Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Και τυροκομικά προϊόντα στις λαϊκές αγορές

Επιτρέπεται πλέον, υπό ορισμένες συνθήκες, η πώληση τυροκομικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές, όπως προβλέπεται στις ρυθμίσεις για το παρεμπόριο, τις λαϊκές αγορές και την ενίσχυση της διαφάνειας στην εταιρική διακυβέρνηση, που κατατέθηκαν σήμερα με τροπολογίες στο νομοσχέδιο για το «Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων».

Με τις διατάξεις αυτές, μεταξύ άλλων:
  • Ενισχύονται οι ρυθμίσεις του νόμου 2190 που επιβάλουν στα μέλη ΔΣ Ανωνύμων Εταιριών να ενημερώνουν για τυχόν σύγκρουση συμφερόντων τους με αυτά της εταιρείας, όπως επίσης, για τις εισηγμένες εταιρίες, οι διατάξεις που απαγορεύουν υπό προϋποθέσεις τη σύναψη συμβάσεων μεταξύ της εταιρίας και μελών του ΔΣ, συγγενών τους κ.λπ.
  • Επιτρέπεται η πώληση τυροκομικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές, εφόσον έχουν παραχθεί σε εγκεκριμένη εγκατάσταση, φέρουν σήμανση αναγνώρισης και έχουν συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας για την επισήμανση, και εφόσον, κατά τη μεταφορά και πώληση τηρούνται οι απαιτήσεις του Κανονισμού (ΕΚ) 852/2004 για την υγιεινή των τροφίμων.
  • Προβλέπεται, ότι προϊόντα για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες πως αποτελούν απομιμήσεις θα κατάσχονται, θα σφραγίζονται και θα φυλάσσονται με ευθύνη του ιδιοκτήτη τους, εφόσον αυτός αντιτίθεται στην άμεση καταστροφή τους και μέχρι να εκδοθεί πόρισμα περί της παραβίασης ή μη των δικαιωμάτων του διανοητικής ιδιοκτησίας.
  • Ρυθμίζονται θέματα για τη λειτουργία της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, για τα Επιχειρηματικά Πάρκα, κ.α.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...