Ο Γιώργος Δαουτόπουλος (σ. Καθηγητής Γεωπονίας) και συγγραφέας του βιβλίου «Η Καλλιέργεια του Γκότζι», διοργανώνει σεμινάριο κατάρτισης διάρκειας 6 ωρών για ενδιαφερόμενους να επενδύσουν στη νέα καλλιέργεια. Το σεμινάριο διαλύει τους μύθους που περιβάλουν την καλλιέργεια και παρέχει ραφιναρισμένη και έγκυρη γνώση σε όσους θέλουν να επενδύσουν στη νέα αυτή αξιόλογη πολυδύναμη καλλιέργεια.
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στα Πεύκα της Θεσσαλονίκης την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 120 ευρώ στο οποίο περιλαμβάνεται και ένα πλήρες γεύμα στη φημισμένη Ταβέρνα ΚΟΡΥΦΗ όπου και θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο και πλήρης φάκελος με δύο βιβλία του κ. Δαουτόπουλου. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου και του γεύματος και μετά από αυτό θα γίνει διεξοδική συζήτηση με όλους τους συμμετέχοντες.
Δηλώσεις συμμετοχής στο daoutop@otenet.gr ή στο τηλέφωνο 2310-673-922 και κατάθεση του κόστους του σεμιναρίου στο λογαριασμό:
Τράπεζα Πειραιώς (IBAN): GR44 0172 2020 0052 0201 7271 202
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και οι συμμετέχοντες δεν θα είναι περισσότεροι των 30. Θα απονεμηθούν και βεβαιώσεις επιτυχούς παρακολούθησης μετά από γραπτές εξετάσεις. Το πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν και όσοι ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν οικιακό λαχανόκηπο ή έχουν ένα μικρό αγρόκτημα γιατί ένα μεγάλο μέρος της εισήγησης θα αναφέρεται στη φροντίδα του εδάφους που είναι το Α και το Ω της γεωργικής παραγωγής.
Ο
καρπός του γκότζι μπέρι συμπεριλαμβάνεται στις υπερτροφές. Πρόκειται
για μια πηγή πολλών βιταμινών, κυρίως βιταμίνης C και προβιταμίνης Α
καθώς και μεταλλικών στοιχείων και ιχνοστοιχείων.
Το γκότζι μπέρι τρώγεται όπως είναι, σε συνδυασμό με δημητριακά, με γιαούρτι γάλα ή κρύο τσάι. Δίνει ενέργεια και καλή διάθεση και συμπληρώνει τις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού μας σε θρεπτικά συστατικά χωρίς να μας παχαίνει
Αναφορικά με την καλλιέργεια του ως ανερχόμενο προιόν κατηγοριοποιoύμενο στις υπερτροφές παρά την οικονομική κρίση αποτελεί μια συμφέρουσα καλλιέργεια τόσο για εσωτερική κατανάλωση όσο και ως εξαγώγιμο προιόν.
Το ελληνικό κλίμα ενδύκνειται για την παραγωγή ποιοτικού προιόντος κάτι που αποτελεί ζητούμενο ενω τα πρώτα αποτελέσματα απο δοκιμαστικές καλλιέργειες είναι άκρως ενθαρυντικά!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
(Εισηγητές Γ. Δαουτόπουλος, σ. Καθ. Γεωπονίας ΑΠΘ. Δημ. Χαραντώνης, Γεωπόνος)
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στα Πεύκα της Θεσσαλονίκης την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 120 ευρώ στο οποίο περιλαμβάνεται και ένα πλήρες γεύμα στη φημισμένη Ταβέρνα ΚΟΡΥΦΗ όπου και θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο και πλήρης φάκελος με δύο βιβλία του κ. Δαουτόπουλου. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου και του γεύματος και μετά από αυτό θα γίνει διεξοδική συζήτηση με όλους τους συμμετέχοντες.
Δηλώσεις συμμετοχής στο daoutop@otenet.gr ή στο τηλέφωνο 2310-673-922 και κατάθεση του κόστους του σεμιναρίου στο λογαριασμό:
Τράπεζα Πειραιώς (IBAN): GR44 0172 2020 0052 0201 7271 202
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και οι συμμετέχοντες δεν θα είναι περισσότεροι των 30. Θα απονεμηθούν και βεβαιώσεις επιτυχούς παρακολούθησης μετά από γραπτές εξετάσεις. Το πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν και όσοι ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν οικιακό λαχανόκηπο ή έχουν ένα μικρό αγρόκτημα γιατί ένα μεγάλο μέρος της εισήγησης θα αναφέρεται στη φροντίδα του εδάφους που είναι το Α και το Ω της γεωργικής παραγωγής.
Το γκότζι μπέρι τρώγεται όπως είναι, σε συνδυασμό με δημητριακά, με γιαούρτι γάλα ή κρύο τσάι. Δίνει ενέργεια και καλή διάθεση και συμπληρώνει τις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού μας σε θρεπτικά συστατικά χωρίς να μας παχαίνει
Αναφορικά με την καλλιέργεια του ως ανερχόμενο προιόν κατηγοριοποιoύμενο στις υπερτροφές παρά την οικονομική κρίση αποτελεί μια συμφέρουσα καλλιέργεια τόσο για εσωτερική κατανάλωση όσο και ως εξαγώγιμο προιόν.
Το ελληνικό κλίμα ενδύκνειται για την παραγωγή ποιοτικού προιόντος κάτι που αποτελεί ζητούμενο ενω τα πρώτα αποτελέσματα απο δοκιμαστικές καλλιέργειες είναι άκρως ενθαρυντικά!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
(Εισηγητές Γ. Δαουτόπουλος, σ. Καθ. Γεωπονίας ΑΠΘ. Δημ. Χαραντώνης, Γεωπόνος)
1 ώρα
10.00-10.45
|
Συστάσεις-γνωριμία συμμετεχόντων. Ανάλυση προγράμματος κατάρτισης. Διανομή εντύπων και δύο βιβλίων (Η Καλλιέργεια του Γκότζι και Εφαρμογές των ΕΜ στη Γεωργία)
Περιγραφή και Βιολογία του φυτού. Ιστορία-Εξάπλωση. Απαιτήσεις σε εδαφοκλιματικά στοιχεία. Συζήτηση-Απορίες
|
2 ώρες
11.00-11.45
12.00-12.45
|
Έδαφος:
Μήτρα Ζωής. Σύσταση και κατηγορίες εδαφών. Πορώδες-Δομή εδάφους.
Οργανικά συστατικά. Ανταλλαγές θρεπτικών. Λειτουργίες Οργανικής ουσίας.
Τεχνικές διατήρησης και αύξησης της Οργανικής Ουσίας. Πανίδα εδάφους. Ο
ρόλος των μικροργανισμών στη γονιμότητα- Γαιοσκώληκες-Μυκόρριζες-
|
1 ώρα
13.00-13.45
|
Επιλογή
χωραφιού, κριτήρια επιλογής. προκαταρκτικές εργασίες, εμπλουτισμός σε
Οργανική Ουσία. Φύτευση. Εδαφοκάλυψη. Παραβλαστήματα. Συζήτηση-Απορίες
|
1 ώρα
14.00-14.45
|
Ποικιλίες-
Επιλογή ποικιλιών-Κριτήρια επιλογών-Χρόνος ωρίμανσης. Συλλογή των
καρπών. Μετασυλλεκτικοί χειρισμοί. Μέθοδοι ξήρανσης. Εχθροί και
Ασθένειες. Νέες αρχές προσέγγισης στη φυτοπροστασία. Βιολογική
φυτοπροστασία στο Γκότζι. Συζήτηση-Απορίες
|
1 ώρα
15.00-15.45
|
Διάθεση
παραγωγής - Εμπορία. Δημιουργία Ομάδας Παραγωγών. Επενδυτικά κίνητρα.
Συζήτηση-Απορίες. Εξετάσεις – Αξιολόγηση Σεμιναρίου
|
16.00 – όσο κρατήσει
|
Γεύμα εργασίας με συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σε όλα τα θέματα που απασχόλησαν το σεμινάριο
|