Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Νικολόπουλος: Προστασία ΤΩΡΑ της Ελληνικής αγοράς Βιοκαυσίμων

Οξεία παρέμβαση του Τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ, Νίκου Νικολόπουλου για την κατάσταση στο χώρο των βιοκαυσίμων. Ο Βουλευτής Αχαΐας κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Προστασίας του Πολίτη ζητώντας τους άμεση δράση για την προστασία των Ελληνικών επιχειρήσεων από την απαίτηση των διυλιστηρίων να παραλάβουν βιοντίζελ σε τιμές κάτω του κόστους, ωθώντας έτσι τους παραγωγούς να βρεθούν σε πλήρη αδυναμία πληρωμής των αγροτών και ο κλάδος παραγωγής βιοντίζελ θα οδηγηθεί σε καταστροφή, συμπαρασύροντας φυσικά και τις ελληνικές ενεργειακές καλλιέργειες.

Χαρακτηριστικά ο Βουλευτής τονίζει πως: «τα αρμόδια Υπουργεία οφείλουν να προστατεύσουν την υγιή Ελληνική επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία στο χώρο των βιοκαυσίμων απασχολεί χιλιάδες αγρότες (σε παραμεθόριες περιοχές), γεωπόνους, μεταφορείς, εμπόρους, μεταποιητές, εργάτες εργοστασίων παραγωγής, οι οποίοι νιώθουν αφημένοι στην τύχη τους, εξαιτίας της κρατικής αδιαφορίας, της απουσίας συντονισμού και της διοικητικής ανεπάρκειας της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και του Πρωθυπουργού».

Ο Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ αναφέρει πως σχετικά με το αίτημα του ΕΣΠΑΒ και ΣΒΙΒΕ θα πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα το θεσμικό πλαίσιο για την επόμενη χρονιά, μιας και από το Φθινόπωρο θα πρέπει να οριστικοποιηθούν οι συμβάσεις καλλιέργειας ελαιοκάμβης, ενώ παράλληλα ζητάει από τους κ.κ. Υπουργούς τις άμεσες ενέργειες τους έτσι ώστε να μην οδηγηθεί σε διάλυση το σύστημα παραγωγής βιοκαυσίμων της πατρίδας μας.

Κλείνοντας ο Αχαιός πολιτικός σημειώνει με νόημα πως: «Η Πολιτεία οφείλει συνταγματικά και ηθικά να λάβει τα απαραίτητα και δραστικά μέτρα ΤΩΡΑ, έτσι ώστε να στηριχθεί η ανταγωνιστικότητα των Ελληνικών επιχειρήσεων παραγωγής Βιοκαυσίμων, έναντι επιχειρήσεων άλλων χωρών, οι οποίες συστηματικά καταπατούν τις Διεθνείς Συμφωνίες Αειφορίας και Προστασίας του Περιβάλλοντος! Γιατί δεν πρόκειται για ένα κλάδο ο οποίος απλά έχει τεράστια σημασία για την απασχόληση χιλιάδων νέων μας στην Ελληνική Περιφέρεια, αλλά πολύ περισσότερο αποτελεί μια εναλλακτική λύση για ένα καλύτερο και καθαρότερο περιβάλλον για όλους μας!»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...