Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Η Περιφέρεια Στερεάς στην 24η AGROTICA 2012

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα συμμετάσχει στην 24η AGROTICA 2012, τη Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, με ένα κεντρικό περίπτερο και με στόχο την προβολή των δραστηριοτήτων της Π.Στ.Ε και των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας.

Η 24η AGROTICA 2012 θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 1 έως 5 Φεβρουαρίου 2012 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προτρέπει όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των γεωργικών μηχανημάτων, εξοπλισμού και εφοδίων και τους αγρότες της περιφέρειας μας να επισκεφτούν τη σημαντικότερη έκθεση του κλάδου, που προωθεί την αγροτική ανάπτυξη και αξιοποιεί τα νεότερα δεδομένα της τεχνολογίας και της επιστήμης.

Η AGROTICA αποτελεί τη μεγαλύτερη διεθνή συνάντηση των επαγγελματιών του κλάδου, παρουσιάζοντες τις τελευταίες εξελίξεις σε μηχανήματα, εξοπλισμό και εφόδια από όλο τον κόσμο. Είναι η μεγαλύτερη έκθεση του κλάδου στη Ν.Α. Ευρώπη, προωθεί την ενημέρωση, την τεχνολογία και τη νέα προοπτική στους κλάδους της Γεωργίας, αποτελεί τόπο συνάντησης των εκθετών από την εσωτερική αγορά και 30 χώρες με χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, υποστηρίζεται από ευρύ πρόγραμμα προβολής και διαφήμισης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και διοργανώνει συνέδρια και ημερίδες για όλες τις εξελίξεις του κλάδου.

Το ωράριο λειτουργίας της AGROTICA 2012 είναι Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή: 10.00-19.00, Σάββατο: 10.00-20.00
Enhanced by Zemanta

Συνεργατισμός & Κοινή Γεωργική Πολιτική στον Νικηφόρο

Την Κοινή Γεωργική Πολιτική 2014-2020 και το Διεθνές Έτος Συνεργατισμού θα συζητήσουν οι κάτοικοι και κυρίως οι κτηνοτρόφοι του Νικηφόρου στον Δήμο Παρανεστίου Δράμας, την Κυριακή, 29 Ιαν 2012, στις 12.00 με την βοήθεια του κ. Δημήτρη Μιχαηλίδη και του κ. Ντίνου Μπλιάτσου.
Oι εξελίξεις για την Κοινή Γεωργική Πολιτική 2014-2020, που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια συνεχούς υποστήριξης του αγροτικού τομέα, θα ισχύσει μετά το 2013 , «τρέχουν» πολύ γρήγορα μετά την ανακοίνωση των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 12 Οκτ  2011 και υπολογίζεται ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στο φθινόπωρο του 2012. Αξίζει να επισημάνουμε ότι θα είναι η πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση που την ΚΓΠ δεν θα την ορίσουν μόνο το Συμβούλιο Υπουργών και η Ευρ. Επιτροπή, αλλά θα είναι προϊόν συναπόφασης του Συμβουλίου των Υπουργών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι ευρωπαίοι αγρότες έχουν για πρώτη φορά την δυνατότητα να επηρεάσουν τις αποφάσεις μέσω οργανωμένων παρεμβάσεων προς τους ευρωβουλευτές τους αμέσως προσεχείς μήνες.
Η κοινωνική  οικονομία, δηλαδή ο συνεργατισμός, και σύμφωνα με την ατυχή μετάφραση, οι Συνεταιρισμοί, είναι οι μορφές αυτοοργάνωσης  των πολιτών που ενδυναμώνουν την κοινωνία και την βοηθούν να ξεπερνά επιτυχέστερα τις περιόδους κρίσεων. Ο ΟΗΕ επέλεξε για αυτόν ακριβώς τον λόγο να ορίσει ως Διεθνές Έτος Συνεργατισμού το 2012. Και βέβαια συνεργατισμός δεν απαντάται μόνο στον αγροτικό τομέα, αλλά όπου υπάρχει ζωντανή δρώσα κοινωνία, όπως είναι οι καταναλωτικοί συνεταιρισμοί, οι εργασιακοί συνεταιρισμοί και άλλοι.
Ο νέος νόμος 4015/21-9-201 «Θεσμικό πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και την επιχειρηματικότητα του αγροτικού κόσμου», διαμορφώνει ένα νέο, διαφορετικό πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Η ανάγκη για συλλογική δράση των αγροτών της Ελλάδος είναι δεδομένη, τουλάχιστον στην κοινή προμήθεια των εισροών και στην κοινή εμπορία της παραγωγής. Μόνο η εξασφάλιση συγκεκριμένης ποιότητας και συνέπειας στα αγροτικά τρόφιμα μπορεί να επιτρέψει την μετακίνηση τμήματος της υπεραξίας των αγροτικών προϊόντων προς τους αγρότες.
Την Κυριακή, 29 Ιαν 2012, στις 12.00, στον Νικηφόρο Δράμας οργανώνεται συνάντηση με φροντίδα του Δήμου Παρανεστίου για την Κοινή Γεωργική Πολιτική και τον Συνεργατισμό. Πληροφορίες: 6948538932.
 
Για την Καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Η χρήση της στέβιας ως γλυκαντικό είναι ασφαλής

Ελληνικά: Ο Θόδωρος Σκυλακάκης είναι ανεξάρτητ...
Image via Wikipedia
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Θ. ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ

Η χρήση του φυσικού γλυκαντικού στέβια (γλυκοζίτες στεβιόλης) είναι ασφαλής για τον καταναλωτή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε 31 διαφορετικές κατηγορίες τροφίμων καθώς και ως επιτραπέζιο γλυκαντικό, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) και τον σχετικό κανονισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αυτό απάντησε ο αρμόδιος Επίτροπος Υγείας και πολιτικής Καταναλωτών της ΕΕ κ. J. Dalli, σε ερώτηση που υπέβαλλε ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ευρωβουλευτής της Ομάδας της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Ο Θ. Σκυλακάκης ζήτησε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις σε σχέση με το προϊόν και τα παράγωγά του καθώς τα χαρακτηριστικά του φυτού αυτού είναι ιδιαίτερης σημασίας τόσο για την ποιότητα των τροφίμων (έχουν έως και 300 φορές πιο γλυκιά γεύση από τη ζάχαρη, δίχως να προσδίδουν θερμίδες) όσο και για την αγροτική και βιομηχανική ανάπτυξη στην Ελλάδα (ως εναλλακτική καλλιέργεια).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...