Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων Ροδόπης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Έξω από το κτίριο της έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης στην Κομοτηνή, συγκεντρώθηκαν οι κτηνοτρόφοι της Ροδόπης, όπου μοίρασαν γάλα και άλλα κτηνοτροφικά προϊόντα στους διερχόμενους πολίτες, διαμαρτυρόμενοι για τις τιμές, αλλά και για την ασυδοσία –όπως υποστήριξαν– στο χώρο της αγοράς των ζωοτροφών.
Ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Ροδόπης, Μαργαρίτης Θεολόγου, επεσήμανε ότι η ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία απαξιώνονται καθημερινά, ενώ οι μικρομεσαίοι του κλάδου βλέπουν τους κόπους χρόνων να εξαφανίζονται. Παράλληλα, όπως είπε, οι ανεξέλεγκτες εξαγωγές, οι παράνομες ελληνοποιήσεις και τα διατροφικά σκάνδαλα, ενισχύουν την αισχροκέρδεια των εμπόρων.
Αντιπροσωπεία των κτηνοτρόφων συναντήθηκε το μεσημέρι με τον περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, στον οποίο επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους.
Μεταξύ άλλων, ζητούν τη μείωση της ψαλίδας μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή, με ελέγχους στην αγορά, με διασφάλιση των τιμών στο 1,30 ευρώ το κιλό για το πρόβειο, 0,90 το κιλό για το κατσικίσιο και 0,60 το κιλό για το αγελαδινό γάλα. Επίσης, ζητούν την άμεση ρύθμιση του θέματος των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων με απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, καθώς και άτοκα δάνεια στους κτηνοτρόφους.
Ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων τόνισε ότι η σημερινή κινητοποίηση είχε προειδοποιητικό χαρακτήρα και αν τα αιτήματά τους δεν ικανοποιηθούν, οι κτηνοτρόφοι της περιοχής θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους στις αρχές Μαρτίου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...