Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Εξώδικο απέστειλαν παραγωγοί του Έβρου στην ΕΑΣ Ροδόπης


«Πόλεμος» φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει μεταξύ 62 παραγωγών και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ροδόπης με τους παραγωγούς να αποστέλουν εξώδικο στην Ένωση και στον Πρόεδρό της. Όλα ξεκίνησαν από τη μη εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων της ΕΑΣ Ροδόπης προς τους παραγωγούς.

Συγκεκριμένα οι 62 αγρότες παρέδωσαν την παραγωγή τους στην ΕΑΣ Διδυμοτείχου, η οποία συγκέντρωσε την ποσότητα βάμβακος και την μετέφερε για λογαριασμό του στην ΕΑΣ Ροδόπης. Μάλιστα η αξία του πουληθέντος βαμβακιού ανέρχεται στα 202.625,28€ ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, ποσό το οποίο δεν έχει καταβάλει μέχρι σήμερα η ΕΑΣ Ροδόπης στους παραγωγούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αρχική συμφωνία με τον Πρόεδρο της ΕΑΣ Ροδόπης ήταν να καταβληθεί εξ ολοκλήρου το τίμημα του βαμβακιού προ των Χριστουγέννων 2012, κάτι το οποίο δεν τηρήθηκε. Στη συνέχεια είχε δοθεί η υπόσχεση ότι αυτό θα γίνει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2013. Ούτε όμως κι αυτή η υπόσχεση τηρήθηκε.

Έτσι οι 62 παραγωγοί αποφάσισαν και απέστειλαν εξώδικη διαμαρτυρία κατά της ΕΑΣ Ροδόπης και του Προέδρου της ζητώντας να εκδώσουν και να παραδώσουν τα τιμολόγια αγοράς του βαμβακιού και να καταβάλουν άμεσα τα χρήματα του βαμβακιού που αγόρασαν εντός δύο ημερών. Σε διαφορετική περίπτωση επιφυλάσσονται να κάνουν χρήση παντός νομίμου δικαιώματος και να κινήσουν την ποινική διαδικασία που προβλέπεται.

Ημερίδα για την αγελαδοτροφία στη Λάρισα


Ημερίδα αγελαδοτροφίας με θέμα: «Προϊόντα πρόληψης και θεραπείας διατροφικών και μη διαταραχών» την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 στο ξενοδοχείο Larissa Imperial Hotel, στη Λάρισα.

Η ημερίδα περιλαμβάνει παρουσίαση και ομιλία από εξειδικευμένο προσωπικό για τα προϊόντα FARM-O-SAN και την αντιμετώπιση και πρόληψη των μυκοτοξινών με ΤΟΧΟ-ΜΧ.

Τα προϊόντα FARM-O-SAN είναι φυσικά προϊόντα τα οποία προλαμβάνουν και θεραπεύουν διατροφικές και μη διαταραχές (κέτωση, διάρροια κ.ά). Βαρύτητα θα δοθεί στη νοοτροπία του προλαμβάνω και θεραπεύω με προϊόντα που χαρακτηρίζονται ως  nutraceutical.

Στόχος  είναι να ευαισθητοποιήσουν τους κτηνοτρόφους στο τρίπτυχο: Ορθή διατροφή- Υγεία- Υψηλή Απόδοση των ζώων αλλά και να απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα που υπάρχουν ή που θα δημιουργηθούν μέσα από τη συζήτηση.

Στο Ξενοδοχείο LARISSA IMPERIAL Hotel, ημέρα Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 10:30 π.μ.

Πρόγραμμα ημερίδας
10:30 – 11:00  Προσέλευση
11:00 – 12:00  Παρουσίαση προϊόντων FARM-O-SAN
12:00 – 12:15  Ερωτήσεις
12:15 – 12:45  Διάλειμμα
12:45 – 01:15  Παρουσίαση μυκοτοξινών και αντιμετώπισή τους  με ΤΟΧΟ-ΜΧ
01:15 – 01:30  Ερωτήσεις

Υπεύθυνοι ομιλητές:
Κα Karin Jenniskens, Regional Product Manager Animal Health Products
Κο Διονύσης Αντωνόπουλος, Home Mixing Management in Trouw Nutrition Hellas
Κα Βέρα Χαρίτου, Sales Representative in Trouw Nutrition Hellas

Απάτη 244 εκατ. με επιστροφή ΦΠΑ σε αγρότες


Στο μικροσκόπιο των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών έχει μπει μια υπόθεση απάτης ύψους 244 εκατομμυρίων ευρώ με την επιστροφή του ΦΠΑ σε 37.000 αγρότες. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη, για το 2012 292.000 δικαιούχοι επιστροφής ΦΠΑ εισέπραξαν επιστροφή 11% ΦΠΑ συνολικού ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ. Από αυτούς διαπιστώθηκε ότι οι 37.000 πήραν 244 εκατομμύρια ευρώ.

Οι διασταυρώσεις των στοιχείων για τη φετινή επιστροφή του ΦΠΑ που πια έχει κατέβει στο 6% έδειξαν πως σε αυτές τις περιπτώσεις είχαν εισόδημα από ΦΠΑ μέχρι και τετραπλάσιο του δηλωθέντος εισοδήματός τους.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί κατά πόσο δικαιολογείται αυτή η επιστροφή του ΦΠΑ. Ο Αθανάσιος Τσαυτάρης σημείωσε πως για φέτος μετά την απόφαση της κυβέρνηση για οριζόντια περικοπή του ποσού των 400 εκατομμυρίων ευρώ στα 250 εκατομμύρια ευρώ γίνεται προσπάθεια ώστε τα ποσά από αυτούς τους 37.000 αγρότες να μοιραστούν σε όλους. Έτσι, είναι πιθανό το ποσοστό της επιστροφής αντί για 6% να πάει στο 8%.

Πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης στον αγροτικό τομέα


Τη σχεδίαση και υλοποίηση, σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενός ειδικού προγράμματος ενίσχυσης της απασχόλησης σε εποχιακώς απασχολούμενους σε αγροτικές εργασίες σε ολόκληρη τη χώρα, ιδίως στις περιόδους συγκομιδής, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο συνέδριο του Economist για την αγροτική ανάπτυξη, στη Θεσσαλονίκη.

Σε αυτή την κατεύθυνση, όπως τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, είναι υπό μελέτη ειδική επιδότηση ημερομισθίων και ασφαλιστικών εισφορών σε Έλληνες, αλλά και αλλοδαπούς, που ζουν και δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα, κάτι που θα αντιμετωπίσει και το φλέγον ζήτημα της αδήλωτης εργασίας.

«Είναι υπό επεξεργασία ένα σύμφωνο συνεργασίας της Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Εργασίας με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που αφορά στην κλαδική εξειδίκευση και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό στον αγροτικό τομέα», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, προσθέτοντας ότι «οι θέσεις εργασίας δεν είναι μόνο συνέπεια της ανάπτυξης, αλλά και προϋπόθεση για ανάπτυξη και διαμόρφωση μιας ανταγωνιστικής, έξυπνης και βιώσιμης γεωργίας».

H Philip Morris θα αγοράσει το 50% του ελληνικού καπνού


Την πρόθεση της πολυεθνικής καπνοβιομηχανίας Philip Morris να αγοράζει το 50% της ελληνικής παραγωγής καπνών μέσα στην επόμενη τριετία, ανακοίνωσε  ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο κ. Τσαυτάρης ανέφερε πως εκπρόσωποι της εταιρείας συναντήθηκαν την Τετάρτη με τον Αντώνη Σαμαρά και εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά καπνά. «Η πρόθεσή τους είναι να αγοράζουν πολύ μεγαλύτερη ποσότητα από ότι σήμερα, δηλαδή στο ύψος του 50% της παραγωγής μας μέσα στην επόμενη τριετία», ανέφερε ο υπουργός.

Οι συζητήσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων δύο εβδομάδων οπότε θα έρθει στη χώρα μας ο πρόεδρος της μητρικής εταιρείας από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 Την Κυριακή αποφασίζουν για τα μπλόκα οι αγρότες της Νίκαιας


«Ψίχουλα» και «εμπαιγμό» χαρακτήρισαν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, μετά την χθεσινοβραδινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, σε δηλώσεις που έκαναν το μεσημέρι, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποίησαν προς αποτίμηση των κυβερνητικών ανακοινώσεων.

Όπως σχολίασαν, τόσο ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας όσο και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά Κ. Τζέλας, στην ουσία κανένα από τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου δεν ικανοποιήθηκε.

Κάλεσαν δε για την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στο μπλόκο της Νίκαιας, τους αγρότες και από τα άλλα μπλόκα της χώρας, προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματά τους.

Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, οι οποίοι παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους, έχουν προγραμματίσει για αύριο Παρασκευή διαμαρτυρία στις 12 το μεσημέρι στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στη μία το μεσημέρι στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα.

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία με τρακτέρ στη Zootechnia ετοιμάζουν οι αγρότες

Κάλεσμα προς όλους τους αγρότες, αλλά και όλους τους φορείς να δώσουν δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, με πορεία στη συνέχεια προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, όπου πραγματοποιείται η Zootechnia, απηύθυνε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας. Ζήτησε δε από τους αγρότες να συμμετέχουν την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, σε πανελλαδική σύσκεψη που διοργανώνεται στην Λάρισα, με σκοπό από κοινού όλοι μαζί να καθορίσουν τη μορφή της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μπούτας επεσήμανε ότι κανένα από τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί τα αιτήματα των αγροτών, «ούτε καν μας ανακουφίζουν», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «στόχος της πολιτείας είναι να μπερδέψει την κοινή γνώμη, που συντάσσεται για πρώτη φορά τόσο δυναμικά στο πλευρό μας, ύστερα από πολλά χρόνια».

Αφού επισήμανε ότι οι αγρότες δε ζητούν χρήματα, ο κ. Μπούτας υπογράμμισε ότι τα αιτήματά τους συνίστανται στην ανακούφιση και επιβίωσή τους, ενώ ξεκαθάρισε ότι «ο αγώνας μας δεν έχει κομματική σκέπη και σκοπός μας είναι να συγκροτηθεί μια λαϊκή συμμαχία, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, την οποία υπαγορεύουν ΕΕ και μνημόνια».

Στα περίπτερα το νέο φύλλο της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ


Κυκλοφορεί την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 το νέο φύλλο της δεκαπενθήμερης εφημερίδας αγροτικών θεμάτων και αγγελιών «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ», με πλούσια θεματολογία, ρεπορτάζ και τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗ.

Οι σελίδες της αγαπημένης σας  εφημερίδας της υπαίθρου αυξήθηκαν  από 24 σε 32.

Μην την χάσετε!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...