Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ο Στουρνάρας είπε «όχι» στους αγρότες -Ξαναστήνονται τα μπλόκα

Ο κ. Στουρνάρας απέκλεισε το ενδεχόμενο απόσυρσης του φορολογικού, ωστόσο εμφανίστηκε διατεθειμένος να συζητήσει ζητήματα που σχετίζονται με τον αγροτικό τομέα, αλλά και να εξεταστούν φορολογικά μοντέλα που ακολουθούνται στην Ευρώπη.

Χωρίς κάλυψη από τον ΕΛΓΑ οι ζημιές της τοματοκαλλιέργειας στην περιοχή Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.

Στην απάντησή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ και Συντονιστής Αγροτικής Πολιτικής της Κ.Ο., Βαγγέλης Αποστόλου, για την κάλυψη των ζημιών στις καλλιέργειες ντομάτας της περασμένης χρονιάς στην ευρύτερη περιοχή Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, αναφέρει μεταξύ άλλων τα παρακάτω:


«Για τις ζημιές που προξενήθηκαν σε τοματοκαλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας Π.Ε. Εύβοιας, το Υποκατάστημα Ε.Λ.Γ.Α. Αθηνών, διενήργησε άμεσα επισημάνσεις από τις οποίες διαπιστώθηκαν ότι οι ζημιές που προξενήθηκαν οφείλονται σε προσβολές του εντόμου (λεπιδόπτερο tuta absoluta καθώς και σε ιώσεις). Αίτια που όπως αναφέρεται ανωτέρω είναι μη καλυπτόμενα.

«Εντός των επόμενων εβδομάδων το πόρισμα για την σχοινοκαρπία των ελαιοδένδρων του 2013»

Λ. Αυγενάκης 

«Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται το πόρισμα από την επιστημονική επιτροπή, η οποία εξετάζει την έκταση και την ένταση της σχοινοκαρπίας στα ελαιόδενδρα της Κρήτης», τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος, απαντώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη για τις αποζημιώσεις για την σχοινοκαρπία που έπληξε την ελαιοκομική παραγωγή της Κρήτης την περασμένη χρονιά. 


Ο κ. Λ. Αυγενάκης έθεσε ακόμη στον Υπουργό, τις αποζημιώσεις για τον περονόσπορο του 2011, τα προβλήματα στην πιστοποίηση φορέων Α και Β βαθμού στα πλαίσια του ΟΣΔΕ και την φορολόγηση των αγροτών.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...