Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Σε οικονομικό αδιέξοδο οι σιτοπαραγωγοί λόγω της χαμηλής τιμής

«Υπάρχει λύση, να την εφαρμόσει άμεσα η Κυβέρνηση»

Να επιδείξει ελαστικότητα για να βοηθήσει τους σιτοπαραγωγούς να βγουν από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει ζητά από την Κυβέρνηση ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, εφαρμόζοντας τα προτεινόμενα μέτρα λύσης στο πρόβλημα της χαμηλής τιμής του προϊόντος τους.

Οι εφετινές τιμές των σιτηρών, διαμορφώνονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και προκαλούν ανησυχία στους σιτοπαραγωγούς, οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να καλύψουν ούτε το κόστος παραγωγής.

«Τα μέτρα που προτείνονται για να ξεπεραστεί άμεσα το πρόβλημα και να μπορέσουν να καλλιεργήσουν οι αγρότες, είναι η δυνατότητα είσπραξης ως προκαταβολής μέσω τραπέζης, της στρεμματικής ενίσχυσης αμέσως μετά τη δήλωση καλλιέργειας του ΟΣΔΕ τον Σεπτέμβριο ή να επισπευσθεί η διαδικασία καταβολής των ενισχύσεων και να δοθούν τον Οκτώβριο. Επιτέλους, μια φορά πρέπει να φανεί ευέλικτη η Κυβέρνηση και να δώσει άμεσα τη λύση που έχει βρεθεί», δήλωσε ο κ. Νικλόπουλος ο οποίος κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, ποια μέτρα θα λάβει και πότε.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...