Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΟΓΑ: Πώς θα πληρωθούν τις συντάξεις Μαρτίου όσοι δεν απογράφηκαν

Με εντολές πληρωμής δίμηνης ισχύος σε οποιοδήποτε κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας θα πληρωθούν τη σύνταξη του Μαρτίου οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που δεν πρόλαβαν να απογραφούν και να ενταχθούν στο νέο σύστημα πληρωμής των συντάξεων μέσω λογαριασμού μέχρι 11 Φεβρουαρίου.

Για την πληρωμή τους στην Τράπεζα θα πρέπει να έχουν μαζί τους:

α)την αστυνομική τους ταυτότητα και
β) απόκομμα ταχυδρομικής επιταγής πληρωμής της σύνταξής τους προηγούμενου μήνα ή το βιβλιάριο υγείας, στα οποία αναγράφεται ο Αριθμός Μητρώου Συνταξιούχου.

Για την πληρωμή των συντάξεων επιζώντων μελών (χηρείας-ορφανικές), υποχρεωτικά θα προσκομισθεί από τους δικαιούχους και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.Ο ΟΓΑ καλεί ακόμη όωσους συνταξιούχους δεν έχουν απογραφεί πρέπει να φροντίσουν άμεσα να απογραφούν, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και να ομαλοποιηθεί από το μήνα Απρίλιο 2011 η καταβολή των συντάξεών τους, με πίστωση του λογαριασμού τους.Η ημερομηνία παράτασης απογραφής λήγει 11 Μαρτίου 2011. Για την απογραφή απαιτούνται το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ.

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ:«Αδιαπραγμάτευτος ο συνεταιριστικός χαρακτήρας της Δωδώνης»

«Ο συνεταιριστικός χαρακτήρας της «ΔΩΔΩΝΗΣ» για εμάς είναι κατοχυρωμένος και αδιαπραγμάτευτος», τόνισε σε δηλώσεις της η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη κατά την άφιξή της σήμερα το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, με αφορμή την σύσκεψη με συνεταιριστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ το βράδι στη γέφυρα Καλογήρου.

Η υφυπουργός ρωτήθηκε αν η απόφαση της Αγροτικής τράπεζας, για πώληση με διαγωνισμό των θυγατρικών της, Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε και Ελληνικές Βιομηχανίες Ζωοτροφών Α.Ε, , είναι ...προάγγελος και για την πώληση της γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ».

«Δεν έχει αλλάξει τίποτα σε ότι αφορά τη θέση του Υπουργείου για τη ΔΩΔΩΝΗ», είπε η κ. Αποστολάκη.Βέβαια αρμόδιο για την τύχη της «ΔΩΔΩΝΗΣ» είναι το υπουργείο Οικονομικών που εποπτεύει την κρατική ΑΤΕ και η θέση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που είναι αναρμόδιο, δεν ...εγγυάται ότι δεν θα πουληθεί, είναι όμως μια ένδειξη για το πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το μείζον αυτό θέμα.

Το γεγονός ότι η αρχή για την απεμπλοκή της ΑΤΕ από επιχειρήσεις εκτός χρηματοπιστωτικού τομέα, (οφείλει να το πράξει για να εγκριθεί η συμμετοχή του δημοσίου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, όπως ζητά η τρόικα) άρχισε από αυτές τις εταιρείες, ίσως να σημαίνει κάτι το θετικό, τίποτε όμως δεν αποκλείεται.

Η υφυπουργός αναφερόμενη στην παρουσία της στην Ήπειρο, σημείωσε ότι οφείλεται στην συνδιάσκεψη που οργανώνει η Περιφερειακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια του διαλόγου για το σχέδιο νόμου που φέρνει στη βουλή το υπουργείο σχετικά με την αναδιάρθρωση του συνεταιριστικού κινήματος και το οποίο, όπως τόνισε, «μπορεί να δώσει μια νέα ώθηση στην αγροτική παραγωγή και να συμβάλει με καθοριστικό τρόπο στην αντιμετώπιση της κρίσης».

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Οι κτηνοτρόφοι του Νομού Ιωαννίνων αφανίζονται!

Με αφανισμό απειλείται ο κτηνοτροφικός κλάδος της Ηπείρου, λόγω του υπέρογκου κόστους παραγωγής, σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές διάθεσης των προϊόντων, οι οποίες εδώ και καιρό είναι καθηλωμένες στα ίδια επίπεδα.

Τα παραπάνω τονίζει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων (την υπογράφει ο Πρόεδρος κ. Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης) σε επιστολή της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη, την οποία κοινοποιεί και στους υφυπουργούς Μιλένα Αποστολάκη και Φιλ. Σαχινίδη, καθώς και στους βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων.

Ο κ. Μπαλντογιάννης, μεταξύ άλλων αναφέρει:«Η μεγάλη οικονομική κρίση την οποία διέρχεται η χώρα μας καθώς και οι υπέρογκες αυξήσεις στα καύσιμα , την ηλεκτρική ενέργεια στο ΦΠΑ στα επιτόκια δανεισμού και στις πρώτες ύλες (ζωοτροφές, λιπάσματα, φάρμακα κλπ) έχουν φθάσει τους κτηνοπτηνοτρόφους και γενικά τους αγρότες του Νομού μας σε απόγνωση...»Είναι γνωστό σε όλους ότι ο κλάδος της κτηνοπτηνοτροφίας αποτελεί τον κινητήριο μοχλό για την οικονομία του Νομού Ιωαννίνων, και κατ’ επέκταση της χώρας, διότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού δραστηριοποιείται γύρω από αυτόν καθώς απασχολεί και το μεγαλύτερο εργατικό δυναμικό του Νομού, επομένως οι συνέπειες από τον αφανισμό του θα είναι ολέθριες».Προκειμένου, κ. Υπουργέ, να αποφύγουμε τον αφανισμό του κλάδου διεκδικούμε και απαιτούμε:
• Μείωση των συντελεστών ΦΠΑ από 13% σε 6% και από 23% σε 13%.
• Επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων με την εφαρμογή κατ’ αποκοπή συντελεστή 4% επί των πωλήσεων των προϊόντων
• Αυστηροί έλεγχοι στις εισαγωγές των κτηνοπτηνοτροφικών προϊόντων
• Ρύθμιση των κτηνοπτηνοτροφικών δανείων με χαμηλότοκα επιτόκια και περίοδο χάριτος καθώς επίσης και χορηγηση νέων άτοκων δανείων με την εγγύηση του Δημοσίου
• Τήρηση της ιδρυτικής πράξης της Γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗΣ και αποκατάσταση της αδικίας με επιστροφή του 7,7% των μετοχών στις Ενώσεις - μετόχους.
• Άμεση επιστροφή του ΦΠΑ των επενδυτικών αγαθών στους αγρότες
• Άμεση αποπληρωμή των επιδοτήσεων όλων των επενδυτικών προγραμμάτων των αγροτών».

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...