Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Γιορτάζει η ΜΕΓΑΡΙΚΗ ΓΗ και οι Μεγαρείς

    Η ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ. υπό την αιγίδα του Δήμου Μεγαρέων, σε συνεργασία με το Αγρόραμα και την συμμετοχή των Τοπικών Φορέων, διοργανώνουν 4ήμερο Εκδηλώσεων, από τις 3 έως 6 Σεπτεμβρίου στα ¨Πευκάκια¨ του Δήμου Μεγαρέων, μια όμορφη πευκόφυτη πλαγιά στην είσοδο της πόλης εκτάσεως 200 στρ. με εκθεσιακά περίπτερα παραγωγών, παραδοσιακά και σύγχρονα αγροτικά εργαλεία, πάρκο με προτάσεις εναλλακτικών μορφών ενέργειας και νέων καλλιεργειών.
Γευσιγνωσίες, οινικές δοκιμές, Λαογραφικά Τεχνήματα, Λαϊκή Τέχνη, παρουσίαση Παραδοσιακών Συνταγών είναι μερικές από τις δραστηριότητες που θα εκπλήξουν τους επισκέπτες μας, ενώ παράλληλα θα ψυχαγωγηθούν με Πολιτιστικές Εκδηλώσεις και μεγάλο γνήσιο λαϊκό γλέντι με γνωστούς και αγαπημένους καλλιτέχνες.
Οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την  δυνατότητα να χαρούν και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες όπως π.χ ιππασία, να γνωρίσουν ζώα και πτηνά φάρμας, να απολαύσουν την λίμνη με τις πάπιες, να συμμετέχουν σε Θεατρικό Παιχνίδι αλλά και να δουν ζωντανά Καραγκιόζη, κλόουν και ταχυδακτυλουργούς.
Επίσης μπορούν  να συμμετάσχουν στο πάτημα σταφυλιών  στο Ανοιχτό Παραδοσιακό Πατητήρι, να γευτούν φρέσκο μούστο και σταφύλια, να δοκιμάσουν τσίπουρο απευθείας από το καζάνι απόσταξης, να γευτούν τοπικές σπεσιαλιτέ από φούρνους με ξύλα, και να προμηθευτούν Τοπικά Αγροτικά Προϊόντα (ελιές, κρασί, κηπευτικά, αυγά, λάδι, σαπούνια από λάδι, γλυκά, μέλι, πετιμέζι, κελυφωτά φιστίκια, τυριά και όστρακα) αλλά και να θαυμάσουν ή/& να αποκτήσουν παραδοσιακά τεχνήματα.
Η είσοδος  είναι ελεύθερη, ενώ ολόκληρος ο Εκθεσιακός Χώρος είναι προσβάσιμος σε άτομα με ειδικές ανάγκες.
Ώρες Λειτουργίας: Παρασκευή  3 Σεπτεμβρίου:       18:00 έως 23:00
                   Σάββατο      4 Σεπτεμβρίου:       10:00 έως 23:00
                   Κυριακή      5 Σεπτεμβρίου:       10:00 έως 23:00
                    Δευτέρα       6 Σεπτεμβρίου:       18:00 έως 23:00
Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 3 Σεπ, 19:00, στον χώρο της Έκθεσης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...