Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Σέρρες : Χιλιάδες στρέμματα κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν

SOS έχει σημάνει στους δήμους Βισαλτίας, Εμ. Παπά και Αμφίπολης μετά την απειλή του ποταμού Στρυμόνα να πλημμυρίσει αμέτρητες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, καθώς ο μεγάλος όγκος του νερού από την λίμνη Κερκίνη που χύθηκε στο ποταμό, αύξησε επικίνδυνα τη στάθμη του.

Στο κόκκινο παραμένει ο δήμος Βισαλτίας, με το πρόσκαιρο ανάχωμα που στήθηκε από άνδρες του στρατού, υπαλλήλους του δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, αγρότες και κατοίκους της περιοχής, να κινδυνεύει να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά του ποταμού .

Στο δήμο Εμ. Παπά άμεσο κίνδυνο διατρέχουν οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις που βρίσκονται παράκτια του Στρυμόνα στις περιοχές του Παραλιμνίου, του Πεθελινού και του Ψυχικού. Συνεργεία του δήμου έχουν προβεί στην πρόσκαιρη οχύρωση του Στρυμόνα με αναχώματα και εκατοντάδες τσουβάλια με άμμο.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου Αμφίπολης Κωνσταντίνος Μελίτος, «ο δήμος εμφανίζεται ανοχύρωτος» καθώς όπως επισημαίνει έχουν ήδη πλημμυρίσει εκατοντάδες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξής τους από τις αρμόδιες αρχές.

«Παρά την καλοκαιρία των τελευταίων ημερών η λίμνη Κερκίνη δεν έχει αποφύγει τον κίνδυνο υπερχείλισής της» σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής Ενότητας Σερρών Γιώργο Παπαδόπουλο.

Την ίδια ώρα σε επιφυλακή θα παραμείνουν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς τα χιόνια που έλιωσαν στη Βουλγαρία και οι παρατεταμένες βροχές το τελευταίο διάστημα, συντέλεσαν αρνητικά στην δυσμενή κατάσταση που έχει βρεθεί ο νομός Σερρών.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...