Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Συνάντηση Σταϊκούρα, Αυγενάκη και Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς και Τσίπουρου


Συνάντηση για τα θέματα που απασχολούν τους αποσταγματοποιούς, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013, μεταξύ... του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αμβυκούχων - Αμπελουργών Ελλάδος.

Στη συνάντηση τέθηκε το ζήτημα της υψηλής φορολόγησης των «καζανάρηδων» καθώς και η δυνατότητα ένταξης των αποσταγματοποιών σε ειδική κλίμακα φορολόγησης ως παραδοσιακοί αποσταγματοποιοί τσίπουρου και τσικουδιάς για τους κατόχους διήμερων αδειών.

Ακόμα, συζητήθηκε να δοθεί η δυνατότητα επιλεξιμότητας της δραστηριότητας στον επόμενο κύκλο του ΕΣΠΑ, ώστε οι νόμιμοι αποσταγματοποιοί να βελτιώσουν τις εγκαταστάσεις τους αφενός αναβαθμίζοντας παράλληλα και την ποιότητα των προϊόντων τους.

Σημαντικές απώλειες στην ελαιοκομία της Κρήτης

Απώλειες που εκτιμάται ότι φτάνουν το 65-70% σε κάποιες περιοχές, παρουσιάζει η ελαιοκομία στην Κρήτη λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στο νησί, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ).

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του, ο ΣΕΔΗΚ έχει ήδη στείλει σχετικό υπόμνημα προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΑ, στο οποίο περιλαμβάνονται, εκτός των άλλων, οι εκτιμήσεις δήμων της Κρήτης σχετικά με τις ζημιές που σημειώθηκαν στις περιοχές τους προκαλώντας μείωση της παραγωγής από 65-70% και οικονομικό πλήγμα στην οικονομία της Κρήτης, της τάξης των 150-200 εκατομμυρίων ευρώ.

Διαβεβαιώσεις της ΔΩΔΩΝΗΣ ΑΕ για την εξόφληση των παραγωγών

Η Διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε, με ανακοίνωσή της τονίζει πως "μακριά και έξω από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, αταλάντευτα και χωρίς καμία παρέκκλιση από τους στόχους, που εξ’ αρχής έχει θέσει συνεχίζει να εργάζεται με το βλέμμα στραμμένο στην ανάπτυξη και το μέλλον της εταιρίας.

Η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε, η ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία, καταξιωμένη για τα φημισμένα της προϊόντα στη συνείδηση του καταναλωτή διεθνώς, προχωρά το σχεδιασμό της για μια ΔΩΔΩΝΗ ισχυρή.

Αυτό είναι το όραμά της νέας Διοίκησης, το οποίο θα υλοποιηθεί μαζί με τους συνεργάτες – παραγωγούς της.

Η Διοίκηση της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε γνωρίζει και κατανοεί πλήρως τα προβλήματα ρευστότητας που έχουν οι κτηνοτρόφοι μας καθώς και τη δυσκολία προσαρμογής τους στη νέα οικονομική πραγματικότητα της χώρας μας.

Διαβεβαιώνουμε ότι τα οφειλόμενα ποσά προς τους παραγωγούς μας θα εξοφληθούν και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, διότι αυτά υπάρχουν, υπό τη μορφή κυρίως επιταγών και άλλων αξιόπιστων χρεογράφων, που προέρχονται από εισπράξεις πελατών της εταιρίας.

Η μετατροπή όμως αυτών σε ρευστό προκειμένου να γίνει η εξόφληση των παραγωγών – συνεργατών μας, δυσχεραίνεται λόγω των δυσκολιών και της έλλειψης ρευστότητας που παρατηρείται στο τραπεζικό σύστημα.

Προς την κατεύθυνση της επίλυσης αυτών των δυσκολιών, κινείται η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε, μέσα στο δεδομένο δυσμενέστατο οικονομικό κλίμα, το οποίο όλοι βιώνουμε.

Η Διοίκηση δηλώνει αποφασισμένη να κερδίσει τη μάχη του αδυσώπητου ανταγωνισμού, χωρίς καμία έκπτωση στην άριστη ποιότητα των προϊόντων της.

Η ΔΩΔΩΝΗ είναι κυρίαρχη στον τομέα των γαλακτοκομικών και θα συνεχίσει να κρατά τα σκήπτρα.
Όσοι εμφανίζονται όψιμοι υποστηρικτές των παραγωγών – συνεργατών μας ας γνωρίζουν, ότι μόνο κακό τους προκαλούν.

Η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε δηλώνει πως θα προστατεύσει τα 50 χρόνια λειτουργίας της με κάθε νόμιμο μέσο και επαναλαμβάνει κατηγορηματικά προς όλους - κυρίως τους προμηθευτές της - ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της στο ακέραιο, όπως έχει πει από την αρχή.

Σε ότι αφορά την «προαναγγελθείσα» κατάληψη, από κάποιους, ελάχιστους - που θα έχουν βέβαια και αστικές και ποινικές ευθύνες της όποιας παράνομης προσπάθειάς τους – θα έχει, ως αυτονόητη συνέπεια τόσο την μη εισκόμιση γάλακτος από τους παραγωγούς, όσο και την ακύρωση όλων των προσπαθειών εξεύρεσης λύσης που καταβάλλει η Διοίκηση.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...