Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Η ΠΕΠΤΕΓ αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις. Αναγκαία η συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής


Του Ανδρέα Σταματόπουλου *

Οι εκλογές της ΠΕΠΤΕΓ που θα διεξαχθούν την Κυριακή 26 Μαΐου είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και απαιτείται η συμμετοχή όλων των συναδέλφων γεωπόνων τεχνολογικής εκπαίδευσης προς ενίσχυση του επιστημονικού μας συλλόγου.
Με την συμβολή των παλιών και νέων προσώπων που θα αναδειχθούν από τις κάλπες θα πρέπει να αντιμετωπιστούν πολλές προκλήσεις που έχουν δημιουργηθεί για τον κλάδο μας.

Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας βιώνει έντονη κρίση, η ανεργία έχει φθάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα ενώ το εισόδημα όλων των συμπολιτών μας διαρκώς μειώνεται έχει γίνει ξεκάθαρη η ανάγκη να μπει η χώρα σε μια νέα πορεία. Χρειάζεται άμεσα αλλαγή του οικονομικού μοντέλου των τελευταίων δεκαετιών που μας οδήγησε σε αδιέξοδο και στροφή σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο.

Όλοι σχεδόν οι πολιτικοί, οι οικονομολόγοι αλλά και το σύνολο σχεδόν του επιστημονικού κόσμου πιστεύει πως ένας από τους σημαντικότερους άξονες μελλοντικής ανάπτυξης της Ελλάδας είναι η ενίσχυση του πρωτογενή τομέα και η επένδυση σε τομείς όπως η γεωργία και η κτηνοτροφία ώστε να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουμε λόγω των κλιματολογικών συνθηκών, της πλούσιας χλωρίδας αλλά και της γεωγραφικής μας θέσης.

Σε μια τέτοια κατεύθυνση η ΠΕΠΤΕΓ πρέπει να παίξει το ρόλο της και να στηρίξει αυτές τις προσπάθειες με την συμβολή και αξιοποίηση των χιλιάδων αξιόλογων γεωπόνων τεχνολογικής εκπαίδευσης σε όλη την επικράτεια.

Κατά τη γνώμη μου αργά ή γρήγορα θα δημιουργηθεί ένα ενιαίο γεωτεχνικό επιμελητήριο στο οποίο πρέπει ισότιμα να συμμετέχουν πτυχιούχοι ΑΕΙ κ ΑΤΕΙ και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα θα είναι ανάλογα μεν της ειδικότητας , των χρόνων σπουδών κλπ , αλλά ξεκάθαρα για όλους και με τη λογική ακαδημαϊκών προσόντων που ισχύει σε όλη την ευρωπαϊκή ένωση δηλ. να γίνει εφαρμογή των αποφάσεων της Μπολόνια. Η ΠΕΠΤΕΓ πρέπει να έχει με ισχυρή φωνή ώστε να διασφαλίσει την ισοτιμία και τα επαγγελματικά δικαιώματα των μελών μας.

Έχοντας μπροστά μας πολλά ζητήματα όπως την ανανέωση του καταστατικού της ένωσης και την ολοκληρωτική αναδιοργάνωση των περιφερειακών μας τμημάτων, είναι αναγκαία παρά ποτέ η συμμετοχή και ενεργοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων συναδέλφων.

Έτσι αύριο Κυριακή ας προσέλθουμε όλοι στις κάλπες σε όλα τα σημεία που διεξάγονται εκλογές (για λεπτομέρειες δείτε .pepteg.gr) για να ενισχύσουμε τη φωνή μας και να δώσουμε δύναμη στην ΠΕΠΤΕΓ.


*Γεωπόνος Τ.Ε.
MBA (Teeside University)
μέλος ΠΕΠΤΕΓ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...