπει την καταβολή από τους παραγωγούς ΑΠΕ του πλήρους κόστους των έργων που απαιτούνται για τη σύνδεση των σταθμών τους, οι δαπάνες για τις αναβαθμίσεις αυτές καταβάλλονται από τους υποψηφίους επενδυτές ή επιμερίζονται σε αυτούς. Ο αριθμός των έργων που τελικά θα υλοποιηθούν θα εξαρτηθεί και από το θετικό ενδιαφέρον... των υποψηφίων επενδυτών", αναφέρει η απαντητική επιστολή του διευθυντή Περιφέρειας Πελοποννήσου – Ηπείρου της ΔΕΗ Σπ.Μυλωνά προς τον δήμο Ακτίου – Βόνιτσας σχετικά με τις εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών που επιθυμούν να δημιουργήσουν αγρότες της συγκεκριμένης περιοχής.
Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ έχει εκφράσει αδυναμία έγκρισης αιτήσεων στους συγκεκριμένους αγρότες υποστηρίζοντας πως η γραμμή Ρ-22 είναι κορεσμένη. Θέτοντας παράλληλα ως απαραίτητη προϋπόθεση της συγκεκριμένης γραμμής.
Υπό αυτές τις συνθήκες, οι αγρότες Ακτίου-Βόνιτσας που ζητούν αναβάθμιση του δικτύου προκειμένου να είναι δυνατή η πραγματοποίηση επενδύσεων σε φωτοβολταϊκά παραμένουν "εγκλωβισμένοι" στις διαδικασίες.
Σημειώνεται ότι στην περίπτωση της περιοχής του Αγρινίου η ΕΑΣ Αγρινίου έχει αναλάβει να χρηματοδοτήσει τη μελέτη αναβάθμισης του δικτύου της ΔΕΗ.


 http://bonitsapress.blogspot.com/2011/06/blog-post_4767.html#ixzz1ODeYTAtC

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...