Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Με αναστολή λειτουργίας απειλείται η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Πρέβεζας!


Με αναστολή λειτουργίας που θα οδηγήσει σε ανεργία 110 εργαζόμενους και σε δικαστική περιπέτεια αιρετούς αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες απειλείται η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Πρέβεζας εξαιτίας της αρνητικής στάσης της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ) να κάνει αποδεκτό το αίτημα για αναδιάρθρωση χρέους και αναχρηματοδότηση της Ένωσης.Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η διοίκηση του συνεταιριστικού φορέα η οποία με ανοικτή επιστολή της προς τους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. κ. Βαγγέλη Βενιζέλο και Κώστα Σκανδαλίδη, ζητά να παρέμβουν προκειμένου να αποφευχθούν οι τραγικές, όπως τις χαρακτηρίζει, εξελίξεις για την ΕΑΣ Πρέβεζας.

Αβεβαιότητα για την ΖΩ-ΔΩ


Αντιδράσεις προκαλούν οι τελευταίες εξελίξεις στη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ και τη θυγατρική της «ΖΩ-ΔΩ», τόσο στους εργαζόμενους, όσο και στον κτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής.Αφορμή αποτέλεσε η απόφαση της διοίκησης της γαλακτοβιομηχανίας να μετακινήσει εργαζόμενους της θυγατρικής «ΖΩ-ΔΩ» προς την μητρική εταιρεία για να καλύψει κενά σε προσωπικό της γαλακτοβιομηχανίας.Όμως, όπως καταγγέλλεται από τους εργαζόμενους της «ΖΩ-ΔΩ» η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτό, καθώς φέρεται να αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας της «ΖΩ-ΔΩ» μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.Την σχετική καταγγελία έκανε, μιλώντας στο ΙΤV, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη «ΖΩ-ΔΩ» Διονύσης Γεωργίου, υπογραμμίζοντας πως η απόφαση ελήφθη στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της γαλακτοβιομηχανίας.Αυτές οι αποφάσεις, και κυρίως η αναστολή λειτουργίας της «ΖΩ-ΔΩ» βρίσκει τους εργαζόμενους πλήρως αντίθετους, καθώς αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον κτηνοτροφικό κόσμο και σε ολόκληρη την Ήπειρο, σημείωσε ο κ. Γεωργίου.Δεν είναι δυνατό η γαλακτοβιομηχανία να ζητά από τους παραγωγούς πιστοποιητικά εγγύησης ζωοτροφών, ώστε να μην είναι γενετικά τροποποιημένα, και από την άλλη να αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας της «ΖΩ-ΔΩ», συμπλήρωσε.Ο κ. Γεωργίου υπογράμμισε πως η «ΖΩ-ΔΩ» μπορεί να λειτουργήσει χωρίς επιβάρυνση προς την γαλακτοβιομηχανία, ενώ έκανε λόγο για πολιτικές και όχι για οικονομικές αποφάσεις, σχετικά με το μέλλον της εταιρείας.Μέχρι στιγμής οι αποφάσεις για τη λειτουργία στη «ΖΩ-ΔΩ» φέρεται να μην έχουν κοινοποιηθεί στο προσωπικό της εταιρείας και για αυτό τηρείται στάση αναμονής.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Αναρτήθηκε από epirusgate

Δύο θανατηφόρα τροχαία με τρακτέρ σε περιοχές της Β. Ελλάδας

Δύο θανατηφόρα τροχαία με τρακτέρ καταγράφηκαν μέσα σε δύο 24ώρα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Όπως ανακοινώθηκε, χθες το βράδυ στη Γανοχώρα Πιερίας, 46χρονος υπήκοος Αλβανίας, έχασε τον έλεγχο του τρακτέρ που οδηγούσε, με αποτέλεσμα να ανατραπεί το όχημα και να τραυματιστεί θανάσιμα ο αλλοδαπός.

Προηγήθηκε μια μέρα νωρίτερα, στο Ίσωμα Κιλκίς, ο θανάσιμος τραυματισμός 38χρονου έπειτα από ανατροπή γεωργικού ελκυστήρα, πάνω στον οποίο επέβαινε και οδηγούσε ο 79χρονος θείος του.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...