Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Παλαμάς Καρδίτσας: Επείγοντα ή σημαντικά στον αγροτικό κόσμο

Ο κ. Χρήστος Αθανασιάδης (ΑΓΡΟΤΙΚΗ έκφραση & ASTRA TV), ο κ. Κώστα ςΤζάλλας (Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου), ο κ. Κωνσταντ΄νος Πατσιαλής (Δήμαρχος Παλαμά) και ο κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης

Στον Παλαμά Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνεχής ενημέρωση, μετά τον Τύρναβο και την Χάλκη, για τα επείγοντα θέματα του αγροτικού κόσμου, μεταξύ των οποίων και τα «κόκκινα» δάνεια, και για τα σημαντικά για το μέλλον του αγροτικού κόσμου.


Την προσπάθεια ενημέρωσης υλοποιούν ο κ. Χρήστος Αθανασιάδης, εκδότης της αγροτικής εφημερίδος ΑΓΡΟΤΙΚΗ έκφραση και παρουσιαστής της εκπομπής ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΓΗ στο κανάλι ASTRA TV (Τρίτη, 19.00-21.00 & στο www.astratv.gr, 6978684938) για τα «κόκκινα» αγροτικά δάνεια, και ο κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης, δημοσιογράφος, συνεργάτης του ΑΓΡΟΡΑΜΑ 96998282382) για το μέλλον του αγροτικού κόσμου. Οι συναντήσεις-συζητήσεις γίνονται πάντα σε συνεργασία με τους τοπικούς Δήμους και τοπικές αγροτικές οργανώσεις.

Το μέλλον του αγροτικού κόσμου στα Πορόϊα

Οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, όπως είναι οι πραγματικές Ενώσεις Νέων Αγροτών, συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται θετικά και να προβληματίζονται με τους πολίτες των περιοχών τους, ειδικότερα σε θέματα που αφορούν το μέλλον όσων θέλουν και μπορούν να έχουν μέλλον στον αγροτικό κόσμο.


Στον θερμό και φιλόξενο χώρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα Πορόϊα Σερρών (http://kpe-poroion.ser.sch.gr), στο εν εξελίξει πρόγραμμα ημερίδων του ΚΠΕ (23270 23227) η Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών συμμετείχε και ενημέρωσε δασκάλους και συμπολίτες για τις δυνατότητες δραστηριοποίησης στον αγροτικό τομέα. Η Αγροτική Επιχειρηματικότητα τα τελευταία χρόνια έγινε πολύ «in», και όλοι, σοβαροί και «ασόβαροι», ακόμα και ευκαιριακοί, έχουν άποψη για τα αγροτικά επαγγέλματα.

Το πρωί της Τετάρτης οι επιστροφές για το αγροτικό πετρέλαιο

Από το βράδυ της Τρίτης ξεκινά η διαδικασία πίστωσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς 455.567 δικαιούχων αγροτών, των χρημάτων που αφορούν το υπόλοιπο της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο. Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε περίπου 23 εκατ. ευρώ.


Τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα το πρωί της Τετάρτης. Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από σήμερα να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr) για το ποσό της καταβολής.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...