Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Κινέζοι επιχειρηματίες "ποντάρουν" στον κρόκο Κοζάνης

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον κρόκο Κοζάνης και άλλα αγροτικά προϊόντα της περιοχής εκφράζουν Κινέζοι επιχειρηματίες που επισκέφθηκαν σήμερα την περιοχή μετά από πρόσκληση του δημάρχου Λάζαρου Μαλούτα.


Η ομάδα των επιχειρηματιών με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου του Πεκίνου, επισκέφτηκε το Δημαρχείο Κοζάνης, όπου πραγματοποιήθηκε μία πλήρης παρουσίαση του Δήμου και των προϊόντων που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή.

Νέο ΔΣ στην Ένωση Αρωματικών ΦΦ Ελλάδας

Εκλέχθηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΦΦΕ-Ένωση Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών Ελλάδος κατά την πρώτη Γενική Συνέλευση της που έγινε στις εγκαταστάσεις του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (Θέρμη Θεσσαλονίκης).


Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΦΦΕ, κατά την συνεδρίασή ΔΣ που επακολούθησε, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Ισότιμη αντιμετώπιση των Γεωπόνων Τμημάτων Π.Σ.Ε. των Τ.Ε.Ι. με αυτούς των συμβατικών τμημάτων των Τ.Ε.Ι.


Παρέμβαση Αυγενάκη ενόψει της συζήτησης του σχεδίου νόμου του ΥΠΑΑΤ



Στα επαγγελματικά δικαιώματα των Γεωπόνων Τ.Ε. που έχουν αποφοιτήσει από Τμήματα Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) των Τ.Ε.Ι., αναφέρεται ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, διαβιβάζοντας επιστολή των Γεωπόνων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ζητώντας την αποκατάσταση των επαγγελματικών δικαιωμάτων και την ισότιμη αντιμετώπισή τους με αυτούς των ΤΕΙ, στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ.

Ποιος θα ταΐσει τους Έλληνες το 2030?

«Ποιος θα ταΐσει τους Έλληνες το 2030?», ρώτησε ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Χαλκιδικής κ. Παύλος Γιαλαγκολίδης τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, καθ Αθ. Τσαυτάρη, στις 11/1/2014, στο ΕΠΟΚΑΜ του Αγίου Μάμα (Μουδανιά) Χαλκιδικής, κατά την ανοικτή συνάντηση-συζήτηση. «Όσοι βρίσκονται σήμερα εδώ στην αίθουσα είναι όλοι πάνω από 50 ετών …».


Σήμερα οι Νέοι ηλικιακά Αγρότες (20-35 ετών) είναι μόνο το 6% των αγροτών της Ελλάδος και ο κύριος όγκος των αγροτών, περίπου το 65%, είναι ηλικίας 55-65 ετών, δηλαδή μέσα σε 10 περίπου χρόνια θα έχουν αποχωρήσει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, από τα αγροτικά επαγγέλματα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...