Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Από 8/7 η χορήγηση δελτίων κοινωνικού τουρισμού της Αγροτικής Εστίας


Την προσεχή Δευτέρα 8 Ιουλίου ξεκινάει... η διαδικασία χορήγησης των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού και των τριήμερων εκδρομών της Αγροτικής Εστίας.

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΓΑ, η επεξεργασία των αιτήσεων συμμετοχής για τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και τριήμερων εκδρομών έτους 2013 και η διαδικασία κλήρωσης για την ανάδειξη των 130.000 δικαιούχων ολοκληρώθηκαν και οι κληρωθέντες ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του Οργανισμού και τα μέλη των οικογενειών τους, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών μέσω των ΚΕΠ όλης της χώρας.

Τα ονόματα όλων των κληρωθέντων είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, www.oga.gr και στα ΚΕΠ.

Σημειώνεται ότι η κλήρωση των δικαιούχων έγινε ηλεκτρονικά, προκειμένου να εξασφαλιστεί η διαφάνεια της διαδικασίας. Το χρονικό διάστημα που θα μπορούν οι δικαιούχοι να κάνουν χρήση των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού και των τριήμερων εκδρομών ξεκινά από την παραλαβή τους και διαρκεί μέχρι τις 31-03-2014 και τις 31-12-2013 αντίστοιχα.

Διαδικασία παραλαβής

Για την παραλαβή των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών οι δικαιούχοι πρέπει να προσκομίζουν:

α) Αντίγραφο της Αίτησης Συμμετοχής τους και Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (ή Διαβατήριο) ή

β) Βιβλιάριο Υγείας ΟΓΑ - Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (ή Διαβατήριο)

Σημειώνεται: Τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών του ΟΓΑ είναι αποκλειστικά προσωπικά και δεν παραχωρούνται με οποιοδήποτε τρόπο για χρήση από άλλο άτομο εκτός των δικαιούχων.

Το φετινό πρόγραμμα της Αγροτικής Εστίας περιλαμβάνει:

1) εξαήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) σε επιλεγμένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας, που έχουν συμβληθεί με τον ΟΓΑ. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 120.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, ασφαλισμένους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους

2) τριήμερες οργανωμένες εκδρομές (2 διανυκτερεύσεις) σε διάφορους προορισμούς της Ελλάδας, που θα διοργανώνονται από συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ Τουριστικά Γραφεία. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 10.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, ασφαλισμένους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους.

3) Δωρεάν παροχή εισιτηρίων θεάτρου σε 100.000 δικαιούχους από 8 Ιουλίου έως 31-05-2014. Η διανομή δελτίων θα γίνει από τα ΚΕΠ και θα συνεχιστεί μέχρι εξαντλήσεως τους.

4) Δωρεάν παροχή βιβλίων σε 300.000 δικαιούχους από 22 Ιουλίου έως 31-12-2013. Οι δικαιούχοι θα απευθύνονται στα συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία προκειμένου να κάνουν χρήση της παροχής.

Ένεση ρευστότητας, πλέον των 560 εκατ. ευρώ, σε αγρότες και κτηνοτρόφους


Το συνολικό ποσό των 564.875.593 ευρώ δόθηκε σε αγρότες και κτηνοτρόφους, από τον Μάρτιο έως και τον Ιούνιο της φετινής χρονιάς. Πρόκειται για... πληρωμές που αφορούν υπόλοιπα της ενιαίας ενίσχυσης 2012, πρόσθετες ενισχύσεις σκληρού σίτου, αιγοπρόβειου γάλακτος, ελαιολάδου, βάμβακος, μοσχίδων αναπαραγωγής και θηλαζουσών αγελάδων αλλά και πληρωμές καθεστώτων ενίσχυσης για μαστίχα Χίου, φασόλια, παραδοσιακούς ελαιώνες, εσπεριδοειδή, πατάτα, κριθάρι, μανιτάρια κ.α.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι, μέσα σε λίγους μήνες, ενισχύθηκε η ρευστότητα στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα με περισσότερα από μισό εκατομμύριο ευρώ, δήλωσε σχετικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρης.

«Στη δύσκολη αυτήν οικονομική συγκυρία, καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια να στηρίξουμε το εισόδημα του αγρότη και του κτηνοτρόφου, προχωρώντας στην έγκαιρη αποπληρωμή των υπολοίπων της ενιαίας ενίσχυσης και των πρόσθετων ενισχύσεων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, επίσης, πως τα ποσά αυτά, την περίοδο αυτή, αναμένεται να δώσουν «ανάσα»στον αγροτικό κόσμο, καθώς οι αγροτικές εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ οι κτηνοτρόφοι θα μπορέσουν να προμηθευτούν εγκαίρως ζωοτροφές σε χαμηλότερες τιμές.

Αχαϊα: Ξεκινά τη επόμενη Δευτέρα ο πρώτος ψεκασμός δακοκτονίας


Την ερχόμενη Δευτέρα 8 Ιουλίου αρχίζει ο πρώτος γενικός ψεκασμός δακοκτονίας 2013 σε Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες των Δήμων Πατρέων και Αιγιάλειας, όπως ανακοινώθηκε...από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Παρακαλούνται οι ελαιοκαλλιεργητές να έχουν ανοικτά τα ελαιοκτήματα τους, αν είναι δυνατό να παρευρίσκονται κατά τη διάρκεια του ψεκασμού και να αναφέρουν στην Υπηρεσία οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι απαραίτητοι οι ψεκασμοί καλύψεως από τους ίδιους τους ελαιοπαραγωγούς σε ελαιοκτήματα που βρίσκονται σε εστίες δάκου, καλλιεργούνται με ευαίσθητες στη δακοπροσβολή ποικιλίες ελιάς η βρίσκονται σε οριακή παραγωγή (αργιολόγια, κλπ) όπου οι δολωματικοί ψεκασμοί έχουν μειωμένη αποτελεσματικότητα.

Καλούνται επίσης οι μελισσοκόμοι να απομακρύνουν τις μελισσοκυψέλες τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές κατά τη διάρκεια των ψεκασμών.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία η διευκρίνιση, οι ενδιαφερόμενοι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στα τηλέφωνα 2610 453995 και 2610 427891.
patrastimes.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...