Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Τον έπιασαν για χρέη στο δημόσιο την ώρα που ήταν στην εκκλησία

ΔΕΚΑ μέρες κρυβόταν για να γλιτώσει το  Αυτόφωρο αλλά σαν...καλός Χριστιανός είπε να πάει στην εκκλησία να προσευχηθεί.

Εκεί τον έπιασαν οι αστυνομικοί για χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 909.000 ευρώ..

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΔΩ

Πρόστιμο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιστροφή 425 εκατ. Ευρώ από «παράνομες» επιδοτήσεις αγροτών

Διευκρινήσεις ζητά ο Λευτέρης Αυγενάκης και φέρνει το θέμα στη Βουλή

Διευκρινίσεις για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να αποφευχθεί η καταβολή του προστίμου, αλλά και τη διαβεβαίωση ότι το ποσό δεν θα επιβαρύνει τους έλληνες αγρότες ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κ. Σκανδαλίδη.

Ειδικότερα, στο έγγραφό του, ο κ. Αυγενάκης επισημαίνει ότι «στις αρχές του 2009 έγιναν πληρωμές ύψους 415 εκατ. ευρώ σε αγρότες μέσω του ΕΛΓΑ, με την Κοινή Υπουργική Απόφαση με αρ. Πρωτ. 262037/30-1-2009 των τότε υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σ. Χατζηγάκη, και υφυπουργού Οικονομικών, κ. Ν. Λέγκα» και υπογραμμίζει ότι «στις πληρωμές αυτές, πάντοτε σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεν έγιναν σεβαστοί οι κανόνες για τη νόμιμη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων». Κατόπιν, υπενθυμίζει «η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν άμεση, ώστε κλήθηκε άμεσα στις Βρυξέλλες ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να αιτιολογήσει τις πληρωμές, προφανώς χωρίς να πείσει την τότε Επίτροπο Γεωργίας», τονίζοντας πως «ως επακόλουθο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινητοποιήθηκε άμεσα, ξεκινώντας έρευνα για το εάν οι πληρωμές συμβιβάζονται με την κοινοτική νομοθεσία».

Επιπλέον, προσθέτει ότι «σύμφωνα με απόφαση που θα δημοσιευθεί στην επίσημη εφημερίδα της Ε.Ε., το συνολικό ύψος των «παράνομων» κρατικών ενισχύσεων, που κατά την Επιτροπή πρέπει να ανακτηθούν έντοκα, ανέρχεται στο ποσό των 424,8 εκατ. ευρώ. Με την απόφαση η Επιτροπή: Πρώτον, θέτει προθεσμία τεσσάρων μηνών για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ανάκτηση εντόκως από τους παραγωγούς των σχετικών χρηματικών ποσών και δεύτερον, ζητά πλήρη ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται για την ανάκτηση, μέχρι τις 8-2-2012».

Τονίζει δε ότι «σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την απόφαση, η Επιτροπή έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Ελλάδας, ζητώντας την επιβολή κατ’ αποκοπήν ποσών ή και χρηματικής ποινής», ενώ «η απόφαση, μάλιστα, είναι άμεσα εκτελεστή». Ως εκ τούτου, σημειώνει ότι «προκύπτει το βασικό ερώτημα και η εύλογη ανησυχία στον αγροτικό κόσμο, κατά πόσον είναι δυνατόν να ζητηθεί από τους παραγωγούς η επιστροφή χρημάτων επιδοτήσεων που το κράτος τους έδωσε», υπογραμμίζοντας ότι «σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει το ενδεχόμενο αυτό να αποτραπεί». Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αυγενάκης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, να αναλάβει «τις κατάλληλες πρωτοβουλίες και ενέργειες προκειμένου να αποφευχθεί το πρόστιμο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο κατά τα φαινόμενα θα βαρύνει τον εθνικό προϋπολογισμό και τα ελλείμματα και επομένως την ελληνική κοινωνία», αλλά και τη δέσμευσή του ότι «το πρόστιμο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιστροφή 424,8 εκατομμυρίων ευρώ δεν θα βαρύνει τους Έλληνες αγρότες». Τέλος, ερωτά «σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες πρόκειται να προβεί το Υπουργείο προκειμένου να αποφευχθεί η καταβολή του προστίμου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...