Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ΕΑΣ: Η γκρίνια έφερε καλά αποτελέσματα

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Πάνω από 1.200 τόνους σταφύλια και 700 τόνους σταφίδα έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, ποσότητες που είναι ικανοποιητικές.


Αυτό δήλωσε, εξάλλου, στην εφημερίδα μας, ο πρόεδρος της ΕΑΣ, Αντώνης Αντίοχος, ο οποίος υποστήριξε ότι «έχουμε πάει πολύ καλύτερα απ΄ ότι περιμέναμε».

«Στο πρόσφατο παρελθόν είχα πει ότι οι παραγωγοί δεν εμπιστεύονται την Ένωση και δεν φέρνουν σε εμάς το προϊόν τους. Διαπιστώνω όμως τώρα με χαρά, ότι αυτό έχει αλλάξει. Η παραλαβή των προϊόντων συνεχίζεται και μέχρι τώρα έχουμε ξεπεράσει τις περσινές ποσότητες, ιδιαίτερα στα σταφύλια. Η Ένωση είναι το… «σπίτι» των παραγωγών. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν το στηρίξουν, τότε θα το χάσουν. Καλώ και όλους τους υπόλοιπους συμπολίτες μας που έχουν τη σταφίδα στα αλώνια τους, να τη φέρουν σε εμάς. Δεν θα βγουν ζημιωμένοι αν μας επιλέξουν» υπογράμμισε ο κ. Αντίοχος.

«Θα τους ικανοποιήσουμε…»

Ερωτηθείς για την τιμή της σταφίδας, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών υποστήριξε ότι θα γίνει το καλύτερο δυνατόν.

«Γνωρίζω ότι οι παραγωγοί περιμένουν από εμάς να βγάλουμε την τιμή. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που αρκετοί έφεραν το προϊόν τους στην Ένωση. Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί κάτι. Εκείνο που μπορώ να πω μετά βεβαιότητας είναι ότι θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, προκειμένου η τιμή να είναι ανάλογη με αυτό που τους δώσαμε πέρυσι (1,45 ευρώ το κιλό). Αυτό, πάντως, δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Οι εταιρείες που διακινούν τη σταφίδα σε όλον τον κόσμο, αναφέρουν ότι υπάρχει… υπερπαραγωγή. Προφανώς έχουν περσινά αποθέματα και με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να ρίξουν την τιμή που αγοράζουν, για να έχουν μεγαλύτερο κέρδος φέτος. Είμαστε σε εγρήγορση και ελέγχουμε διεξοδικά την αγορά, προκειμένου να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Η Ένωση έχει εμπειρία στο χώρο αυτό και δεν πρόκειται να την… πατήσει» σημείωσε ο κ. Αντίοχος.



www.imerazante.gr

Κτηνοτρόφοι: Μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη μη αναγραφή της χώρας προέλευσης στο γάλα

Με ενημερώσεις αυτών που ασκούν πολιτική σε όλες τις βαθμίδες για την απόφαση που λήφθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη μη αναγραφή της χώρας προέλευσης στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα, ξεκινούν τη δράση τους αγελαδοτρόφοι και κτηνοτρόφοι της χώρας, όπως προέκυψε από τη σημερινή τους σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη.

Τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Συνδέσμου Αγελαδοτρόφων, Γιώργος Κεφαλάς, θα έχει έτοιμο και σχετικό υπόμνημα, ενώ όπως επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στις προθέσεις αυτών που απασχολούνται και στους δύο κλάδους είναι από κοινού να προβούν σε κινητοποιήσεις εντός του Οκτωβρίου. Μάλιστα, όπως τόνισε εξετάζεται σοβαρά και το ενδεχόμενο να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά τη συγκεκριμένης απόφασης, που όπως τόνισε πλήττει σημαντικά το ελληνικό γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα και την ταυτότητά τους.

Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλά η μη αναγραφή της χώρας προέλευσης στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι μια εξέλιξη που εξυπηρετεί μόνο τις πολυεθνικές και τις μεγάλες αλυσίδες market, οδηγεί την ελληνική παραγωγή -σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης - σε συρρίκνωση και αφανισμό, υποβαθμίζει το προϊόν και ξεγελά τον Έλληνα καταναλωτή.

Επισημαίνεται ότι στην επιτροπή αγώνα που συστάθηκε μετέχουν, οι Θανάσης Βασιλέκας (Ένωση Φυλής Χολστάιν και Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας), Πασχάλης Γκλαβίνας, (Πανελλήνιος Σύλλογος Αγελαδοτρόφων) , Νίκος Ζδάνης, (ΘΕΣΓΑΛΑ) , Γιώργος Κεφαλάς, (Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγελαδοτρόφων) και Δημήτρης Παπαδάκης ( Σύλλογος Αγελαδοτρόφων Κεντρικής Μακεδονίας) .

Μια υπογραφή περιμένει η Λάρισα για το τοπικό πρόγραμμα Leader - Παράταση για Σέρρες

Στις υπογραφές βρίσκονται τα τελευταία τοπικά προγράμματα Leader, που περιμένουν να προκηρυχθούν. 


Μεταξύ αυτών είναι και το 4ο Leader της Λάρισας, το οποίο είναι έτοιμο να προκηρυχθεί μόλις πάρει την έγκριση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι το θέμα καθυστερεί λόγω της προσωρινής μεταβίβασης αρμοδιοτήτων μεταξύ ειδικού και γενικού γραμματέα όσον αφορά τα ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά είναι πρόβλημα που θα λυθεί εντός των επόμενων ημερών.

Παράταση ως 14 Οκτωβρίου για το Leader Σερρών

Στα πλαίσια της 3ης πρόσκλησης του τοπικού προγράμματος Leader της  Αναπτυξιακής Εταιρείας Σερρών Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, επισημαίνεται ότι παρατείνεται η προθεσμία των δυνητικών δικαιούχων στα πλαίσια της 3ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος τοπικού προγράμματος Leader που υλοποιείται στα πλαίσια του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013 «Προσέγγιση Leader» έως τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013.

Οι επενδυτικές προτάσεις υποβάλλονται στα γραφεία της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. Α.Ε. (Μεραρχίας 67, 1ος όροφος, Σέρρες), είτε ιδιοχείρως είτε με συστημένη ταχυδρομική επιστολή ή ταχυμεταφορά με απόδειξη παραλαβής.

Λεπτομέρειες Εφαρμογής του Τοπικού Προγράμματος και παραρτήματα της πρόσκλησης μπορούν να προμηθευτούν οι ενδιαφερόμενοι από τα γραφεία της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. ΑΕ  κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες όπως επίσης και από την ιστοσελίδα της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ Α.Ε (www.aneser.gr).

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με το περιεχόμενο της πρόσκλησης εκδήλωσης μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο: 23210/64402-3.

«Φτερά» προς τις αγορές του εξωτερικού ανοίγει το ελληνικό ακτινίδιο

Η Κίνα, η Σαουδική Αραβία και άλλες ασιατικές χώρες, αποτελούν βασικές αγορές  με αποτέλεσμα η Ελλάδα να διεκδικεί επάξια την τέταρτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη


Στα λατινικά, η ονομασία του παραπέμπει σε πτηνό και παρά το γεγονός ότι πρόκειται για φρούτο χωρίς καμία … πτητική ικανότητα, το ακτινίδιο (Kiwi, από το ομώνυμο πτηνό της Ν. Ζηλανδίας) - και δη αυτό που παράγεται στην Ελλάδα - την τελευταία πενταετία έχει ανοίξει τα "φτερά" του προς το εξωτερικό, όπου "ταξιδεύει" με ταχείς ρυθμούς. Στους σταθμούς του περιλαμβάνονται η Κίνα, η Σαουδική Αραβία και άλλες ασιατικές αγορές, με αποτέλεσμα η χώρα μας να διεκδικεί επάξια την τέταρτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη - μία υψηλότερα από σήμερα.

Ωστόσο, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο ειδικός σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων, Λαχανικών και Χυμών "INCOFRUIT - HELLAS" Γιώργος Πολυχρονάκης, ενώ οι εξαγωγικές επιδόσεις της Ελλάδας, τα τελευταία πέντε, χρόνια αυξάνουν θεαματικά, με το ελληνικό ακτινίδιο να κατακτά ιδιαίτερα απαιτητικές αγορές, η τακτική ορισμένων παραγωγών να προχωρούν σε συγκομιδή νωρίτερα από τον κατάλληλο χρόνο και χωρίς άδειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες, θέτει σε μεγάλο κίνδυνο το κύρος της χώρα μας για την ποιότητα των προϊόντων που εξάγουμε.

Ο κ. Πολυχρονάκης εξηγεί ότι η πρόωρη συγκομιδή "εγκυμονεί" σοβαρούς κινδύνους και απειλεί μεσοπρόθεσμα τις συνολικές καλλιέργειες, καθώς η υποβάθμιση του προϊόντος μπορεί να επαναλάβει την ιστορία με τα πορτοκάλια, τα οποία και κάποιοι έπαιρναν νωρίτερα, τα έβαζαν σε φούρνους και τα έστελναν για εξαγωγή σε ευρωπαϊκές χώρες, όπου και δεν γινόταν κατανάλωση, καθώς τα φρούτα - κυριολεκτικά - δεν τρώγονταν...

Σύμφωνα με τον ίδιο, με βάση μαρτυρίες από παραγωγούς, στον κάμπο της Άρτας κατεβαίνουν βουλγαρικά φορτηγά, τα οποία φορτώνουν, νύχτα, στα χωράφια, ακτινίδια. Οπως μας λέει, ορισμένοι παραγωγοί επιλέγουν να πουλήσουν άγουρα τα προϊόντα τους, εξασφαλίζοντας καλύτερη τιμή από εκείνη που ενδεχομένως θα έπαιρναν αν περίμεναν λίγες μέρες να πουλήσουν - στην ώρα τους και με την έγκριση των υπηρεσιών.

Επισημαίνεται ότι το ακτινίδιο περιλαμβάνεται στο "ηπειρωτικό καλάθι" και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, οι περισσότεροι παραγωγοί της περιοχής φυσικά και δεν επιθυμούν τη δυσφήμιση, όταν μάλιστα όλα βαίνουν ιδιαίτερα θετικά.

Υπενθυμίζεται ότι, πρόσφατα, σε ανακοίνωσή του, ο "INCOFRUIT - HELLAS", σε κοινή πλεύση με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Β. Ελλάδας (ΣΕΒΕ) είχαν επιστήσει από κοινού την προσοχή ενόψει της έναρξης της παραγωγικής περιόδου των ακτινιδίων και για την αποφυγή προβλημάτων του παρελθόντος είχαν ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να οριστούν οι δικλείδες ασφαλείας ώστε να μην επιτευχθεί τεχνητή ωρίμανση του προϊόντος. Σύμφωνα, άλλωστε, και με τους κανονισμούς της ΕΕ, αλλά και με τις απαιτήσεις διασφάλισης της ποιότητας των ακτινιδίων, υπάρχουν περιορισμοί ως προς τα σάκχαρα και δεν είναι επιτρεπτή η τεχνητή ωρίμανσή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ΣΕΒΕ και "INCOFRUIT - HELLAS" προτείνουν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες, με βάση και την εμπειρία των 40 και πλέον χρόνων στην παραγωγή ακτινιδίου στην Ελλάδα, η ημερομηνία έναρξης συγκομιδής ακτινιδίων - εξαιρουμένων των πρώιμων ποικιλιών, όπως τα summer Kiwi - να μην ξεκινά νωρίτερα από τις 20 Οκτωβρίου.

Όπως εξηγούν, μόνο τότε τα ακτινίδια έχουν τα αναγκαία ποιοτικά, γευστικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά για τη συγκομιδή και κατανάλωσή τους. Μάλιστα, για τα ακτινίδiα ΠΓΕ (της Πιερίας και της Σπερχειάδας, με ποσοστό παραγωγής που αντιστοιχεί στο 50% της συνολικής εθνικής παραγωγής), σύμφωνα με τις σχετικές κοινοτικές διατάξεις, απαιτούνται ακόμη υψηλότερα από τα αναγκαία σάκχαρα (6,5-7 brix). Μεταξύ άλλων, οι δύο φορείς επισημαίνουν ότι, σε περίπτωση πρόωρης συγκομιδής και τεχνητής ωρίμανσης, ό,τι επιχειρεί κάποιος να κερδίσει σε αξία, το χάνει σε βάρος, καθώς οι πρόωροι καρποί, πέραν των άλλων μειονεκτημάτων, έχουν και κατά 20% περίπου μικρότερο βάρος από τους συγκομιζόμενους στον δέοντα χρόνο.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ - ΜΠΕ στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρης Μελάς τόνισε ότι θα τιμωρούνται σκληρά όσοι, με δόλο, βάζουν "τρικλοποδιά" στις προσπάθειες της χώρας και των παραγωγών για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων. Πρόσθεσε, δε, ότι όσοι φορτώνουν ήδη ακτινίδια σε φορτηγά το πράττουν παράνομα και διαβεβαίωσε ότι οι επιτήδειοι θα τιμωρηθούν.

Αλματώδεις οι εξαγωγικές επιδόσεις της Ελλάδας από το 2007/08


Πέρυσι, οι ελληνικές εξαγωγές ακτινιδίων να σημείωσαν ρεκόρ, φθάνοντας τους 91.199 τόνους, από 73.580 το 2010/2011. Φέτος, "τρέχουν" με ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς και ήδη στις 30 Ιουνίου 2013 είχαν ανέλθει στους 118.866 τόνους. Με βάση αυτά τα δεδομένα, το περσινό ρεκόρ εξαγωγών του ακτινιδίου φαίνεται να "σπάει" και, όπως εκτιμά ο κ. Πολυχρονάκης, συνολικά φέτος στο εξωτερικό θα διοχετευθούν ίσως και περισσότεροι από 128.000 τόνοι. Υπενθυμίζεται ότι, την περίοδο 2007/2008, η Ελλάδα εξήγαγε 38.470 τόνους ακτινίδια και το 2009 58.767 τόνους.

Έντονα ανοδική τροχιά ακολουθεί από το 2007 και η παραγωγή ακτινιδίου στη χώρα μας, διαδικασία που ξεκινά τον Οκτώβριο και ολοκληρώνεται στο τέλος Σεπτεμβρίου. Έτσι, σύμφωνα με στοιχεία του "INCOFRUIT - HELLAS", φέτος, η παραγωγή ανέρχεται 170.000 τόνους, έναντι 140.335 τόνους την περίοδο 2011/2012,120.965 τόνους το 2010/2011, 113.142 το 2009/2010, 105.188 το 2008/2009 και μόλις 70.113 το 2007/2008.

Βάσει σχετικού πίνακα που έχει στη διάθεσή του το ΑΠΕ - ΜΠΕ, Ρωσία, Ουκρανία, Γερμανία και Ρουμανία είναι οι καλύτεροι πελάτες των Ελλήνων παραγωγών ακτινιδίων, αφού σ' αυτές τις χώρες "κατευθύνθηκαν" μέχρι τις 30 Ιουνίου, φέτος, 32.665 τόνοι, 9.746 τόνοι, 7.215 τόνοι και 6.818 τόνοι αντίστοιχα. Επισημαίνεται ότι Κίνα και Χονγκ Κοννγ έλαβαν - μέχρι στιγμής - φέτος 1.778 τόνους ακτινίδια, ενώ 1.945 τόνοι "ταξίδεψαν" στην Αίγυπτο.

«Νομική υποχρέωση η θέσπιση των Αγροτικών Φωτοβολταϊκών»


Αναφορά Αυγενάκη προς Μανιάτη

Σε τροποποιήσεις στο υπό επεξεργασία νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ, όσον αφορά...
στα αγροτικά φωτοβολταϊκά καθώς αυτά πρόκειται να θιγούν άμεσα από την εφαρμογή του, αναφέρεται σε παρέμβασή του, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη, διαβιβάζοντας επιστολή του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών.


Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «δεν γίνεται σε κανένα σημείο του Νομοσχεδίου λόγος για ξεχωριστή κατηγορία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αγροτικών φωτοβολταϊκών, όπως αυτό προβλέπεται ρητά στο Νόμο 3851/2010, ενώ είναι νομική υποχρέωση να υφίσταται κατηγορία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας των ΑΠΕ/ΣΗΘΥΑ άρθρου 143 του Ν. 4001/2011 ως εξής: «Αγροτικά Φωτοβολταϊκά ισχύος έως 100kWp». Επιπλέον, «στο άρθρο 7 αυτού γίνεται λόγος για ρύθμιση θεμάτων τιμών αποζημίωσης ενέργειας από σταθμούς ΑΠΕ, αναφέροντας ότι ο εκάστοτε Υπουργός Ενέργειας με μία απλή δική του Υπουργική Απόφαση θα είναι σε θέση να «μεταβάλλει» και να «εξειδικεύει» τις τιμές πώλησης του ηλεκτρικού ρεύματος.»

Ακόμη, από τη μείωση των τιμολογίων ρεύματος στους βιομηχανικούς καταναλωτές θα δημιουργηθεί στην πολύπαθη αγορά ενέργειας νέο έλλειμμα που θα το πληρώσουν πάλι οι παραγωγοί ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές (ΑΠΕ), πέραν του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ.

Τέλος, ο κ. Λ. Αυγενάκης ζητά την άμεση θέσπιση στο Νομοσχέδιο κατηγορίας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τα αγροτικά φωτοβολταϊκά, όπως ορίζει ρητά ο Νομοθέτης στο Ν. 3851/2010, στην 19598/01.10.2010 Υπουργική Απόφαση, αλλά και στον Ν. 4093/2012 και Ν. 4152/2013 και την εξαίρεση της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών σταθμών επαγγελματιών αγροτών της περίπτωσης (β) του παρ. 6 του άρθρου 15 του Ν. 3851/2010, λόγω ΜΗ επίτευξης της επιδιωκόμενης αναλογίας ισχύος της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Ελαιοτεχνία 2014 - Οινόραμα 2014, …είναι ΜΑΖΙ!!

6η ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2014, έκθεση ελιάς και ελαιολάδου
12ο ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2014, έκθεση οίνων και αποσταγμάτων


7 έως 10 Μαρτίου, στο κτίριο Ξιφασκίας (πρώην Δυτικό αεροδρόμιο) Ελληνικό-Αθήνα

Η Νέα Ελλάδα που ανατέλλει μέσα από την κρίση, θα είναι η Ελλάδα της αυθεντικότητας και της δημιουργίας, της σκληρής δουλειάς και της επιτυχίας. Όμως, τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι η στιγμή που το ελληνικό ελαιόλαδο και κρασί πρέπει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Αποφασίσαμε την διοργάνωση των δυο εκθέσεων για να συμβάλλουμε  με αυτήν την κίνηση στην τόνωση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας, στην ανάδειξη των συνεργασιών με περεταίρω κέρδος για επιχειρήσεις και επαγγελματίες των κλάδων του ελαιολάδου και του κρασιού.

Στην έκθεση θα λάβουν μέρος το σύνολο των επιχειρήσεων που ασχολούνται με την τυποποίηση ελαιολάδου, την παραγωγή κρασιού, την συσκευασία, τα ελαιοκομικά και ελαιουργικά μηχανήματα, τα οινοποιητικά μηχανήματα. Για φέτος έχει προγραμματιστεί δυναμική επικοινωνία με όλες τις περιφέρειες και τα επιμελητήρια για συμμετοχή των μικροπαραγωγών του κάθε νομού.

Ίδια ημερομηνία, ίδιο εκθεσιακό  κέντρο.
Οι κλάδοι ελαιολάδου και κρασιού  τώρα μαζί.
http://www.eleotexnia.gr/

Συγχρόνως θα πραγματοποιηθεί  και ο 6ος ΧΡΥΣΟ ΑΡΙΣΤΕΙΟΝ 2014- διαγωνισμός Ελαιολάδου με στόχο την προβολή του ελαιολάδου και της ελιάς.

Ο διαγωνισμός 6ο ΧΡΥΣΟ ΑΡΙΣΤΕΙΟΝ 2014 θα εξελιχθεί σε δύο σκέλη. Το πρώτο σκέλος  θα αφορά τον διαγωνισμό Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου (Ισχυρής, Μέτριας και Ελαφράς έντασης Φρουτώδους), ενώ το δεύτερο σκέλος θα αφορά τον διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης Συσκευασίας Τυποποιημένου Ελαιολάδου (Περιέκτης, Καινοτομία, Συνολική Εικόνα, Ετικέτα).

ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ παρουσιάζονται το λάδι και το κρασί της Ζακύνθου

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Στην υγιεινή και σωστή διατροφή με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι αφιερωμένη η Μεσογειακή έκθεση “6η Ελαιοτεχνία 2014”. 


Πρόκειται για τη μοναδική έκθεση στην Ελλάδα για την ελιά, το ελαιολάδου και το κρασί που γίνεται με την παρουσία των ελληνικών εταιριών που ασχολούνται με την τυποποίηση. 

Στην έκθεση θα λάβουν μέρος το σύνολο των επιχειρήσεων που ασχολούνται με την τυποποίηση ελαιολάδου, την παραγωγή κρασιού, την συσκευασία, τα ελαιοκομικά και ελαιουργικά μηχανήματα, τα οινοποιητικά μηχανήματα.

Τόνωση της ανταγωνιστηκότητας

Όπως μας ενημέρωσε ο διοργανωτής της 6ης Μεσογειακής έκθεσης ελιάς και ελαιολάδου “ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2014” Γιώργος Κουβέλης, “αποφασίσαμε την διοργάνωση των δυο εκθέσεων για να συμβάλλουμε με αυτήν την κίνηση στην τόνωση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας, στην ανάδειξη των συνεργασιών με περαιτέρω κέρδος για επιχειρήσεις και επαγγελματίες των κλάδων του ελαιολάδου και του κρασιού”.

Αιτιολογώντας το γιατι θα πρέπει το ελληνικό ελαιόλαδο και κρασί να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, τόνισε ότι “η Νέα Ελλάδα που ανατέλλει μέσα από την κρίση, θα είναι η Ελλάδα της αυθεντικότητας και της δημιουργίας, της σκληρής δουλειάς και της επιτυχίας”.



www.imerazante.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...