Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Τροπολογία Μ.Κεφαλογιάννη για την απαλλαγή από την υποχρεώση ασφάλισης στον ΟΑΕΕ των ενεργεία και συνταξιούχων αγροτών

Που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και είναι επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι

Αύριο Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου συζητείται στην βουλή η τροπολογία που έχει καταθέσει ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης  και αφορά την απαλλαγή από  την υποχρέωση ασφάλισης στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) των ενεργεία και συνταξιούχων αγροτών που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και είναι επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι και έχουν την έδρα τους και ασκούν τη δραστηριότητά τους σε πόλεις, χωριά ή οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή πριν την έναρξη επαγγέλματος.

1,15 δισ. ευρώ στους αγρότες για πετρέλαιο και ενίσχυση

Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών στους αγρότες έως το τέλος του έτους ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης. Έως το τέλος του έτους, όπως είπε, θα καταβληθούν 1,15 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, ως την Παρασκευή θα δοθεί στους δικαιούχους η εξόφληση της επιστροφής της γ' δόσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο (23 εκατ. ευρώ) και το υπόλοιπο της β' δόσης.

Πέντε προγράμματα κατάρτισης Νέων Αγροτών στη Δράμα

Συνολικά πέντε προγράμματα γεωργικής επαγγελματικής κατάρτισης για τους Νέους Αγρότες, διάρκειας 150 ωρών έκαστο πρόκειται να πραγματοποιηθούν, υπ’ ευθύνη του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας.

Όπως επισημαίνεται τα εν λόγω προγράμματα είναι ενταγμένα τις Πράξεις 1, 2 και 3) «Επαγγελματική Κατάρτιση Αυτοαπασχολουμένων στον Πρωτογενή τομέα (Νέοι Γεωργ
οί)», Άξονες Προτεραιότητας 4, 5 και 6 «Ενίσχυση της Προσαρμοστικότητας του Ανθρώπινου Δυναμικού και των Επιχειρήσεων», στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και αφορούν τα εξής θέματα και τόπους υλοποίησης.

Αυγενάκης: Να συνταξιοδοτηθούν οι αγρότες που βρέθηκαν στην αλλαγή της νομοθεσίας για σύνταξη στα 67

Παρέμβαση Αυγενάκη προς τον Υπουργό Εργασίας


Στην συνταξιοδότηση των αγροτών που γεννήθηκαν το 1948 και είχαν προπληρώσει τις εισφορές τους για να συνταξιοδοτηθούν το 2013, αλλά βρέθηκαν στην αλλαγή της νομοθεσίας για συνταξιοδότηση στα 67 αντί στα 65 έτη από τον ΟΓΑ, αναφέρεται σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λεύτερης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση.

Λάρισα: Διαμαρτυρίες αγροτών για υπερφορολόγηση και την ΚΑΠ

Την αντίδρασή τους ενάντια στα φορολογικά μέτρα τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) εξέφρασαν οι αγρότες που συμμετείχαν στην πανθεσσαλική αγροτική συγκέντρωση έξω από το κτίριο της αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.


Την κινητοποίηση οργάνωσαν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας οι οποίες πραγματοποίησαν πορεία προς το κέντρο της Λάρισας και το δικαστικό μέγαρο.

ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ: Βήμα για κλιμάκωση οι χτεσινές συγκεντρώσεις

Μαζική κινητοποίηση στη Λάρισα. Στους δρόμους οι παραγωγοί σε Χανιά και Λαμία


Με μαζικές κινητοποιήσεις, χτες, στη Λάρισα, στα Χανιά και στη Λαμία -σήμερα στον αγώνα μπαίνουν οι αγρότες της Λέσβου, με συγκέντρωση στις 11 π.μ., στην πλατεία Σαπφούς, στη Μυτιλήνη- οι μικρομεσαίοι αγρότες διαμήνυσαν την απόφασή τους να υψώσουν ισχυρό αγωνιστικό μέτωπο στη νέα, σφοδρή επίθεση που έχουν εξαπολύσει σε βάρος τους η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και η τρόικα.

Χάνονται 6000 δωρεάν τόνοι ρυζιού για άπορες οικογένειες!


Άμεση παρέμβαση Αυγενάκη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης



Στην ματαίωση της δωρεάν διανομής 6.000 τόνων ρυζιού με το Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων, με απόφαση... του Υπουργού Α.Α.Τ., αναφέρεται σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λεύτερης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη και ζητά την υλοποίηση του προγράμματος.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...