Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Καρδίτσα: Αγρότες σε απόγνωση...

Σοβαρό πρόβλημα με το εισόδημά τους αντιμετωπίζουν φέτος οι βαμβακοκαλλιεργητές του δήμου Μουζακίου, λόγω των καιρικών συνθηκών, του πράσινου σκουληκιού αλλά και της μειωμένης τιμής του προϊόντος.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Μουζακίου Γιώργος Κωτσός απέστειλε προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιστολή που αναφέρεται σε αυτά τα προβλήματα.

Οι παραγωγές είναι αρκετά χαμηλές σε σημείο μάλιστα, που πολλοί παραγωγοί να μείνουν απ’ έξω από την συνδεδεμένη ενίσχυση. Η καλλιέργεια λόγω των κακών καιρικών συνθηκών ήταν όψιμη, αλλά και πολλοί παραγωγοί αναγκάστηκαν να κάνουν επανασπορά.

Η οψιμότητα αφ’ ενός, αλλά και οι άλλες ευνοϊκές συνθήκες οδήγησαν στην αύξηση κατακόρυφα της ζημιάς από το πράσινο σκουλήκι. Τόσο η χαμηλή τιμή που λαμβάνουν οι παραγωγοί, όσο και η αυξημένη τιμή των καλλιεργητικών εξόδων οδηγούν τους βαμβακοπαραγωγούς σε απόγνωση, καταλήγει ο Δήμαρχος Μουζακίου.

Ο Δήμαρχος Μουζακίου ζητά να μειώσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ τα στάνταρ κιλά ανά χωριό, ούτως ώστε το σύνολο των παραγωγών να τύχουν της συνδεδεμένης ενίσχυσης. Επίσης άμεσα μέσω των ΠΣΕΑ, να αποζημιωθούν οι παραγωγοί για την ζημιά που υπέστησαν από το πράσινο σκουλήκι.

Τέλος οι παραγωγοί που υπέστησαν ζημιά από πλημμύρα να αποζημιωθούν άμεσα από τον ΕΛΓΑ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...