Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Οι «Πλαγιές Γερακιών» του Κτήματος Αβαντίς αποκλειστικά απο το House of Wine

Tο Κτήμα Αβαντίς αλλά και το House of Wine παρουσίασαν περήφανα δύο νέα κρασιά που κουβαλούν βαριές ιστορίες και αποδεικνύουν ότι πάθος και η συστηματική μακροχρόνια δουλειά οδηγούν στην επιτυχία.

Το όνομά τους: Πλαγιές Γερακιών, από την ονομασία της περιοχής της Εύβοιας «Γερακάρια» στην οποία καλλιεργούνται από τον Απόστολο Μούντριχα τα αμπέλια του κτήματος, ένα ιδιαίτερο και μοναδικό οικοσύστημα στο δάσος του Αφρατίου, με εξαιρετικές πλαγιές με απότομη κλίση και ευεργετικό αεράκι όλο τον χρόνο, προερχόμενο από το όρος Δίρφη, το οποίο καθορίζει και το μικροκλίμα της περιοχής. Εκεί, τα γεράκια είναι οι «φύλακες» των αμπελιών…

Οι "Πλαγιές Γερακιών-Ερυθρός" είναι ύμνος στις δυνατότητες της Μαυροκουντούρας, μιας τοπικής αρχαίας και χαμένης ποικιλίας, που ο Απόστολος Μούντριχας ανακάλυψε μετά από συστηματική έρευνα και «ανέστησε», με τη μικρή συμμετοχής της αιώνιας αγάπης του οινοποιού, το Syrah. Οι ερυθρές Πλαγιές Γερακιών είναι ένα πραγματικά σπάνιο, μεγάλο ελληνικό κρασί από την Εύβοια που έρχεται στο δικό σας ποτήρι αποκλειστικά από το House of Wine σε πολύ περιορισμένο αριθμό φιαλών. Ένα σπουδαίο κρασί με το οποίο το διάσημο για την ποιότητα των κρασιών του Κτήμα Αβαντίς και ο Απόστολος Μούντριχας ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Κρασί με τεράστιο δυναμικό παλαίωσης, με την 12μηνη παραμονή του στο νέο γαλλικό δρύινο βαρέλι και τα φρουτώδη αρώματα μαύρης μαρμελάδας και μπαχαριών, θα ανταμείψει πλουσιοπάροχα όποιον ανοίξει τη φιάλη αυτή σήμερα ή και μετά από πάρα πολλά χρόνια....


Η προπώλησή του έχει ήδη αρχίσει από το House of Wine και διατίθεται σε ξύλινη κασετίνα των 3 φιαλών, με απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Οι "Πλαγιές Γερακιών - Λευκός" από Sauvignon Blanc και Μαλαγουζιά με ζύμωση και 6μηνη παραμονή σε νέα δρύινα βαρέλια αποκαλύπτει το μεγαλείο του μικροκλίματος των Πλαγιών Γερακιών για τις λευκές ποικιλίες. Οι μυρωδιές του δάσους του Αφρατίου, το νοτισμένο νυχτερινό αεράκι που κατεβαίνει από τις πλαγιές της Δίρφης, το οικοσύστημα των "Γερακαριών", μαζί μαζί με το πάθος, την αγάπη, την πείρα, την τέχνη και το ταλέντο τους, αποτελούν τα δομικά υλικά αλλά και το terroir των λευκών "Γερακιών", του νέου κρασιού του κτήματος Αβαντίς που θα αφήσει το αποτύπωμά του ανεξίτηλο στην Ελληνική οινοποιία. Ένα κρασί πλούσιο λιπαρό με εξαιρετική οξύτητα και αντοχή στον χρόνο από δύο σπουδαίες ποικιλίες σε ένα συνδυασμό που θα συζητηθεί. Η διάθεσή του θα γίνει και πάλι αποκλειστικά από το House of Wine μετά το Πάσχα.

Και τα δύο αυτά εκλεκτά κρασιά αποτελούν υποδείγματα οινοποίησης το κάθε ένα στην κατηγορία του και οι κριτικές των ειδικών που τα έχουν δοκιμάσει είναι ενθουσιώδεις.
Enhanced by Zemanta

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: "Κάτω τα χέρια από τη ΔΩΔΩΝΗ"


"Την ίδια ημέρα που ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης- τρομοκρατημένος από την διογκούμενη λαϊκή οργή- ανακοίνωνε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ΑΤΕ, έβγαινε στην επιφάνεια η συνειδητή προσπάθεια απαξίωσης και συρρίκνωσης της ΑΤΕ.
Αφού με εντολή της τρόικας και των ιδιωτικών τραπεζών άφησαν εκτός ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας την ΑΤΕ. Σε αυτό το ταμείο προσέφυγαν όλες οι ιδιωτικές τράπεζες για να μειώσουν τις χασούρες του κουρέματος. Και όμως την κρατική ΑΤΕ την άφησαν εκτός, τυχαίο δεν νομίζουμε; "

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων και επισημαίνει:

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Τήνου παράγει ποιοτικά τυριά

Την οικονομικά δύσκολη εποχή που ζούμε η στήριξη των Ελληνικών προϊόντων είναι καθήκον αλλά και όφελος όλων. Να προτιμούμε να καταναλώνουμε τα ελληνικά προϊόντα και για να μη μένουν αδιάθετα, αν και υπερέχουν πολλές φορές σε ποιότητα και πωλούνται σε καλές τιμές, έναντι των εισαγόμενων προϊόντων. Στην Τήνο εδώ και 31 χρόνια, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Τήνου παράγει στο Τυροκομείο της ποιοτικά τυριά 

από γνήσιο ολόφρεσκο γάλα που συλλέγει κάθε πρωί από τις αγελάδες όλου του νησιού, στηρίζοντας έτσι τους αγρότες της Τήνου και συμβάλλοντας στην οικονομία όλου του νησιού.
Τα προϊόντα του τυροκομείου της Τήνου είναι: Γραβιέρα Τήνου, Κοπανιστή, Μυζήθρα νωπή (ανθότυρο), Τυράκι τηνιακό, Βούτυρο νωπό παραδοσιακό, Βούτυρο μαγειρικό σε βάζο, Φρέσκο παστεριωμένο γάλα. Τα τυριά της Τήνου θα τα βρείτε στα καταστήματα όλων των μεγάλων αλυσίδων Σούπερ Μάρκετ της Αθήνας, στο Πρατήριο της Ένωσης Αγροτικών Συν/σμων στη λεωφόρο Μεγαλόχαρης στην Τήνο, στα καταστήματα της Τήνου, των άλλων νησιών των Κυκλάδων και σε καταστήματα μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ σε άλλες ελληνικές πόλεις ή νησιά
ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΤΗΝΟΥ και ΓΡΑΒΙΕΡΑΚΙ ΤΗΝΟΥ
Σκληρό  τυρί με υπόγλυκη χαρακτηριστική γεύση, συνήθως με συμπαγή μάζα και όμορφο κίτρινο ως υποκίτρινο χρώμα. Παρασκευάζεται στο παραδοσιακό τυροκομείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τήνου από αγελαδινό τηνιακό γάλα και αποτελεί την εξέλιξη του παλιού “βραστού τυριού” της Τήνου. Η γραβιέρα Τήνου είναι άριστο επιτραπέζιο τυρί και δίνει υπέροχη γεύση στις διάφορες πίτες που προστίθεται. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιτραπέζιο, για σαγανάκι, ως ξυμένο τυρί ή ακόμη για πίτσες και τοστ. Διατηρείται στην αρχική συσκευασία της ως ένα έτος από την ημερομηνία παραγωγής. Διατίθεται χονδρικώς συσκευασμένη εντός αεροστεγούς σακούλας: σε κεφάλια 8 κιλών περίπου, σε μισά κεφάλια 4 κιλών περίπου, σε κεφαλάκια 2,5 με 3,5 κιλά περίπου, σε φέτες  0,5 μισού κιλού περίπου.
ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ ΤΗΝΟΥ
Μαλακό τυρί με αλοιφώδη υφή και έντονη πικάντικη – πιπερίζουσα γεύση που παράγεται από αγελαδινό γάλα, στο τυροκομείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τήνου. Είναι το κατεξοχήν παραδοσιακό τυρί της Τήνου, αφού ήδη από το 1809 ο τηνιακός ιατροφιλόσοφος Μαρκάκης Ζαλώνης στο σύγγραμμα του με τίτλο “ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ” που εκδόθηκε στο Παρίσι αναφέρει επί λέξη για την κοπανιστή: “μαλακό τυρί πιο δυνατό και πιο πικάντικο από το παλαιωμένο ροκφόρ ή το ζερομέ”. Σήμερα επιτρέπεται η παραγωγή του μόνο στα νησιά των Κυκλάδων αφού έχει χαρακτηριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως προϊόν ΠΟΠ (προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης). Χρησιμοποιείται ως άλλειμα σε καναπεδάκια και συνοδεύει έτσι άριστα το ούζο, το τσίπουρο, το ρακί, τη μπύρα και το κρασί. Διατηρείται στην αρχική συσκευασία της για 10 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής. Συσκευάζεται σε δοχεία 3 κιλών, ή 3,5 κιλών ή 5 κιλών ή 10 κιλών ή 18 κιλών. Κατόπιν προσυννενόησης μπορεί να συσκευαστεί σε μπολ των 500 γραμμαρίων.
ΜΥΖΗΘΡΑ ΝΩΠΗ ΤΗΝΟΥ
Μαλακό επιτραπέζιο τυρί με συμπαγή δομή, υπόγλυκη ως  γλυκιά γεύση, λευκού χρώματος, σε κεφαλάκι σχήματος κώλορου κώνου, βάρους περίπου ενός κιλού. Παράγεται στο τυροκομείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τήνου από φρέσκο αγελαδινό τυρόγαλο στο οποίο προστίθεται μικρή ποσότητα αγελαδινού γάλακτος. Είναι παραδοσιακό ελληνικό τυρί σχεδόν όμοιο με το ανθότυρο. Καταναλώνεται φρέσκο, ως επιτραπέζιο. Είναι εξαιρετικό τυρί για πίτες και συνοδεύει άριστα φρούτα και λευκό κρασί. Επειδή έχει μικρή περιεκτικότητα σε αλάτι και σε λιπαρά, είναι πολύ ελαφρύ και έτσι μπορεί να καταναλωθεί από άτομα που βρίσκονται σε δίαιτα. Διατηρείται στην αρχική συσκευασία της για 2 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής. Διατίθεται σε κεφαλάκια 1 κιλού περίπου σε αεροστεγή συσκευασία.
ΤΥΡΑΚΙ ΤΗΝΙΑΚΟ
Φρέσκο ημίσκληρο τυρί, με ευχάριστη απαλή γεύση, λεπτό χαρακτηριστικό άρωμα, λευκό χρώμα, σχήματος πλακέ – κυλινδρικού, βάρους περίπου 450 γραμμαρίων. Παράγεται από αγελαδινό γάλα στο τυροκομείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τήνου και αποτελεί delicatessen προϊόν. Καταναλώνεται ως επιτραπέζιο και αντικαθιστά επάξια τη φέτα στη χωριάτικη σαλάτα και στις πίτες. Είναι ελαφρά αλατισμένο. Διατηρείται στην αρχική συσκευασία της για 6 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής. Διατίθεται σε κεφαλάκια 450 περίπου γραμμαρίων σε αεροστεγή συσκευασία
ΒΟΥΤΥΡΟ ΝΩΠΟ ΤΗΝΟ
Γνήσιο αγελαδινό αρωματικό βούτυρο από φρέσκο γάλα περιεκτικότητας σε λιπαρά περίπου 80%. Άριστο  προϊόν για άλλειμα, για χρήση στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική, το οποίο μάλιστα δίνει εξαιρετική γεύση και άρωμα στα γλυκά ταψιού (μπακλαβάδες, κανταΐφια, γαλακτομπούρεκα κλπ). Συσκευάζεται σε πλακίδια 250 και 500 γραμμαρίων.
ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΟ ΤΗΝΟΥ
Λειωμένο αγελαδινό βούτυρο γάλακτος που παρασκευάζεται από φρέσκο γάλα. Είναι πραγματικά ατόφιο βούτυρο αφού η περιεκτικότητά του σε λιπαρά είναι περίπου 95%. Άριστο προϊόν για μαγειρική και ζαχαροπλαστική χρήση. Διατίθεται σε γυάλινα βάζα των 600 γραμμαρίων.
ΓΑΛΑ ΤΗΝΟΥ
Είναι το μοναδικό γάλα ημέρας που κυκλοφορεί στην Τήνο. Το πρωί αρμέγεται από τις τηνιακές αγελάδες, συλλέγεται πολύ γρήγορα, και μόλις φθάσει στο τυροκομείο αμέσως παστεριώνεται, εμφιαλώνεται σε χάρτινη υγιεινή συσκευασία του ενός λίτρου, και διανέμεται στα καταστήματα του νησιού. Έτσι σε 3 ώρες από την άμελξή του βρίσκεται ολόφρεσκο στο ποτήρι μας. Η λιποπεριεκτικότητά του είναι 3,6% και διατίθεται μόνο στην Τήνο.

 Επιμέλεια Ματθαίος Βίλλας Γεωπόνος / Τηνιακή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...