Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Χειροκροτήματα για τον αγρότη που αυτοπυρπολήθηκε


Εκπρόσωποι μπλόκων από όλη τη χώρα συμμετείχαν σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Νίκαιας, μεταξύ αυτών και... εκπρόσωποι των μπλόκων της Πιερίας.

Παλλαϊκό συλλαλητήριο την Τετάρτη στην Αθήνα αποφάσισαν οι αγρότες

Με παλλαϊκό συλλαλητήριο την Τετάρτη στην Αθήνα συνεχίζουν τον αγώνα τους οι αγρότες, οι οποίοι επιμένουν στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους, που όπως επισημαίνουν είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωσή τους.


Την σχετική πρόταση των αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας υιοθέτησαν σήμερα και εκπρόσωποι μπλόκων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι συμμετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ Κώστας Μιχαήλ στο πλευρό των αγροτών

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος ΚΥΜΗΣ  ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ Κώστας Μιχαήλ , και η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με ανακοίνωσή τους χαιρετίζουν "τους χιλιάδες αγρότες και αγρότισσες, και τον αγώνα τους, ενάντια στους σχεδιασμούς και τα μέτρα της κυβέρνησης , που με εργαλείο το φορολογικό, χαρατσώνει  τη φτωχολογιά με φόρους, που  δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει.  Εξυπηρετεί έτσι τις κατευθύνσεις της νέας ΚΑΠ 2014-2020, που προωθεί την καταστροφή  των μικρών και μεσαίων αγροτών, για να συγκεντρωθεί η γη και παραγωγή στους καπιταλιστές επιχειρηματίες μεγαλοαγρότες".    

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ανατροπή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής-Κάτω η κυβέρνηση-Έξω από την ΕΕ: αναγκαίοι όροι για να μην ξεκληριστεί η φτωχομεσαία αγροτιά, για να ζήσει με αξιοπρέπεια ο λαός

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Χαιρετίζουμε τον αγροτικό ξεσηκωμό που συνεχίζεται παρά τους ελιγμούς της κυβέρνησης. Με την πολιτική της συγκυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ διακυβεύεται άμεσα η δυνατότητα  χιλιάδων ανθρώπων να συνεχίσουν να ζουν από την καλλιέργεια της γης, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα για το μεγάλο κομμάτι της κοινωνικής πλειοψηφίας έναν από τους πιο κρίσιμους παράγοντες για την επιβίωσή του: την τροφή.


Η άγρια φορολόγηση, το διαρκώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής, η θηλιά που διαρκώς σφίγγει για τη φτωχή αγροτιά μέσω της νέας ΚΑΠ 2014-2020, η πριμοδότηση των μεγάλων αγροτοδιατροφικών κολοσσών με το ξεπούλημα και τη διάλυση της συνεταιριστικής παραγωγής, η κυριαρχία των ιδιωτικών τραπεζών, απειλούν να αλλάξουν το χάρτη συνολικά στην παραγωγή, με συνέπειες, όχι απλά για τους αγρότες, αλλά για το σύνολο του πληθυσμού της χώρας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...