Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

«Εξετάζεται η ενίσχυση για μεταποίηση προϊόντων στον τομέα του οίνου και των μονάδων παραγωγής αποσταγμάτων»

Απάντηση Μηταράκη στην πρόταση Αυγενάκη


Ανταποκρίνεται το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στην πρόταση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, για ένταξη των μονάδων παραγωγής κρητικής τσικουδιάς στον Αναπτυξιακό Νόμο και στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης για τον θεματικό και γαστρονομικό Τουρισμό, σύμφωνα με απάντηση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νότη Μηταράκη και της Γενικής Γραμματείας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, που διαβιβάστηκε στην Βουλή, και στην οποία επισημαίνεται ότι εξετάζεται η ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων που αφορούν μεταποίηση προϊόντων σχετικών με τον οίνο και τις μονάδες παραγωγής αποσταγμάτων από στέμφυλα..

Εξαίρεση από την εγγυητική για τις επιχειρήσεις των Κεντρικών Αγορών Αθηνών και Θεσσαλονίκης


Να συνεχιστεί η εξαίρεση από την προσκόμισης εγγυητικής επιστολής για τις επιχειρήσεις των Κεντρικών Αγορών Αθηνών και Θεσσαλονίκης και να διασφαλιστεί ο υγιείς ανταγωνισμός με την ενίσχυση των ελέγχων στις αγορές παραγωγών, ζητά ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, διαβιβάζοντας επιστολή του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών.



Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «με το υπό επεξεργασία σχέδιο νόμου προβλέπεται η εγγραφή στο Ενιαίο Μητρώο, με την προσκόμιση μιας σειράς πιστοποιητικών ως και εγγυητικής επιστολής, το ποσό της οποίας θα καθορισθεί με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Είναι γνωστό, ότι στην παρούσα οικονομική συγκυρία, για την έκδοση εγγυητικής επιστολής οι τράπεζες απαιτούν την κατάθεση σε μετρητά του ποσού. Αυτό συνιστά επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις αυτές.»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...