Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

«Ράμπο» για τους... κατσικοκλέφτες

H ζωοκλοπή στην Κρήτη ζει και βασιλεύει και για το λόγο αυτό η Αστυνομία εξετάζει τρόπους αντιμετώπισής της. Στις σκέψεις των επιτελώ της ΕΛ.ΑΣ. είναι η σύσταση ειδικής ομάδας για την πάταξη της ζωοκλοπής.

   Εξετάζεται η ομάδα αυτή να αποτελείται κυρίως από άνδρες των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ), δηλαδή από ειδικούς φρουρούς, αλλά και από μερικούς αστυνομικούς, οι οποίοι υπηρέτησαν σε ειδικές υπηρεσίες και στην ύπαιθρο και διατηρούν καλές σχέσεις με κατοίκους χωριών, όπου έχουν παρατηρηθεί τα περισσότερα κρούσματα.

   Σκοπός είναι να μπορέσουν να καταστείλουν το φαινόμενο, αλλά και να προχωρήσουν σε συλλήψεις ζωοκλεφτών, καθώς μέχρι σήμερα στις περισσότερες περιπτώσεις οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν τους δράστες μόνο από τύχη. Κατά κανόνα ο νόμος της σιωπής εμποδίζει το έργο των διωκτικών αρχών. Η νέα ομάδα σχεδιάζεται να αρχίσει τις εξορμήσεις μετά τις εκλογές και αφού έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που απαιτούνται για τη στελέχωσή της, που σε αντίστοιχες περιπτώσεις είναι χρονοβόρες.

   Ωστόσο, ακόμη και αν οι άνδρες αποσπαστούν από άλλες υπηρεσίες, για την ώρα δεν υπάρχει κάτι δεδομένο με τα οχήματα που θα χρειαστούν (τα οποία θα είναι τύπου τζιπ), αφού τα υφιστάμενα στο νομό δεν μπορούν να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες.

Οι Νέοι Αγρότες προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη


Η ΠΕΝΑ-Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, από την στιγμή που ανταποκρίθηκε στην αγωνία των νεοεισερχομένων στο επάγγελμα Νέων Αγροτών, με συνέχεια και συνέπεια, αθόρυβα, υποστηρίζει τον αγώνα όλων όσων ζητούν συνέπεια και συνέχεια και στις προκηρύξεις του ελληνικού κράτους.

Η συνέχεια και συνέπεια των Νέων Αγροτών επιβάλει:

Μέχρι Παρασκευή, 13 Νοε 2010, να παραδοθούν στην ΠΕΝΑ:
Αντίγραφο της κατατεθείσας προσφυγής ή αντίγραφο της πρωτοκόλλησης
Αντίγραφο της Υπογραφείσας Σύμβασης
Αντίγραφο του φακέλου-αίτησης ένταξης στο ΠΑΑ-Μέτρο Νέων Γεωργών
Εξουσιοδότηση προς τον δικηγόρο που ανέθεσε η ΠΕΝΑ, την οποία θα βρουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι στο www.neoiagrotes.gr.

Αμέσως μετά την Παρασκευή, 13-11-2010, η ΠΕΝΑ θα κατηγοριοποιήσει τις προσκομισθείσες προσφυγές, ώστε να ολοκληρωθεί η προεργασία της διαδικασίας στα Δικαστήρια σε κάθε Νομό, που θα συντονίζει και θα γίνεται με την ευθύνη και φροντίδα της ΠΕΝΑ, από ένα ενιαίο δικηγορικό γραφείο.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΝΑ στις 2/11/2010 η ΠΕΝΑ επεσήμανε:
Η σημερινή διαδικασία προσφυγών ακολουθεί την σειρά:
Κατά την υπογραφή της σύμβασης έπρεπε να γραφεί: «με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου ως προς την διεκδίκηση πλήρως του οφειλομένου ποσού»
Ακολούθως έπρεπε να κατατεθεί η προσφυγή ακριβώς έτσι όπως γράφτηκε στο δικτυότοπο www.neoiagrotes.gr
Εξουσιοδότηση δικηγόρου για τις διαδικασίες των δικαστηρίων, που αναρτήθηκε στο www.neoiagrotes.gr και
Αποστολή στην ΠΕΝΑ των αντιγράφων & κατάθεση, για διεκδίκηση των υπολειπομένων χρημάτων σε σχέση με την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ/27/1/2009 και για διεκδίκηση των βλαβών που υπέστησαν οι προσφεύγοντες.
Στο μέλλον η ΠΕΝΑ, εφόσον κατατεθούν στις Περιφέρειες και άλλες προσφυγές μετά την Παρασκευή, 13-11-2010, θα συνεκτιμήσει τα νέα αιτήματα ενδιαφερομένων Νέων Αγροτών για συλλογικές αγωγές όσων θα εκτιμήσουν στο μέλλον ότι πρέπει να τους καταβληθεί όλο το ποσόν της ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 27/1/2009

Η ΠΕΝΑ με συνέχεια και συνέχεια προτίθεται να εξαντλήσει όλα τα πιθανά σενάρια εξελίξεων στις προσφυγές, χωρίς άλλη ενόχληση των θιγόμενων Νέων Ενεργών Αγροτών, είτε πρόκειται για το Πρωτοδικείο, είτε πιθανόν για το Εφετείο, είτε ακόμα, αν χρειασθεί, και για το Συμβούλιο Επικρατείας.

Οι Νέοι Αγρότες που προσέφυγαν, πρέπει:

Α. Να επικοινωνήσουν με την ΠΕΝΑ στο 2310 271950 ή στο 6936054007 ή ηλεκτρονικά στο info@neoiagrotes.gr βάζοντας και τηλέφωνο επικοινωνίας

Β. Να στείλουν (σφραγίδα ταχυδρομείου μέχρι Παρασκευή, 13 Νοε 2010) με συστημένη ταχυδρομική επιστολή τα αντίγραφα που απαιτούνται και την πρωτότυπη εξουσιοδότηση στην διεύθυνση ΕΛΤΑ: ΠΕΝΑ, ΤΘ 50282, 54013 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η ΠΕΝΑ επισημαίνει ότι στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας τους, οι Νέοι Αγρότες, μαζί με τα υπερβολικά προβλήματα, σε σχέση με τους άλλους Νέους, αντιμετωπίζουν και μια αδικαιολόγητη μέχρι σήμερα ασυνέχεια (δύο χρόνια σχεδόν) και ασυνέπεια (αλλαγή κριτηρίων).

(Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...