Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Αλεύρι «χωρίς μεσάζοντες» από την Πιερία

Νέες πρωτοβουλίες για πανελλαδική δράση που αφορά στα εισοδήματα που δοκιμάζονται από την κρίση ξεκινούν και πάλι από την Κατερίνη. Οι «ενεργοί πολίτες» σχεδίασαν και θα διαθέσουν αλεύρι σε ειδική συσκευασία το οποίο θα φέρει την ονομασία «Χωρίς μεσάζοντες». Το αλεύρι θα παραχθεί μετά από συνεννόηση με τους δύο κυλινδρόμυλους της πόλης και θα διατεθεί σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή από τους «ενεργούς πολίτες» στην τοπική κοινωνία

Στο μεταξύ, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, καλεί όλες τις πρωτοβουλίες πολιτών της χώρας σε πανελλαδική συνάντηση το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012 στην Κατερίνη προκειμένου να συνεργαστούν για τη διάθεση αγροτικών προϊόντων παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες.

Η πρόσκληση απευθύνεται επίσης προς όλους τους παραγωγούς που έχουν πεισθεί από το «κίνημα της πατάτας» και επιθυμούν να συνεργαστούν με πρωτοβουλίες πολιτών διαθέτοντας τα προϊόντα τους απευθείας στους καταναλωτές.

Στόχος της συνάντησης είναι η δημιουργία ενός άτυπου πανελλαδικού δικτύου ενεργών πολιτών/παραγωγών, η ανταλλαγή εμπειριών και η συνεργασία μεταξύ τους μέσω του διαδικτύου.

Δωδώνη Α.Ε.: Κλείνει ο σταθμός συγκέντρωσης γάλακτος στο Καστρί

Κλείνει με απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της γαλακτοβιομηχανίας "Δωδώνη Α.Ε."ο σταθμός συγκέντρωσης γάλακτος στο Καστρί Καναλακίου, ο οποίος εξυπηρετούσε ολόκληρη την περιοχή του Φαναρίου.

Ο σταθμός παραλαβής γάλακτος στο Καστρί είχε καταργηθεί πριν δύο χρόνια και είχε μετατραπεί σε σταθμό μεταφόρτωσης, ενώ την Παρασκευή οι κτηνοτρόφοι ενημερώθηκαν ότι στο εξής η παραλαβή θα γίνεται στο σταθμό της Παραμυθιάς.

Οι κτηνοτρόφοι καλούν τη διοίκηση της Δωδώνης να ανακαλέσει την απόφαση αυτή αφού κανείς τους δεν έχει τη δυνατότητα να την εφαρμόσει .

Το ζήτημα του κλεισίματος του σταθμού αναδεικνύουν με ανακοίνωσή τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Ήπειρος Τόπος να ζεις», Κώστας Αρβανίτης, Γιώργος Ζάκας και Δήμητρα Αναγνώστου. Παράλληλα οι τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι ζητούν να πάρει θέση η Περιφέρεια Ηπείρου και να πιέσει την Διοίκηση της Δωδώνης ώστε να αναθεωρήσει την απόφαση αυτή.

Πηγή: ert.gr

Λάρισα: Σύλληψη πρώην προέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών για χρέη στο δημόσιο

Ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Λάρισας συνελήφθη για ληξιπρόθεσμα χρέη της Ένωσης προς το Δημόσιο. 

Ο 47χρονος, που βρισκόταν έως τον περασμένο Φεβρουάριο στο «τιμόνι» της ΕΑΣ Λάρισας, προσήλθε το πρωί αυθορμήτως στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, το χρέος της Ένωσης ανέρχεται σε 335.755,24 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες είχε συλληφθεί για την ίδια υπόθεση ο νυν πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...