Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Ένταξη στην ολοκληρωμένη καπνού σε Λάρισα, Δράμα, Ροδόπη, Καρδίτσα, Θεσσαλονίκη

Υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη η απόφαση ένταξης των επιτυχόντων δικαιούχων παραγωγών στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης,, στην περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης που υπέβαλαν αίτηση ενίσχυσης στο πλαίσιο της δράσης 2.3 «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού» του Μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007–2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». 

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας ο αριθμός των επιτυχόντων παραγωγών ανέρχεται σε 3 άτομα (ποσοστό επιτυχίας 50%) και ο αριθμός των απορριπτόμενων σε 3 άτομα. Αντίστοιχα για την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας ο αριθμός των επιτυχόντων παραγωγών ανέρχεται σε 4 άτομα (ποσοστό επιτυχίας 66,67%) και ο αριθμός των απορριπτόμενων σε 2 άτομα, για την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης ο αριθμός των επιτυχόντων παραγωγών ανέρχεται σε 66 άτομα (ποσοστό επιτυχίας 82,50 %) και ο αριθμός των απορριπτόμενων σε 14 άτομα, για την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας ο αριθμός των επιτυχόντων παραγωγών ανέρχεται σε 8 άτομα (ποσοστό επιτυχίας 61,54%) και ο αριθμός των απορριπτόμενων σε 5 άτομα και για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης ο αριθμός των επιτυχόντων παραγωγών ανέρχεται σε 5 άτομα (ποσοστό επιτυχίας 71,43%) και ο αριθμός των απορριπτόμενων σε 2 άτομα.

Σκοπός του μέτρου είναι η εφαρμογή της ολοκληρωμένης διαχείρισης στην καλλιέργεια του καπνού, μέσω της οποίας μειώνονται σημαντικά οι ενεργειακές εισροές (χημικά λιπάσματα, φυτοφάρμακα). Επιπλέον, οι δικαιούχοι του μέτρου τηρούν και πρόσθετες φιλοπεριβαλλοντικές δεσμεύσεις, όπως αμειψισπορά με ψυχανθές για χλωρά λίπανση, ακαλλιέργητο περιθώριο και χειρωνακτική απομάκρυνση ζιζανίων, με στόχο τη βελτίωση της οργανικής ουσίας του εδάφους, την εξοικονόμηση νερού και την προστασία της βιοποικιλότητας.

«Η υπογραφή των αποφάσεων ένταξης για τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας θα γίνεται αμέσως μετά την αποστολή στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥπΑΑΤ των αποτελεσμάτων αξιολόγησης από τις κατά τόπους αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής», τονίζει το ΥπΑΑΤ.

100 επιχειρήσεις Ψαρεύουν επενδύσεις στις ιχθυοκαλλιέργειες

Επενδύσεις στις ιχθυοκαλλιέργειες ψαρεύουν 100 μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει ισάριθμα σχέδια στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως έκανε γνωστό χθες ο υπουργός Αθ. Τσαυτάρης.


Τα συγκεκριμένα σχέδια πρόκειται να αξιολογηθούν την επόμενη εβδομάδα, ενώ από τις 68 προτάσεις που έχουν ήδη κατατεθεί για επενδύσεις στη μεταποίηση αλιευμάτων έχουν εγκριθεί οι 45.

ΟΓΑ: Καταβολή οικογενειακών επιδομάτων ύψους 48, 4 εκατ. ευρώ

Πρόκειται για το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων


Καταβάλλονται σήμερα, Παρασκευή, από τον ΟΓΑ σε 104.431 δικαιούχους τα νέα οικογενειακά επιδόματα, πρόκειται για το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...