Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Καμία αύξηση στα τέλη καθαριότητας στις λαϊκές αγορές Πειραιά και Αθήνας

Καμία αύξηση δεν θα πραγματοποιηθεί στα τέλη καθαριότητας για τους χώρους λειτουργίας των λαϊκών αγορών της περιοχής Αθηνών- Πειραιώς για τα έτη 2011 και 2012. Αυτό προκύπτει από την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπέγραψε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Αθανάσιος Σκορδάς, από κοινού με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στη στρατηγική της κυβέρνησης να μην επιβαρύνεται ο πολίτης- καταναλωτής από αυξήσεις τελών, όπως αυτά της καθαριότητας για τους χώρους λειτουργίας των λαϊκών αγορών. Το «πάγωμα» των τελών καθαριότητας δεν αυξάνει το κόστος για τους παραγωγούς και τους εμπόρους των λαϊκών αγορών Αθηνών- Πειραιώς, οι οποίοι διατηρούν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα, κι έτσι δεν επιβαρύνονται εξ αυτού του λόγου οι τιμές των προϊόντων που αγοράζει ο πολίτης στη σημερινή δύσκολη εποχή.

Στις 20/8 η καταβολή εξισωτικής αποζημίωσης στους αγρότες

Καταβάλλεται τη Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012 η εξισωτική αποζημίωση στους αγρότες, ύψους 160 εκ. ευρώ.

Μετά τις συντονισμένες προσπάθειες για την εξεύρεση των αναγκαίων εθνικών πόρων για την αύξηση των δαπανών για το μέτρο της Εξισωτικής Αποζημίωσης, υπεγράφη σήμερα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το υπουργείο Οικονομικών, η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

Η πληρωμή αφορά 70.000 περίπου δικαιούχους, κυρίως κτηνοτρόφους ορεινών, μειονεκτικών και νησιωτικών περιοχών και θα συμβάλει σημαντικά στην ανακούφισή τους σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο διευκολύνοντάς τους να προμηθευτούν έγκαιρα ζωοτροφές σε πιο συμφέρουσες τιμές.

Η καταβολή της Εξισωτικής Αποζημίωσης στους δικαιούχους αφορά το 100% του ποσού που δικαιούνται, με βάση τα δικαιολογητικά που έχουν προσκομίσει, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας. Αν για κάποιο δικαιούχο υπάρχουν προβλήματα δικαιολογητικών ή προφανή σφάλματα στην αίτησή του, θα δοθεί η δυνατότητα διόρθωσης μέσα στον Αύγουστο και η πληρωμή του θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...