Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

ΕΛΓΑ: Νωρίς για ενισχύσεις στο λάδι

Με αφορμή τα δημοσιεύματα που αφορούν στο πρόβλημα της μειωμένης παραγωγής στα ελαιόδεντρα της Κρήτης και άλλων ελαιοπαραγωγικών περιοχών της χώρας αλλά και στην κριτική που ασκήθηκε για την καθυστέρηση στην υποβολή Προγράμματος Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων στην Ε.Ε, από τον ΕΛΓΑ εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζονται, μεταξύ άλλων:

«Με βάση τις διαδικασίες τα ετήσια Προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, για το σύνολο της χώρας και για όλες τις καλλιέργειες, υποβάλλονται στις αρχές του επόμενου έτους, επειδή για την έγκριση των προγραμμάτων από την Ε.Ε. πρέπει να υπάρχουν όλα τα στοιχεία του έτους ζημιάς που είναι απαραίτητα με βάση τους Κοινοτικούς Κανονισμούς.

»Για το θέμα αυτό σε συσκέψεις που έγιναν στους Δήμους Φαιστών και Βιάννου στο Νομό Ηρακλείου, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Βασίλης Εξαρχος, αναγνώρισε το πρόβλημα ύπαρξης μειωμένης παραγωγής στα ελαιόδενδρα της Κρήτης και παρουσίασε τις προϋποθέσεις για την υποβολή προς έγκριση από την Ε.Ε. Προγράμματος Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...