Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ανταλλακτήριο αγροτικών και ελληνικών προϊόντων στην Αθήνα!

Ένα ακόμη βήμα για την ανακούφιση του Λαού μας: Ολοκληρώνεται το Ανταλλακτήριο αγροτικών και ελληνικών προϊόντων. Καλούνται εθελοντές/αγρότες/καταναλωτές να στηρίξουν/βοηθήσουν/στελεχώσουν τον αγώνα μας ώστε να μην πεινάσει κανείς, στις σκοτεινές εποχές που βιώνουμε και στις σκοτεινότερες που έρχονται.

Ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες, οι εργασίες προετοιμασίας του Ανταλλακτηρίου Αγροτικών και Ελληνικών προϊόντων «Αλληλέγγυον», έτσι ώστε να αρχίσει να υποδέχεται τα πρώτα αγροτικά/ελληνικά προϊόντα, τα οποία θα τα διαθέτει ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΕΡΔΟΣ στους καταναλωτές της Αθήνας.

Το «Αλληλέγγυον» βρίσκεται στην εύκολα προσβάσιμη - τόσο για τους κατοίκους της Αττικής όσο και για τους αγρότες της περιφέρειας – περιοχή  του Κολωνού και συγκεκριμένα πίσω από τον Σταθμό Λαρίσης και στην διεύθυνση Αγίας Σοφίας 50 και Διδυμοτείχου, με συνολικό εμβαδόν χώρου για την πώληση των προϊόντων, 200 τετραγωνικά μέτρα.

Καλούνται οι εθελοντές, οι αγρότες και οι καταναλωτές, να δηλώσουν συμμετοχή - ο καθένας φυσικά από την δική του πλευρά και τη δική του διάθεση και δυνατότητα -  στον υπεύθυνο του Ανταλλακτηρίου κ. Γιάννη Γαλανόπουλο, στο τηλέφωνο 6975646728.

Να υπενθυμίσουμε πως ήδη έχει οργανωθεί η πρώτη ροή αγροτικών προϊόντων (όπως φασόλια, ρύζια, φακές, μακαρόνια, τσίπουρα, κρασιά, μέλια, αλεύρι κλπ) και τα οποία θα πωλούνται σε τιμές «χωραφιού», στους καταναλωτές, ενώ παράλληλα οργανώνεται δίκτυο τροφοδοσίας μόνο ελληνικών προϊόντων καθετοποιημένης παραγωγής (100% δηλαδή ελληνικά) αλλά και προϊόντων που δεν παράγονται στην Ελλάδα, αλλά θα εισαχθούν από ομοειδούς τύπου συνεταιριστικές-μη κερδοσκοπικές οργανώσεις του εξωτερικού.

Οι στόχοι του «Αλληλέγγυου» είναι: α) στις σκοτεινές εποχές που βιώνουμε και στις σκοτεινότερες που έρχονται, να μην πεινάσει κανείς, β) να φθάσουν τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα στον καταναλωτή σε τιμές «χωραφιού» γ) να υπάρξει μια δυναμική απάντηση στην άγρια κερδοσκοπία των πολυεθνικών και των σκουπιδιών που μας ταΐζουν, δ) να γνωρίσουν επιτέλους οι καταναλωτές των αστικών κέντρων τους απλούς καθημερινούς έλληνες αγρότες και τα προϊόντα τους και ε) να κοπεί ο δρόμος για τους «μαυραγορίτες» οι οποίοι «ακονίζουν τα μαχαίρια τους», για την περίπτωση που η Ελλάδα, εισέλθει στον εκβιασμό του διατροφικού εφιάλτη, πως ως γνωστόν βίωσε και η Αργεντινή, μέχρι την εξέγερση των πολιτών της, υπό την καθοδήγηση του Πατριωτικού της Κινήματος.

Στις εποχές αυτές της διάλυσης του κοινωνικού ιστού, της κονιορτοποίησης των αρχών της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας και της αποσάθρωσης του κορμού της Ελλάδας μας, το Πατριωτικό Μέτωπο, βάζει με συνέπεια το μικρό του λιθαράκι και σε αυτόν τον τομέα, της διατροφής του ταλαιπωρημένου και βασανισμένου από τους άθλιους νεοταξίτες Λαού μας.

Οι πολίτες από την πλευρά τους, οι εθελοντές που έχουν ελεύθερο χρόνο και θέλουν να βοηθήσουν, οι αγρότες που θέλουν να φθάσουν στους καταναλωτές χωρίς μεσάζοντες και «νταβατζήδες» και οι καταναλωτές που επιθυμούν να προμηθευθούν καλά και ποιοτικά ελληνικά προϊόντα σε τιμές χωριού και χωραφιού, ας βάλουν και αυτοί το δικό τους λιθαράκι. Γιατί όπως έλεγε και ο μπαμπα-Γιάννης ο Μακρυγιάννης, «για να φκιάξωμεν χωρίον, πρέπει να φύγουμε από το εγώ και να πάμε στο εμείς». Και η ώρα, «ήγγικεν».

Οι Νέοι Αγρότες Θεσσαλονίκης από τα Βασιλικά

Οι Νέοι Αγρότες  της Ένωσης Νέων Αγροτών Θεσσαλονίκης στα Βασιλικά, μετά την τακτική  συνάντηση-ενημέρωση για την Κοινή  Γεωργική Πολιτική-ΚΓΠ, καθόρισαν τις  αμέσως επόμενες κινήσεις τους.
Στις 27 Νοε 2011, στις 18.00, τα μέλη της Ένωσης Νέων Αγροτών Θεσσαλονίκης θα συμμετέχουν στην συνάντηση των εθελοντικών οργανώσεων Θεσσαλονίκης στον χώρο του Block 33 (περιοχή Σφαγεία, Θεσσαλονίκης), στα πλαίσια του ΔΙΚΤΥΟΥ Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (αρμόδιος κ. Στέλιος Βογιατζής 6983275416).
Στις 29 Νοε 2011, στις 12.00, αντιπροσωπεία Νέων Αγροτών θα συμμετέχει την Πανελλήνια Συνάντηση της ΠΕΝΑ στον πολυχώρο ΕΚΑΒΗ, στον Δημοτικό Κήπο Κατερίνης, για να συζητήσουν τον προγραμματισμό δραστηριοτήτων για το 2012.
Στις 4 Δεκ 2011, στις 11.00, στον χώρο «Αλέξανδρος» (Εθν. Αμύνης, Θεσσαλονίκης) εκπρόσωποι της Ένωσης Νέων Αγροτών Θεσσαλονίκης θα συμμετέχουν στην εκδήλωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Οικονομικής & Κοινωνικής Ανάπτυξης (5 ΔΕΚ) και να συνδιαμορφώσουν το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας (αρμόδιος Δημ. Μιχαηλίδης 6998282382).
Στις 4 Δεκ 2011, στις 20.00, στην Χαλάστρα, θα πραγματοποιηθεί η τακτική μηνιαία συνάντηση της Ένωσης Νέων Αγροτών Θεσσαλονίκης με Νέους Αγρότες της περιοχής, με κύριο προβληματισμό την Κοινή Γεωργική Πολιτική μετά το 2013 (αρμόδιος Γεώργιος Μπότας 6947613518).
Το πρώτο  δεκαήμερο Δεκ 2011 καταβάλλετε προσπάθεια και συγκεντρώνονται προσφορές για την διοργάνωση τριήμερης Επίσκεψης Μελέτης Νέων Αγροτών στο Βέλγιο (αρμόδιος Άκης Γιάτσογλου).
Στις 17 Δεκ 2011, στις 14.00, στο Hilton (Αθήνα) εκπρόσωπός της ΕΝΑ Θεσσαλονίκης θα συμμετέχει στην Πανελλήνια Σύσκεψη της ΠΕΝΑ με παραγωγικούς και άλλους φορείς για τον προσδιορισμό των παραμέτρων στην ΥΠΑΙΘΡΟ του 2020.
Στις 18 Δεκ 2011, στις 09.30, στην εκκλησία Αγ. Αθανασίου, στην Λητή Δήμου Ωραιοκάστρου, προετοιμάζεται δοξολογία για την Γιορτή του Αγ. Μόδεστου, προστάτη των κτηνοτρόφων και συνάντηση φορέων κτηνοτροφίας (αρμόδιος Σάκης Καμάρης- 6981490877)
Στις 8 Ιαν 2012, στις 20.00, στην Νέα Μηχανιώνα είναι η τακτική μηνιαία συνάντηση της Ένωσης Νέων Αγροτών Θεσσαλονίκης, πάντα με τα μάτια προσκολλημένα στην Κοινή Γεωργική Πολιτική-ΚΓΠ μετά το 2013 (αρμόδος Α. Κάλφας 6972038748)
Στις 4 Φεβ 2012, στις 12.00, στην αίθουσα Corona, μέσα στην Agrotica, η ΕΝΑ Θεσσαλονίκης θα υποστηρίξει και θα υποδεχθεί Νέους Αγρότες από όλη την Ελλάδα στην ημερίδα «Νέοι Αγρότες & ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ» στα πλαίσια του Διεθνούς Έτους Συνεταιρισμών-2012 (αρμόδια Όλγα Παναγιωτίδου 6948949805)
Οι τακτικές συναντήσεις της ΕΝΑ Θεσσαλονίκης ορίσθηκαν την πρώτη Κυριακή  κάθε μηνός και στα Βασιλικά (13/11/2011) βοήθησε πολύ θετικά και παραγωγικά η συμβολή του Διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης Π. Ε. Θεσσαλονίκης κου Κλήμη Γούναρη, στην διασάφηση των προτάσεων της Ευρ. Επιτροπής για την ΚΓΠ μετά το 2013.  
Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Οι Νέοι Αγρότες στα Φάρσαλα

Την τακτική μηνιαία συνάντηση με νέες και νέους αγρότες, και άλλους ενδιαφερόμενους, οργανώνει η Ένωση Νέων Αγροτών Λάρισας στις 22 Νοε 2011, στις 19.00, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Φαρσάλων, με θέμα: Η Κοινή Γεωργική Πολιτική μετά το 2013.

Ο κ. Τάσος Μακρής, πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Λάρισας είπε: Εκτιμούμε, από όσα ακούμε, ότι αυτό το 12μηνο θα είναι πολύ σημαντικό για τον αγροτικό κόσμο, για την μετά το 2013 εποχή. Δεν μιλάμε μόνο για την Κοινή Γεωργική Πολιτική 2014-2020, την μόνη μέχρι σήμερα Κοινή Πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά για αποφάσεις που θα επηρεάσουν εμάς τους Νέους Αγρότες για πολλά χρόνια. Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι είναι η πρώτη φορά που την απόφαση δεν θα την πάρουν, όπως μέχρι σήμερα οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων και η Ευρ. Επιτροπή, αλλά είναι η πρώτη φορά που η συναπόφαση θα προκύψει από το Συμβούλιο των Υπουργών ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ίσως μέχρι το φθινόπωρο 2012.

Μετά το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών (Χίος, 11/9/2011) η ΕΝΑ Λάρισας διοργάνωσε συναντήσεις-συζητήσεις στην Ελασσόνα, στην Αγιά, στον Τύρναβο και τώρα, στις 22 Νοε 2011, στις 19.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων.

Ήδη προβλέπεται συμμετοχή των μελών της ΕΝΑ Λάρισας στην πανελλήνια συνάντηση στις 29 Νοε 2011 (ΕΚΑΒΗ Κατερίνης, 12.00) για τον ετήσιο προγραμματισμό του 2012, που έχει ορισθεί Διεθνές Έτος Συνεταιρισμών, και προετοιμάζεται η συνάντηση-συζήτηση στα Τέμπη, ενώ στις 20 Δεκ 2011, θα γίνει η τελευταία προγραμματισμένη συζήτηση Νέων Αγροτών για εφέτος.

Η νέα χρονιά, λέει ο Γεν. Γραμματέας κ. Γρηγόρης Τζιότζιος, θα ξεκινήσει δυναμικά με εκδήλωση με όλους τους φίλους αι τις αρχές της περιοχής στις 3 Ιαν 2012 στην Λάρισα, ενώ θέλουμε να συμμετέχουμε επίσης δυναμικά στην πρώτη πανελλήνια συνάντηση του 2012, που θα γίνει μέσα στην Agrotica (αίθουσα Corona) στις 4 Φεβ 2012, στις 12.00, με θέμα: Νέοι Αγρότες και ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ.

Οι Νέοι Αγρότες Λάρισας συμμετέχουν στο Δίκτυο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Θεσσαλίας (για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την κοινωνική αλληλεγγύη και την κοινωνική οικονομία) ενώ υποστηρίζουν σφοδρά την Τοπική Ανάπτυξη, ως μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης.

Την Τρίτη, 22/11/2011, στις 19.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων, θα δημιουργηθεί ένας γόνιμος διάλογος, με συντονιστή τον Δημ. Μιχαηλίδη, σε όσους ενδιαφέρονται να ανταλλάξουν σκέψεις για την Κοινή Γεωργική Πολιτική μετά το 2013.


Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...