Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Οι Νέοι Αγρότες Αργολίδας με τον Πρωθυπουργό

Την Παρασκευή, 20 Μαΐου, στο Βουλευτικό του Ναυπλίου, με την ευκαιρία της επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Γεωργίου Παπανδρέου, η Ένωση Νέων Αγροτών Αργολίδας παρουσίασε μερικά από τα καίρια προβλήματα της αγροτικής κοινωνίας και των Νέων Αγροτών.

Η κα Γεωργία Παγίδα-Δρόσου, πρόεδρος της ΕΝΑ Αργολίδας, έθεσε τα παρακάτω:

Οι Νέοι Αγρότες Αργολίδας, μόλις επτά ημέρες από την προηγούμενη Παρασκευή (13-5-2011), που είχαμε την τιμή να μας πει δημόσια ο Κύριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Τεχνόπολη της Αθήνας, στην Ημερίδα Αγροτική Επιχειρηματικότητα & Αγροτουρισμός, «είστε το μέλλον της πατρίδας μας» και να μας παροτρύνει «να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει, να αναζητήσουμε την πρωτοπορία και να χαράξουμε νέους δρόμους εθνικής & διεθνούς συνεργασίας, δηλώνοντας ότι στρατεύεται προσωπικά δίπλα μας για κάθε στήριξη στο έργο μας

που αποτελεί εθνικό πλούτο», έχουμε την ευκαιρία να παρακαλέσουμε θερμά:

Καθορίστε επιτέλους το αντικείμενο των αγροτικών επαγγελμάτων για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε όλο μας τον δυναμισμό. Εικοσιδύο χρόνια μετά που η πατρίδα μας χρηματοδοτεί τον αγροτουρισμό ακόμα μας κλέβουν τον αγροτουρισμό μας. Μας κλέβουν το όνομα, μας κλέβουν το αντικείμενο, μας κλέβουν τις πρόνοιες και τις χρησιμοποιούν σε άλλα επαγγέλματα. Διότι αγροτουρισμός είναι μόνο αγροτικό επάγγελμα, από αγρότες.

Δώστε μας επιτέλους αγροτικά σχολεία για τα παιδιά μας, για να ανανεώνεται η αγροτική μας κοινωνία και η αγροτική παραγωγή. Χάνουμε τα παιδιά μας που εκπαιδεύονται σε αστικού τύπου σχολεία, από αστούς, με αστικά πρότυπα, 6ώρο και 5νθήμερο, απαξιώνοντας συνεχώς τις αγροτικές αξίες και τον αγροτικό τρόπο ζωής.

Βελτιώστε επιτέλους το θεσμικό πλαίσιο στους αγροτικούς συνεταιρισμούς για να ξαναζωντανέψει η Κοινωνική Αλληλέγγυα Αγροτική Οικονομία και να είναι οι Αγροτικοί συνεταιρισμοί από αγρότες για αγρότες, όχι κεφαλαιουχικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών.

Βοηθήστε επιτέλους να αποκτήσουν οι επαγγελματίες αγρότες ενιαία φωνή, όχι με την επιβολή ενιαίας δομής στον συνδικαλισμό. Είναι μεγάλο λάθος η διάσπαση του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος με βάση τους πολιτικούς προσανατολισμούς των κομμάτων της βουλής. Είναι μεγάλο λάθος ο επιλεκτικός χρηματισμός συνδικαλιστικών δομών.

Αναγνωρίστε & καταξιώστε επιτέλους τα αγροτικά επαγγέλματα. Οι Αγρότες αντιμετωπίζουν περισσότερους επαγγελματικούς κινδύνους από πάρα πολλά άλλα επαγγέλματα, αλλά δεν αναγνωρίζονται ακόμα ως ομόλογοι επιχειρηματικά. Δεν έχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ούτε εφαρμοσμένη έρευνα και πληροφόρηση. Το περιβάλλον στο οποίο εργαζόμαστε και ζούμε εμείς και τα παιδιά μας επιβαρύνεται με φάρμακα και δηλητήρια που δεν γνωρίζουμε τα αποτελέσματα επάνω μας και σε όλους. Ούτε επιχειρηματική στήριξη υπάρχει. Ούτε στα Επιμελητήρια μας εγγράφουν, ούτε Αγροτικά Επιμελητήρια έχουμε.

Επαναφέρατε επιτέλους την σημασία της τοπικής ανάπτυξης και δώστε πάλι αξία στις τοπικές αγροτικές κοινωνίες.

Η κα Γ. Παγίδα-Δρόσου αναφέρθηκε στην παρουσία και την ομιλία του κ. Γ. Παπανδρέου στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών (Αρχ. Ολυμπία, Σεπ 2009), και είπε στο τέλος:

Δώστε μας τα εργαλεία να ξαναφέρουμε την αγροτική παραγωγή ψηλά. Δώστε μας πίσω τον αγροτικό χώρο και το φυσικό μας περιβάλλον. Δώστε μας πίσω την αγροτική κοινωνία και την αξιοπρέπεια μας.Εμείς οι Νέοι Αγρότες θέλουμε & μπορούμε να έχουμε αγροτικό μέλλον στην Ελλάδα μας. Εμείς οι Νέοι Αγρότες μπορούμε να στηρίξουμε την εθνική οικονομία γρηγορότερα. Θα ξαναέρθει η ΑΝΟΙΞΗ στην αγροτική μας κοινωνία. Είναι η μόνη ζωή που έχουμε, ξέρουμε και αγαπούμε.

Η Ένωση Νέων Αγροτών Αργολίδας προσκάλεσε όλους τους παριστάμενους στις 4/6/2011, στις 7μμ, στην ημερίδα «Καινοτόμοι τρόποι Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων», που θα γίνει στην αίθουσα της πρώην Νομαρχίας Αργολίδας (παραλιακή οδός Ναυπλίου-Νέας Κίου).

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...