Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Συνάντηση του δημάρχου Μίνωα Πεδιάδας με το συνεταιρισμό βιοκαλλιεργητών Νομού Ηρακλείου

Με το διοικητικό συμβούλιο του Συνεταιρισμού Βιοκαλλιεργητών Ενδοχώρας Νομού Ηρακλείου συναντήθηκε χθες το απόγευμα ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης...
Στη συνάντηση, συμμετείχε και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης κ. Γιώργος Αποστολάκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι άξονες του σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής Μινώα Πεδιάδας για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα. Οι Βιοκαλλιεργητές ενημερώθηκαν για τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες των νέων Δήμων μέσα από τη διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, καθώς και για τις πρωτοβουλίες που έχει ήδη αναπτύξει η Δημοτική Αρχή σε ό,τι αφορά τον αγροτικό τομέα.

Ο κ. Καλογεράκης τόνισε τη στήριξη του Δήμου σε κάθε προσπάθεια , συλλογική ή ιδιωτική, που στοχεύει στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και ιδιαίτερα του τομέα της ελαιοκαλλιέργειας. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των Βιοκαλλιεργητών κ. Δημήτρης Πετράκης ενημέρωσε το Δήμαρχο για τη μέχρι τώρα δράση του Συνεταιρισμού, καθώς και για τους στόχους που έχουν θέσει για το μέλλον.

Παράλληλα, τη συζήτηση απασχόλησε και το θέμα της δακοκτονίας. Στα πλαίσια αυτά οι Βιοκαλλιεργητές ενημερώθηκαν για τις ενέργειες τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής τόσο προς την Περιφέρεια όσο και προς το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου το πρόγραμμα δακοκτονίας να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Τέλος, συζητήθηκαν οι προωθητικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την ενημέρωση των αγροτών, σχετικά με τα οφέλη από την επέκταση της Βιοκαλλιέργειας της Ελιάς στην περιοχή. Ο κ. Καλογεράκης πρότεινε την συμμετοχή του Συνεταιρισμού Βιοκαλλιεργητών Ενδοχώρας Νομού Ηρακλείου στη 10η Παγκρήτια Αργοτική -Εμπορική Εκθεση Αρκαλοχωρίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδας που θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου. Τέλος, στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων της Εκθεσης ,ανακοίνωσε τη διοργάνωση ημερίδας με θέματα :

1. Αποτελεσματική Δακοκτονία- Εναλλακτικοί μέθοδοι καταπολέμησης του Δάκου της ελιάς .

2.Η Βιολογική καλλιέργεια της ελιάς-μέλλον και προοπτικές .

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...