Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ PROJECT ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΓΑΛ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής της ΑΜΦΙΓΑΛ στην Κεχρινιά Αμφιλοχίας, του εργοστασίου επεξεργασίας γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Υπό την καθοδήγηση της ΕΑΣ Αγρινίου και του προέδρου Θωμά Κουτσουπιά, το project για το οποίο θα επενδυθεί το ποσό των 8,7 εκατ. ευρώ, προβλέπεται να ολοκληρωθεί -στο κατασκευαστικό του σκέλος- σε διάστημα ενός έτους.

Στόχος της Ένωσης είναι το νέο εργοστάσιο να τεθεί σε λειτουργία το φθινόπωρο του 2011 «έστω και δοκιμαστικά ή με μικρές ποσότητες κατά τους πρώτους μήνες», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσουπιάς, «ώστε από το 2012 να μπούμε σε φουλ ρυθμούς».

Η επένδυση υλοποιείται σε ένα οικόπεδο 25 στρεμμάτων στην Αμφιλοχία, εκ των οποίων οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της ΑΜΦΙΓΑΛ θα καταλαμβάνουν τα 5 στρέμματα. Σε πλήρη λειτουργία η μονάδα που θα αξιοποιεί μηχανολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας θα επεξεργάζεται 40-50 τόνους αιγοπρόβειου και 10 τόνους αγελαδινού γάλακτος το οκτάωρο.

Η γκάμα των παραγόμενων προϊόντων θα καλύπτει όλο το φάσμα των γαλακτοκομικών: Από φρέσκο αγελαδινό και, αργότερα, κατσικίσιο γάλα, μέχρι φέτα, σκληρά τυριά και γιαούρτι, η πλειοψηφία των οποίων θα διατεθεί σε πρώτη φάση στην τοπική αγορά και εν συνεχεία θα ακολουθήσει η προσπάθεια «εξαγωγής» τους πέρα από τα όρια του νομού. Όλα τα προϊόντα θα φέρουν την επωνυμία ΑΜΦΙΓΑΛ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...