Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων με πίστωση λογαριασμού Τράπεζας ή ΕΛ.ΤΑ.

Ο ΟΓΑ προχωρά σε αλλαγή του τρόπου πληρωμής των επιδομάτων και λοιπόν παραχών που χορηγεί στις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες  (πολυτεκνικό επίδομα,επίδομα 3ου παιδιού,πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες,εφάπαξ παροχής και ισόβιας σύνταξης), τα οποία εφεξής θα καταβάλλει με πίστωση Τραπεζικού λογαριασμού ή που θα τηρείται στα ΕΛ.ΤΑ.,κατ' επιλογήν του δικαιούχου.Για το λόγο αυτό κάθε διακαιούχος θα λάβει από τον ΟΓΑ άμεσα ένα απογραφικό δελτίο και σχετικό ενημερωτικό έντυπο,με το οποίο θα ενημερώνεται για τις ενέργειες που πρέπει να κάνει ώστε να απογραφεί και να ενταχθεί στο νέο σύστημα πληρωμών.

Πριν από μερικές μέρες βρήκα στο ταχυδρομικό κουτί του σπιτιού μου μία φωτοτυπία Α4 χωρίς υπογραφή ή κάποιο αποστολέα και χωρίς να 'ναι μέσα σε φάκελο που με καλούσε να δώσω αυστηρώς προσωπικά στοιχεία ( ταυτότητα,εκκαθαριστικό ΑΦΜ,ΑΜΚΚΑ,λογαριασμό ΔΕΗ-ΟΤΕ) στον ταχυδρόμο της γειτονιάς με τη δικαιολογία της απογραφής μου στο νέο σύστημα πληρωμών του ΟΓΑ. Το χαρτί αυτό πιστεύω πως παραπληροφορεί και σκοπό έχει να τρομάξει τους δικαιούχους ώστε ναανοίξουν λογαριασμό στα ΕΛ.ΤΑ..Να γιατί:

(Με μαύρο είναι αποσπάσματα από το Α4.. και με κόκκινο ότι λέει η εγκύκλιος αριθμ. 11/2010 σχετικά με το θέμα.)

...τα ΕΛΤΑ δημιούργησαν, ένα λογαριασμό πληρωμών, προκειμένου να καταβάλλεται το επίδομά σας σε αυτόν και στη συνέχεια να πληρώνεστε όπως πάντα, στο σπίτι σας.Χωρίς τον λογαριασμό αυτόν ο ΟΓ Α δεν θα μπορεί να πληρώνει τα επιδόματα. Ο ΟΓΑ μπορεί να πληρώσει τα επιδόματα με πίστωση Τραπεζικού λοδαριασμού σε οποιαδήποτε τράπεζα !!

...Βάλτε τα δικαιολογητικά μέσα στον φάκελο που παραλάβατε και
παραδώστε το στον Ταχυδρόμο. Τα υπόλοιπα θα τα φροντίσει ο ίδιος. Το απογραφικό δελτίο θα καταθετηθεί από τον δικαιούχο σε οποιαδήποτε Τράπεζα επιλέξει ή στα ΕΛ.ΤΑ.

...Ξεκινήστε άμεσα. Δώστε τα δικαιολονητικά στον Ταχυδρόμο μέχρι
τις 21 ιανουαρίου του 2011.Σε περίπτωση που δεν προλάβετε την
προθεσμία για την απογραφή δεν γνωρίζουμε αν και με ποιο τρόπο θα
λάβετε το επίδομά σας. Είναι θέμα ΟΓΑ. Η απογραφή θα διαρκέσει από 27-12-2010 έως και 31-1-2011

Ποιός όμως άφησε το χαρτί αυτό στο ταχυδρομικό μου κουτί ; την απάντηση την πήρα σήμερα το πρωί όταν ο ταχυδρόμος της γειτονιάς χτύπησε το κουδούνι και με θράσσος ρώτησε αν έχω έτοιμα τα δικαιολογητικά για να τα πάρει.....

Ο ίδιος «αγρίεψε» όταν του ανακοίνωσα πως θα καταθέσω τα δικαιολογητικά σε τράπεζα και σε ερώτησή μου για το που βρίσκεται το απογραφικό δελτίο, απάντησε πως το έχει στο ταχυδρομείο και πως θα το έφερνε αύριο ώστε να το συμπληρώσω και να τα έπαιρνε όλα μαζί του !!! Το δελτίο αυτό θα έπρεπε να το είχα παραλάβει τουλάχιστον εδώ και μία εβδομάδα σύμφωνα με τον ΟΓΑ που επικοινώνησα.
Θέλω να πιστεύω πως όλο αυτό γίνεται για να μην χάσουν οι ταχυδρόμοι τα

«δωράκια» που τους κάνουν όταν παραδίδουν το επίδομα και δε κρύβεται κάτι άλλο από πίσω, διότι με τα στοιχεία που πρέπει να συνοδεύουν το απογραφικό δελτίο κάποιοι θα μπορούσαν να εξαπατήσουν τους δικαιούχους .

Επίσης,στο γνωστό πλέον Α4 κανείς δε εγγυάται την ορθή χρήση των προσωπικών δεδομένων μου, είναι ένα απλό χαρτί.....τίποτα !


Εγκύκλιος από ΟΓΑ


Καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων με πίστωση λογαριασμού
http://www.oga.gr/index.php?pg=new&id=121

ΑΡΤΑ: Στα αζήτητα τα πορτοκάλια!

Σε απόγνωση έχουν περιέλθει οι καλλιεργητές εσπεριδοειδών της Αρτας, καθώς, όπως λένε, διανύουν μία από τις χειρότερες χρονιές των τελευταίων ετών.
 
Οι ευρωπαϊκές αγορές δεν απορροφούν τις αναμενόμενες ποσότητες και η ζήτηση τόσο για τα μανταρίνια όσο και για τα πορτοκάλια είναι πολύ μικρή. Οπως οι ίδιοι σημειώνουν, η παραγωγή είναι μειωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές σε πολλές περιπτώσεις έως και 60%.
 
Μέχρι σήμερα η αγορά δεν μπορεί να απορροφήσει τις διαθέσιμες ποσότητες, με αποτέλεσμα αυτές, αν και πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές, να παραμένουν στα...αζήτητα!Αυτήν τη στιγμή η τιμή των πορτοκαλιών δεν ξεπερνά τα 16 λεπτά, ενώ οι ποσότητες που προορίζονται για χυμοποίηση τιμολογούνται μόλις στα 6,5 λεπτά το κιλό, με παράδοση στο εργοστάσιο.
 
Δύο χρόνια μετά την κατάργηση της επιδότησης για τα χυμοποιήσιμα πορτοκάλια, η συγκομιδή χαρακτηρίζεται ασύμφορη, χωρίς μάλιστα να υπάρχει προοπτική να ανατραπεί αυτή η κατάσταση. Αποτέλεσμα είναι χιλιάδες τόνοι πορτοκαλιών να σαπίζουν στο έδαφος ως συνέπεια και της καρπόπτωσης που προκάλεσαν οι έντονες και συνεχείς βροχοπτώσεις του προηγούμενου διαστήματος. 
 
Οσα πορτοκάλια μάλιστα προωθούνται αγοράζονται σε εξευτελιστικές τιμές για τον παραγωγό.Οπως εκτιμά ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αρτας - Φιλιππιάδας, Νίκος Γκίζας, οι εξαγωγές στα πορτοκάλια μέχρι σήμερα δεν έχουν ξεπεράσει τους 5.000-6.000 τόνους, τη στιγμή που, όπως λέει, «άλλες εποχές τέτοιες μέρες είχαν διατεθεί 50.000-60.000 τόνοι πορτοκάλια».

Έντονες οι διαμαρτυρίες των παραγωγών προς τους συνδικαλιστές για το πορτοκάλι

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των παραγωγών εσπεριδοειδών στην χθεσινή συγκέντρωση στην ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ.

Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη αφού για τους παραγωγούς των πορτοκαλιών η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Η συγκέντρωση έγινε με τους παραγωγούς να διατυπώνουν από την αρχή έντονα τις διαμαρτυρίες τους προς τους αγροτοσυνδικαλιστές του νομού για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της έναρξης των κινητοποιήσεων ,αφού φτάνουμε ήδη στα τέλη Γενάρη και ήδη μεγάλο μέρος της παραγωγής έχει φύγει με τις εξευτελιστικές τιμές των 7-10 λεπτών καθαρά.

Για άλλη μια φορά ΑΠΟΝΤΕΣ οι βουλευτές του νομού που αποφεύγουν -όπως είναι φυσικό- τις μεγάλες συγκεντρώσεις του αγανακτισμένου κόσμου από τις τελευταίες εξελίξεις.

Πάντως στη σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση των ομάδων παραγωγών με τον υφυπουργό αγροτικής ανάπτυξης Κ.Κουτσούκο οι δύο άντρες βουλευτές του νομού θα είναι σίγουρα παρόντες αφού το κλίμα των Υπουργικών γραφείων στην Αθήνα είναι ιδανικό για φτηνή επικοινωνιακή πολιτική χωρίς πολιτικό κόστος.

http://cobra-argos.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...