Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Κρίσιμη συνάντηση για τους αγρότες τη Δευτέρα στην Αθήνα

Σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους προχωρούν σταδιακά οι αγρότες από Βόρεια και Στερεά Ελλάδα, που μετέχουν στο πανελλαδικό συντονιστικό όργανο. 


Σε συνελεύσεις τους σήμερα αγρότες από 22 μπλόκα που ανήκουν στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο αποφασίζουν την αναστολή ή μη των κινητοποιήσεών τους, ενώ οι αγρότες από 34 μπλόκα με επικεφαλής αυτό της Νίκαιας στη Λάρισα και του Λευκώνα στις Σέρρες, τηρούν στάση αναμονής, ενόψει της ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης, τη Δευτέρα, στην Αθήνα.
 
Οι εκπρόσωποι των αγροτών μεταφέρουν σήμερα στα μπλόκα τα αποτελέσματα των επαφών που είχαν αυτές τις ημέρες στην Αθήνα.

Πάντως, έχουν ήδη εκφράσει την ικανοποίησή τους για τις εξελίξεις, καθώς έλαβαν κυβερνητικές δεσμεύσεις για σημαντικά ζητήματα και κυρίως για τη θέσπιση αγροτικού πετρελαίου, που θα αντικαταστήσει το υπάρχον σύστημα επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου.

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, τα υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης προχωρούν στην άμεση σύσταση επιτροπής υπηρεσιακών παραγόντων που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με το θέμα.

Επίσης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρης ανακοίνωσε ότι η πρώτη δόση του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου στους δικαιούχους αγρότες, ύψους 80,5 εκατ. ευρώ θα καταβληθεί πριν από το τέλος Φεβρουαρίου.

Τα βλέμματα στρέφονται όμως και στη συνάντηση της Δευτέρας μεταξύ εκπροσώπων της κυβέρνησης από τέσσερα υπουργεία -Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Εργασίας- και αντιπροσωπείας των αγροτών.
Από την έκβαση της θα καθοριστεί και η πορεία των κινητοποιήσεων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...