Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Εμπαιγμό των αγροτών καταγγέλλει η ΝΔ

Για σύγχυση όσον αφορά στην εξέταση αιτημάτων αγροτών για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων κάνει λόγο ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για εμπαιγμό των αγροτών.
Όπως αναφέρει ο βουλευτής, μεγάλος αριθμός αιτημάτων βρίσκεται στον "αέρα", αφού επικρατεί σύγχυση όσον αφορά την ευχέρεια απορρόφησης ισχύος από τη Δ.Ε.Η. σε 16 νομούς.
«Οι υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ για εύκολες λύσεις και υψηλές αποδόσεις, οδήγησαν τελικά χιλιάδες αγρότες σε απόγνωση, αφού η Δ.Ε.Η. λόγω έλλειψης υποδομής και κορεσμού του δικτύου, αδυνατεί να εξυπηρετήσει το πλήθος των αιτήσεών τους», επισημαίνει.
Με αφορμή εξάλλου τις εξαγγελίες του κ. Σκανδαλίδη για τις αποζημιώσεις αγροτών για τις ζημιές του 2010, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης του κόμματος Γ. Κασαπίδης, σχολίασε: «Σχετικά με τον τρόπο αποζημίωσης των ζημιών των βαμβακοπαραγωγών από τις βροχοπτώσεις και το πράσινο σκουλήκι του 2010, η θέση μας ως Ν.Δ. είναι οι αποζημιώσεις αυτές και στις δύο περιπτώσεις να γίνουν από τον ΕΛΓΑ».


Ως προς τις προθέσεις της Κυβέρνησης για εξίσωση των φόρων πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, ο κ. Κασαπίδης εξέφρασε την αντίθεση της ΝΔ σε οποιαδήποτε απόφαση που μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση του κόστους παραγωγής αγροτικών προϊόντων. «Ήδη, οι αγρότες βιώνουν τη δυσκολότερη περίοδο ως προς το κόστος παραγωγής αγροτικών προϊόντων και την ευθύνη φέρει αποκλειστικά η κυβέρνηση», καταλήγει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...