Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Τα σχέδια των νέων αγοραστών για την Δωδώνη

Τη δέσμευσή της να παραμείνει στην περιοχή των Ιωαννίνων και της ευρύτερης Ηπείρου, αλλά και την πρόθεσή της να επενδύσει σημαντικά κεφάλαια και τεχνογνωσία στη ΔΩΔΩΝΗ και την ευρύτερη περιοχή, τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Strategic Initiatives (SI) και ο εταίρος της, οι οποίοι απέκτησαν το 67,77% των μετοχών της γαλακτοβιομηχανίας.

Οι ίδιοι αναφέρουν ότι προτεραιότητά τους είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών της γαλακτοβιομηχανίας. Στην ίδια ανακοίνωση δηλώνουν την πίστη τους στο μέλλον της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι η επένδυσή τους αυτή το αποδεικνύει.

Σημειώνουν παράλληλα ότι για την αγορά των μετοχών δε θα χρησιμοποιηθεί κανενός είδους τραπεζική χρηματοδότηση. Αυτή θα πραγματοποιηθεί με ίδια κεφάλαια των επενδυτών και ως εκ τούτου θα επιφέρει, όπως αναφέρεται την εισροή νέων ξένων κεφαλαίων στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η κοινοπραξία της εταιρείας Strategic Initiatives (SI) και ο Εταίρος της, συμφωνήσαμε στην εξαγορά του 67,77% των μετοχών της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε από την υπό εκκαθάριση ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ της Ελλάδος.

Για την αγορά των μετοχών δε θα χρησιμοποιηθεί κανενός είδους τραπεζική χρηματοδότηση. Αυτή θα πραγματοποιηθεί με, ΙΔΙΑ, κεφάλαια των επενδυτών και ως εκ τούτου θα επιφέρει την εισροή νέων ξένων κεφαλαίων στην Ελλάδα.

Η ΔΩΔΩΝΗ έχει μια μακρά και επιτυχημένη ιστορία στην παραγωγή εκλεκτών προϊόντων, άριστης ποιότητας και έχει εδραιώσει σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με τους Έλληνες καταναλωτές. Διακρίνουμε την προοπτική ενδυνάμωσης της εμπορικής θέσης της ΔΩΔΩΝΗ στην ελληνική αγορά και προτεραιότητά μας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών της.

Επιπλέον τονίζουμε τη δέσμευσή μας να παραμείνουμε στην περιοχή των Ιωαννίνων και της ευρύτερης Ηπείρου, αλλά και την πρόθεσή μας να επενδύσουμε σημαντικά κεφάλαια και τεχνογνωσία στη ΔΩΔΩΝΗ και την ευρύτερη περιοχή, σε συνεργασία με όλους τους εργαζομένους, κτηνοτρόφους και τοπικούς μετόχους για να συνεχίσουμε την επιτυχή ανάπτυξη τις εταιρείας.

Ο πρωταρχικός στρατηγικός μας στόχος είναι η διατήρηση της μακροχρόνιας πλέον σχέσης του Έλληνα καταναλωτή με τη ΔΩΔΩΝΗ και η ανάπτυξη των εταιρικών δραστηριοτήτων μέσω της δημιουργίας μιας ευρύτερης γκάμας νέων προϊόντων.

Για το σκοπό αυτό απαιτούνται σημαντικές νέες επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, υποδομές και εξοπλισμό και κυρίως εμπιστοσύνη και αφοσίωση στο υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό της ΔΩΔΩΝΗ.

Εκτιμούμε ιδιαιτέρως τα μέχρι σήμερα μεγάλα επιτεύγματα της ΔΩΔΩΝΗ και έχουμε κάθε πρόθεση να επενδύσουμε στη μελλοντική της ανάπτυξη. Αντιλαμβανόμαστε την επένδυση στην ΔΩΔΩΝΗ, ως μια επιχειρηματική πλατφόρμα προοπτικών ανάπτυξης της SI στον γαλακτοβιομηχανικό τομέα στην Ελλάδα και διεθνώς.

Η Εταιρεία μας STRATEGIC INITIATIVES είναι μια διεθνής επενδυτική Εταιρεία, με παρουσία σε οχτώ χώρες και με τρέχουσες επενδυτικές δραστηριότητες σε επιχειρηματικούς τομείς της παγκόσμιας οικονομίας όπως επεξεργασία τροφίμων, εμπόριο, αυτοκινητοβιομηχανία, αεροναυπηγική, εξόρυξη και γεωργία. Οι μέτοχοι μας είναι Γαλλικής, Βρετανικής και Ρώσικης εθνικότητας.

Πιστεύουμε στο μέλλον της Ελλάδας και η επένδυσή μας αυτή το αποδεικνύει. Ελπίζουμε ότι με αφορμή την δική μας επένδυση και άλλοι ξένοι επενδυτές θα αναγνωρίσουν και θα επενδύσουν στις μεγάλες δυνατότητες της Ελλάδας".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...