Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Από τα μπλόκα στην Αθήνα οι αγρότες

Σε εξέλιξη είναι το πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην πλατεία Βάθη. Θα ακολουθήσει πορεία προς την Βουλή, όπου θα παραδοθεί στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου υπόμνημα με τα αιτήματα των αγροτών. Περίπου 1.000 αγρότες έχουν έρθει από την Κρήτη, ενώ φτάνουν συνεχώς με λεωφορεία, αγρότες από τη Θεσσαλία και σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων τους, ο αγώνας θα συνεχιστεί προκειμένου να δοθεί λύση και προοπτική στα αιτήματά τους.

Στην πλατεία Βάθης έχει συγκεντρωθεί πλήθος αγροτών από όλη την Ελλάδα ανάμεσά τους πολλοί νέοι. Το παρών δίνουν και φοιτητές της γεωπονικής. Χαιρετισμούς απευθύνουν εκπρόσωποι των αγροτικών σωματείων από όλη τη χώρα. «Κυριαρχεί το σύνθημα: Αγρότη πολέμα σου πίνουνε το αίμα».

Η συντονιστική επιτροπή των «μπλόκων» καλεί τους εργαζόμενους της πρωτεύουσας «να συμπαραταχθούν με την αγροτιά στη μάχη που δίνει για την επιβίωσή της». Όπως τονίζουν οι αγρότες, το ζητούμενο είναι μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη με γνώμονα «την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών».

Στο σημείο της συγκέντρωσης βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Αχαρνών, έξω από το υπουργείο, στην οδό Αχιλλέως από την οδό Λένορμαν, στην οδό Λιοσίων από την οδό Ηπείρου, στη οδό Μάρνη από την πλατεία Βάθη και σε τμήμα της οδού Αριστοτέλους.

Στον χώρο της συγκέντρωσης προσήλθε και η Αλέκα Παπαρήγα. «Η κυβέρνηση είναι πολύ γελασμένη αν νομίζει ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις θα 'μαζευτούν' εδώ ή θα γίνονται μια-δυο φορές τον χρόνο επετειακά. Να είναι σίγουροι ότι μετά τις αγροτικές κινητοποιήσεις στις οποίες πήρε μέρος ένα πολύ μεγάλο εύρος αγροτών, το αγροτικό κίνημα θα δυναμώσει και μαζί με το εργατικό και λαϊκό ποτάμι, θα σαρώσουν όχι μόνο μνημόνια και δανειακές συμβάσεις, αλλά και κόμματα και δυνάμεις που ενδιαφέρονται να συγκεντρώνεται ο πλούτος σε όλο και λιγότερα χέρια και ο λαός να ζει 50 χρόνια πίσω» δήλωσε η γγ του ΚΚΕ.


ΔΗΛΩΣΗ Βαγγέλη Αποστόλου

Ο βουλευτής  Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και  υπεύθυνος ΕΕΚΕ Υπουργείου Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, με αφορμή την κινητοποίηση των αγροτών έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Στον εμπαιγμό και στις επικοινωνιακές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης οι αγρότες απάντησαν σήμερα με τη μαζική και δυναμική τους παρουσία στην Αθήνα.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στηρίζει τον αγώνα τους για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν σχέση με το κόστος παραγωγής και την επιβίωσή τους αλλά και αυτά που υπηρετούν το παρόν και το μέλλον της αγροτικής δραστηριότητας.

Παλεύουμε μαζί με τους αγρότες για την πιο  πλατιά συμπαράταξη των λαϊκών δυνάμεων ενάντια στη πολιτική των μνημονίων, για να ανοίξει ο δρόμος της ελπίδας, της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Πιστεύουμε  ότι η παραγωγική ανασυγκρότηση  του αγροτικού χώρου περνά  μέσα από  την διατροφική ασφάλεια της χώρας και την ανόρθωση της υπαίθρου προς όφελος των αγροτών και της κοινωνίας”.



Φωτογραφίες του Νίκου Τριγάζη από το tvxs.gr


Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...