Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Η Αγροτική Επιχειρηματικότητα

Και η Αγροτική Επιχειρηματικότητα θα συζητηθεί κατά την συνάντηση  των Νέων Αγροτών  Χίου την Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011, στις 20.00, στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χίου, με πρωτοβουλία της Ένωσης Νέων Αγροτών Χίου στην συνάντηση-συζήτηση για την «Κοινή Γεωργική Πολιτική μετά το 2013».
Το θέμα είναι επίκαιρο διότι η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών για το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, θα ληφθεί αμέσως μετά την εκδήλωση της ΠΕΝΑ στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ του Δήμου Αθηναίων, την Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011, στις 14.00, με θέμα «Αγροτική Επιχειρηματικότητα & Αγροτουρισμός».
Η Επιχειρηματικότητα συνήθως συνδέεται με οικονομικές δραστηριότητες ιδιωτών, επιχειρήσεις, business και κέρδη-χρήματα. Η επιχειρηματικότητα όμως δεν είναι «ιδιοκτησία» των ιδιωτών. Έχουμε και την κοινωνική επιχειρηματικότητα, την συλλογική επιχειρηματικότητα, ακόμα και την κρατική επιχειρηματικότητα. Το επιχειρηματικό πνεύμα είναι απαραίτητο για όλους και όχι μόνο για τους επιχειρηματίες.
Αν η επιχειρηματικότητα είναι η τόλμη για ενεργό συμμετοχή στο κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι, με αυτήν τη έννοια είναι απαραίτητη σε όλους. Και πολύ περισσότερο στους αγρότες οι οποίοι τολμούν να παράγουν με ιδιαίτερα μεγάλους κινδύνους, σε μια παραγωγή που είναι χωρίς ταβάνι, ανοικτή στις καιρικές μεταβολές και στην κλιματική αλλαγή.
Η Ένωση Νέων Αγροτών Χίου προετοίμασε εκδήλωση και καλεί όλους σε συνάντηση-συζήτηση την Τετάρτη, 4/5/2011, στις 20.00, στην αίθουσα της Νομαρχίας.
Επίσης ετοιμάζεται  να συμμετέχει στην εκδήλωση της ΠΕΝΑ, την Παρασκευή, 13-5-2011, στις 14.00, στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ της Αθήνας.
Την επόμενη  μέρα, Σάββατο, 14-5-2011, στις 11.00, θα παρουσιασθούν επιτυχημένες αγροτικές δραστηριότητες πάλι στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ.
Το τριήμερο, 13-15 Μαΐου 2011, στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ θα «στηθεί» ένα Αγροτικό Χωριό στα πλαίσια  της AGRO Quality Φεστιβάλ.
Η ΕΝΑ Χίου μετέχει στην προσπάθεια των επαγγελματιών  Νέων Αγροτών (οι οποίοι είναι εθελοντές  συνδικαλιστές, και όχι το αντίστροφο) για συζήτηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής μετά το 2013. Ήδη αναγγέλθηκε συνάντηση στις 10-5-2011 στην Σπάρτη, ενώ στις 11-5-2011, θα γίνει συνάντηση-συζήτηση στα Μέγαρα.
Στις 18 Μαΐου 2011, στις 20.00, οι Νέοι Αγρότες Χίου προσκαλούν όλους για συζήτηση με κύριο θέμα το αντικείμενο του 18ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών, 9-11 Σεπ 2011, «Πολυαπασχόληση των Νέων Αγροτών»
Πληροφορίες Ν. Ρικανιάδης (6972216329) & Σ. Βαρβάκης (6945661680),
 
Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

«Όσοι συνεταιρισμοί δεν παρουσιάζουν κίνηση θα κλείσουν»

«Όσοι συνεταιρισμοί δεν παρουσιάζουν κίνηση θα κλείσουν» Αυτό επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης κατά τη διάρκεια κεκλεισμένων των θυρών σύσκεψης που έγινε με τις διοικήσεις των 4 ενώσεων του νομού Λασιθίου. 
Ο κ. Σκανδαλίδης σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησε τις αλλαγές που προβλέπει ο αγροτικός Καλλικράτης όσον αφορά στις συγχωνεύσεις αλλά και στις καταργήσεις αγροτικών συνεταιρισμών. 

Το απόγευμα ο κ. Σκανδαλίδης ήταν στο Ηράκλειο όπου αγρότες του νομού συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ΕΑΣΗ όπου έγινε και η σύσκεψη προκειμένου να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκεια τους για την άρνηση του υπουργού να συναντηθεί μαζί τους. 

Οι συναντήσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης άρχισαν στις 10:30 το πρωί σε κινηματοθέατρο στον Άγιο Νικόλαο ενώ σήμερα  Δευτέρα αναμένεται να συσκεφθεί με εκπροσώπους της ΑΒΕΑ και της ΒΙΟΧΥΜ σε Ρέθυμνο και Χανιά ενώ στις 6 το απόγευμα είχε συνάντηση με στελέχη αγροτικών ενώσεων

http://www.flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...