Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Πολιτισμός, Αγροτική Νεολαία & Τοπικά προϊόντα

Την Παρασκευή, 10 Δεκ 2010, στις 19.00, στο Πνευματικό Κέντρο Φαρσάλων, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας και η Ένωση Νέων Αγροτών Λάρισας συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Πολιτισμός, Αγροτική Νεολαία & Τοπικά Προϊόντα» και προσκαλούν όλες και όλους.

Οι σύγχρονοι Νέοι Αγρότες είναι Αγρότες εξ επιλογής του επαγγέλματος, και παρόλο που οι Νέοι Αγρότες είναι μόλις το 8% όσων παίρνουν ενιαία ενίσχυση και αποτελούν μόνο το 30% των Ελλήνων Ενεργών Αγροτών, είναι το 100% του μέλλοντος του Αγροτικού Κόσμου, που το αναγνώρισε η πολιτεία με την θεσμική δημιουργία των Ενώσεων Νέων Αγροτών (Νόμος 3147/2003).

Στο Συνέδριο «Νέοι Αγρότες & Πολιτισμός», που έγινε φέτος στην Νέα Κίο Αργολίδας (27-28/6/2010), οι Νέοι Αγρότες τεκμηριώσανε ότι η Αγροτική Κοινωνία έχει σαφή χαρακτηριστικά που την διαφοροποιούν σημαντικά από την αστική κοινωνία. Από το απλό ότι η αγροτική κοινωνία είναι 24/7 (24 ώρες την ημέρα, για 7 ημέρες την εβδομάδα, επί 365 μέρες τον χρόνο), έως το γεγονός ότι έχει διαφορετικές αξίες, τρόπο ζωής και πολιτιστικά χαρακτηριστικά από τους αστούς.

Το πρόγραμμα της ημερίδας της 10ης Δεκ 2010 (19.00) περιλαμβάνει Παρουσίαση στοιχείων του αγροτικού κόσμου στο μέλλον, Αγροτικός Πολιτισμός, Τοπικά Παραδοσιακά Αγροτικά Προϊόντα & Τοπικές Πολιτιστικές δραστηριότητες.

Οι Νέοι Αγρότες Λάρισας επιθυμούν να ανασυγκροτήσουν τις δυνάμεις τους μετά την ανακοίνωση (18/11/2010) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την «Κοινή Γεωργική Πολιτική μετά το 2013», και το άνοιγμα των συζητήσεων για το μέλλον του αγροτικού κόσμου, στις οποίες θέλουν να μετέχουν.

Κατά την Επίσκεψη Μάθησης της ΠΕΝΑ στο Βέλγιο (25-27/10/2010), στην οποία συμμετείχε ο κ. Ν. Παυλονάσιος έγινε κατανοητό σε όλους, ότι: Για να διαφοροποιηθούν και να είναι αναγνωρίσιμα τα αγροτικά προϊόντα της Λάρισας θα πρέπει να γίνει προσπάθεια να ενσωματωθούν πολιτιστικά στοιχεία (φήμη, παράδοση, ποιότητα, αυτόχθονες φυλές, διαδικασία κλπ) στα τοπικώς παραγόμενα αγροτικά προϊόντα και να προωθούνται μαζί με τις υπηρεσίες (τουρισμός, αγορά) ενιαία, προβάλλοντας τον προορισμό (destination).

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας και η Ένωση Νέων Αγροτών Λάρισας προσκαλούν όλους τους κατοίκους και ιδιαίτερα τους αγρότες και νέους αγρότες την Παρασκευή, 10 Δεκ 2010, στις 19.00, στην συνάντηση-συζήτηση «Πολιτισμός, Αγροτική Νεολαία & Τοπικά Προϊόντα» στο Πνευματικό Κέντρο Φαρσάλων.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 6977096173, 6979905039


Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Απειλή για την ευρωπαϊκή γεωργία, η μαζική απώλεια μελισσών

Michalis Tremopoulos, member of the Ecologist ...Image via Wikipedia
Παρέμβαση στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος κατά τη συζήτηση σχετικής προφορικής ερώτησης για τις προοπτικές των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τη μελισσοκομία μετά το 2013 (1) προς τον Επίτροπο Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου.

Στην παρέμβασή του ο Μιχάλης Τρεμόπουλος αναφέρθηκε σε ερώτησή του για τις μαζικές απώλειες μελισσών τον περασμένο Δεκέμβριο (2) και στην ανεπάρκεια της ευρωπαϊκής πολιτικής όπως αποτυπώθηκε στην απάντηση που είχε λάβει από την προηγούμενη επίτροπο Γεωργίας.  ANAΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...