Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Από την Τρίτη η καταβολή αποζημίωσης σε 65.000 κτηνοτρόφους

Σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης «έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες διεργασίες και την Δευτέρα θα πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων»


Την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να καταβληθεί η εξισωτική αποζημίωση ύψους 50 εκατ. ευρώ σε συνολικά 65.000 κτηνοτρόφους. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρης, από την Πιερία, όπου σήμερα βρίσκεται, «έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες διεργασίες και την Δευτέρα θα πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων, κι από την Τρίτη 15 Οκτωβρίου θα είναι διαθέσιμα προς ανάληψη». 

Αφού τόνισε ότι το υπουργείο και κατ΄επέκταση η κυβέρνηση, κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να είναι συνεπείς στις δεσμεύσεις τους προς τους παραγωγούς, επανέλαβε προς εντός των προσεχών ημερών θα έχει ολοκληρωθεί η καταβολή της δεύτερης δόσης, ύψους 80 εκατ. ευρώ, της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου στους αγρότες.

Υπενθυμίζεται ότι και η πρώτη δόση ήταν ανάλογου ύψους κι είχε καταβληθεί στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

Τέλος ο κ. Τσαυτάρης υπογράμμισε πως τώρα η μεγάλη προσπάθεια του υπουργείου επικεντρώνεται στο να καταστεί δυνατή μετά την 15η Οκτωβρίου η καταβολή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες, που φτάνει το 1,1 δισ. ευρώ.

«Κάθοδο» στην Αθήνα για κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι κάτοχοι αγροτικών φωτοβολταϊκών


Μετά από την Συνεδρίαση του Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών με θέμα το επικείμενο νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση -για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας- την Τρίτη στην Βουλή, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισαν την «άνοδο» στην Αθήνα ώστε να ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στην ψήφισή του. 

Όπως αναφέρεται μάλιστα στην ανακοίνωση, μισθώθηκαν πούλμαν προκειμένου να υπάρξει μαζική κινητοποίηση.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ εβγαλε την εξής ανακοίνωση

Κατόπιν των εξελίξεων των τελευταίων ημερών και ενόψει της ψήφισης του Νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ, το Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, σε έκτακτη συνεδρίαση που έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής 11/10, αποφάσισε την ομαδική κάθοδο των Μελών του στη Βουλή, την Τρίτη 15/10/2013, κατά τη ψήφιση του Νομοσχεδίου.

Μισθώθηκαν ήδη 3 πούλμαν, τα οποία θα αναχωρήσουν από τα Φάρσαλα και την Λάρισα, το πρωί της Τρίτης ώρα 07.30′

Ο Σύνδεσμος μας, ο οποίος εδώ και πολλές εβδομάδες είναι σε επικοινωνία και συνεργασία με τους συναδέλφους μας από την Ήπειρο, ανακοινώνει ότι αντίστοιχη κινητοποίηση θα υπάρχει και από τον Σύνδεσμο Ηπείρου.

Συγκεκριμένα, θα αναχωρήσει πούλμαν το πρωί της Τρίτης 15/10 ώρα 7.00′ από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στις 08.00′ θα βρίσκεται στο Δημαρχείο της Άρτας, όπου θα παραλάβει και άλλα Μέλη.

Πληροφορίες για τους συναδέλφους από την Ήπειρο, στο τηλ: 6986507500

Τα Μέλη μας, μπορούν να παίρνουν περισσότερες πληροφορίες για την κινητοποίηση, στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου: afo.gr

Καλούμε τους εγκλωβισμένους αγρότες των Φωτοβολταϊκών από όλη την Ελλάδα, να δώσουν το παρών, κατά την ψήφιση ενός Νομοσχεδίου που θα καθορίσει τις τύχες όλων μας, για τα επόμενα 19,5 χρόνια.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...