Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΛΑΡΙΣΑ: Οφειλές 1.450.000 ευρώ σε εκατοντάδες αγρότες


Οργή στον θεσσαλικό κάμπο για τις οφειλές ύψους 1.450.000 ευρώ που χρωστά η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας-Αγιάς-Τιρνάβου σε εκατοντάδες αγρότες.

Η μεγαλύτερη ΕΑΣ της χώρας οφείλει στο ΙΚΑ 1,6 εκατ. ευρώ από ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων της και ως εκ τούτου δεν μπορεί να πάρει ασφαλιστική και κατ’ επέκταση φορολογική ενημερότητα.

Χωρίς τη φορολογική ενημερότητα δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα ή να πάρει δάνειο, και έτσι αδυνατεί να πληρώσει τους αγρότες για σιτηρά, ελιές, τους κτηνοτρόφους για γάλα που της παρέδωσαν, αλλά και χρήματα από επιστροφή του ΦΠΑ.

Οι αγρότες είναι έξαλλοι και δηλώνουν πως η υπομονή τους εξαντλήθηκε. Καθημερινά πολιορκούν τα γραφεία της Ενωσης και ζητούν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα πάρουν τα χρήματά τους, κάποια από τα οποία έπρεπε να τους είχαν καταβληθεί από τον Απρίλιο.

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι η ΕΑΣ “βγάζει στο σφυρί” ένα μεγάλο ακίνητο στο κέντρο της Λάρισας, με εκτιμώμενη αξία 4 εκατ. ευρώ, και το χρησιμοποιεί ως… εγγύηση για την άρση της δέσμευσης


larisanews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...