Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Πλήρης απουσία οδηγιών στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ένωση Νέων Αγροτών Λακωνίας απευθύνθηκε εγγράφως στον ΟΠΕΚΕΠΕ για να έχει τις έγγραφες δεσμεύσεις του για το ΟΣΔΕ. Παρά τις συνεχείς προσπάθειες για να υπάρξει κάποια διευκρινιστική τοποθέτηση για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έγγραφα, δεν έχει κάποια σαφή τοποθέτηση.

Το θέμα που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες, μετά την ανάθεση από το Υπουργείο-ΟΠΕΚΕΠΕ συμβατικής εργασίας στην ΠΕΣΕΓΕΣ-ΕΑΣ είναι οι πιεστικές απαιτήσεις των υπαλλήλων των ΕΑΣ να προσκομίσουν δικαιολογητικά οι Νέοι Αγρότες για την ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ 2011.

Η ΕΝΑ Λακωνίας έθεσε τα ερωτήματα:
  • Απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών για αυτούς που δεν έχουν μεταβολές στην αίτηση ενιαίας ενίσχυσης;(Οι ΕΑΣ ζητούν δικαιολογητικά έχουν - δεν έχουν μεταβολές)
  • Αυτοί που υπέβαλλαν αίτηση ηλεκτρονικά ή ταχυδρομικά θα τους ζητηθούν εκ των υστέρων;
  • Απαιτείται βεβαίωση προκειμένου να ενταχθεί κάποιος στην πρόσθετη ενίσχυση του ποιοτικού παρακρατήματος κατά την κατάθεση της αίτησης ή αυτό θα γίνει με τη διασταύρωση των στοιχείων από τον Agrocert όπως γινόταν μέχρι σήμερα;

Εν τω μεταξύ φαίνεται σαν μια περίεργη αντιπαράθεση να εξελίσσεται μεταξύ ΕΑΣ και Συνεταιρισμών. Πήγε υπάλληλος συνεταιρισμού (ο οποίος έφτιαξε μόνος και χωρίς την παραμικρή χρέωση τις δηλώσεις καλλιέργειας) στην ΕΑΣ για κάποια δουλειά και υπάλληλος της ΕΑΣ του έκανε «ψυχρό πόλεμο» λέγοντας πως θα είναι υπεύθυνος εάν οι παραγωγοί χάσουν τα χρήματα τους. (μπορεί να συμβαίνει αυτό αν οι υπάλληλοι των ΕΑΣ αμείβονται από την ΠΑΣΕΓΕΣ με 25 € για κάθε δήλωση?).

Πρέπει το συντομότερο δυνατόν να δοθούν έγγραφες διευκρινήσεις.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...