Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Συνεταιριστική Επιχείρηση Ειδικών Ειδών Διατροφής


Σε Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ειδικών Ειδών Διατροφής  εξελίσσεται η ομάδα παραγωγών  δίκοκκου σιταριού που μετά από δύο  συναντήσεις στον Κούκο Πιερίας (12/1/2013 & 10/2/2013) και μία μέσα στην Zootechnia (9/2/2013) πραγματοποίησε τέταρτη συνάντηση με στελέχη του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στην Θέρμη Θεσσαλονίκης, στις 14/4/2013.

Η ανοικτή Ομάδα Πρωτοβουλίας που προέκυψε αποτελείται από τους Παχόπουλο Δαμιάνο (Κούκο Πιερίας, 6947185166), Αμανατίδη Δημήτριο (ΚοινΣΕπ Σπάρτακος, 6942842268), Μιχαηλίδη Δημήτρη (6998282382), Μεντεσόπουλο Θεόδωρο (Κιλκίς, 6997138985), Κασάπη Δημήτριο (Κομοτηνή), Δημητρόπουλο Βασίλη (Θεσσαλονίκη, 6972916213) και Γαλογαύρο Φώτη (Σέρβια Κοζάνης, 6937808239)

Οι πρώτες αποφάσεις της Ομάδας Πρωτοβουλίας είναι να συνταχθεί και να κυκλοφορήσει το καταστατικό της ΚοινΣΕπ μέχρι τις 10 Μαΐου 2013 και από τώρα να προσκαλέσει όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν για την υπογραφή του καταστατικού στις 18 Μαΐου 2013, στις 11.00, στο αγρόκτημα KoukosInn, στον Κούκο Πιερίας.

Από την πολύ χρήσιμη συζήτηση και  ξενάγηση που είχαν τα μέλη της  Ομάδας Πρωτοβουλίας για την ΚοινΣΕπ  από τα στελέχη του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Δρ Δ. Κατσαντώνη και Δρ Ε. Κορπέτη στο Ινστιτούτο Σιτηρών και στις πειραματικές καλλιέργειές τους, προέκυψε ότι σκοπός της ΚοινΣΕπ θα έπρεπε να είναι όχι μόνο το πολλαπλασιαστικό υλικό, η καλλιέργεια, η πρώτη μεταποίηση σε άλευρο και η παραγωγή ειδικών ειδών διατροφής από δίκοκκο σιτάρι, όπως ξεκίνησαν οι συναντήσεις, αλλά να καλύπτονται και άλλες πιθανές δραστηριότητες με ειδικά είδη διατροφής.

Η υπό σύσταση ΚοινΣΕπ θα μπορεί να είναι ο συμπράττων με επιστημονικούς φορείς, όπως ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, για την από κοινού προώθηση των Ειδικών Ειδών Διατροφής, την εγγραφή τους σε ειδικούς καταλόγους φυτών ή/& σπόρων, την εξασφάλιση εγκεκριμένου ή/& πιστοποιημένου πολλαπλασιαστικού υλικού, την προστασία & αξιοποίηση ενδημικών ή/& αυτοφυών φυτών για ειδική διατροφή, την εξασφάλιση επαρκούς παραγωγής με συμφωνημένα πρωτόκολλα παραγωγής, την πιστοποίηση της μεταποίησής τους και την προώθηση στις ειδικές ομάδες καταναλωτών.

Πρώτος ποιοτικός στόχος θα είναι η δρομολόγηση της  προσαρμογής της αγροτικής παραγωγής  σιτηρών για την ικανοποίηση  της αυξημένης ζήτησης για  προϊόντα διατροφής με χαμηλή γλουτένη και με ιχνηλασιμότητα που εξασφαλίζει  την τοπικότητα, ενώ προβλέπεται ιδιαίτερη φροντίδα για τον δεύτερο ζωντανό μακροβιότερο πολιτισμό πάνω στην γη σήμερα, που είναι ο Ελληνικός.

Η ΚοινΣΕπ πρέπει να μπορέσει να ανταποκριθεί στον σωστό προγραμματισμό παραγωγής από τον Σεπ 2013 και  γι αυτό οι κινήσεις θα είναι συμπυκνωμένες.

Το Σάββατο18 Μαίου 2013, στις 11.00, στο αγρόκτημα koukosInn, στον Κούκο Πιερίας (τηλ.: 2351083200, κιν 6947185166,damianos@koukosinn.gr) θα υπογραφεί το καταστατικό.
(Υπάρχει δυνατότητα  οικονομικής διανυκτέρευσης, ενώ λειτουργεί εστιατόριο)

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...