Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Φώτης Κουβέλης: Να υποστηριχθεί η μετακίνηση του πληθυσμού προς την ύπαιθρο

Τα Τρίκαλα είναι ο τελευταίος σταθμός της διήμερης περιοδείας του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη στη Θεσσαλία. Κατά την επίσκεψή του στους νομούς Μαγνησίας και Λάρισας είχε επαφές με τοπικούς φορείς, αυτοδιοικητικούς παράγοντες, καθώς και με στελέχη και φίλους της ΔΗΜΑΡ. Ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας χθες το βράδυ σε ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος στη Λάρισα αναφέρθηκε εκτενώς στις πολιτικές εξελίξεις και στις οικονομικές προτάσεις της ΔΗΜΑΡ, δίνοντας έμφαση στα ζητήματα της αγροτικής πολιτικής. Κωδικοποιημένα για τα θέματα αυτά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε:

«Άμεσα πρέπει να ληφθούν μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος ρευστότητας για την αγορά αγροτικών εφοδίων, ώστε να σταθεί δυνατή η υλοποίηση του κύκλου παραγωγής των αγροτικών προϊόντων.

Με ευθύνη της πολιτείας πρέπει να γίνει ένας ευρύτερος σχεδιασμός για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας με προστασία και σαφή καθορισμό των χρήσεων γης, μείωση του κόστους παραγωγής, θέσπιση και έλεγχος υλοποίησης των κανόνων πιστοποίησης των προϊόντων, αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμό των καλλιεργειών και των κτηνοτροφικών μονάδων, εξυγίανση του εμπορίου και οργάνωση της προώθησης προϊόντων στις διεθνείς αγορές, ανασύνταξη εκ θεμελίων των συνεταιρισμών ώστε να λειτουργούν αποτελεσματικά και με διαφάνεια.

Η μετακίνηση του πληθυσμού προς την ύπαιθρο, ειδικά νέων ανθρώπων, πρέπει να υποστηριχθεί με ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρώτης εγκατάστασης, εκκίνησης της παραγωγικής δραστηριότητας, κατοχύρωσης αγροτικού επαγγέλματος και υποστηρικτικών κοινωνικών παροχών.

Στις διαπραγματεύσεις για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική πρέπει να διεκδικηθεί η αύξηση του προϋπολογισμού σε σχέση με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...