Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών


Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο βουλευτής Λάρισας Θωμάς Ψύρρας, συναντήθηκαν σήμερα με... αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών. 

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, αμέσως μετά τη συνάντηση, δήλωσε:


«Τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις των αγροτών, αυτών των αγροτών, είναι απόλυτα δίκαια. Εάν η χώρα θέλει να βγει μπροστά και να προχωρήσει από τα αδιέξοδα, στα οποία σήμερα βρίσκεται, πρέπει να δώσει βάρος στο πρωτογενή τομέα παραγωγής. Τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις είναι απόλυτα βάσιμα, πρέπει να μειωθεί το κόστος του παραγόμενου αγροτικού προϊόντος, πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, η χώρα μας έχει πάρα πολύ υψηλό κόστος. 

Αγρότες σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια Νεστάνης! [video]

Εκατοντάδες αγρότες με λεωφορεία, τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα κατέφτασαν λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής στα διόδια της Νεστάνης για να προχωρήσουν σε κινητοποίηση και διαμαρτυρία.


Αγρότες από όλη την Πελοπόννησο (μέχρι και από την Πάτρα) πήγαν στα διόδια της Νεστάνης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη φορολόγηση του αγροτικού τους εισοδήματος, για την οποία ισχυρίζονται ότι μετατρέπεται σε σχέδιο ξεκληρίσματος του μικρομεσαίου αγρότη.

Ο Τσίπρας δίπλα στους αγρότες

Την ιδιαίτερη σημασία του πρωτογενούς τομέα στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής του με αντιπροσωπείες 32 αγροτικών συλλόγων από τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Μητρώο επιστημόνων συνταγογράφων γεωργικών φαρμάκων

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η Υπουργική Απόφαση για την συνταγογράφηση γεωργικών φαρμάκων που βρίσκεται σε διαβούλευση έως και 24 Μαρτίου, προωθείται η δημιουργία ενός  «μητρώου επιστημόνων συνταγογράφων γεωργικών φαρμάκων». 


Όπως αναφέρεται η δημιουργία του εν λόγω μητρώου θα γίνεται με ιδιαίτερα απλή διαδικασία, χωρίς τέλος εγγραφής και σκοπός του θα είναι η συγκέντρωση των στοιχείων των συντακτών χρήσης των γεωργικών φαρμάκων και η καταγραφή τους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...